Financieel specialist begrotingsadministratie

Financieel specialist begrotingsadministratie
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Functieomschrijving
Ongeveer € 100 miljard. Dat heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op de begroting staan. Wie zorgt ervoor dat op vaste momenten over bijstellingen van de begroting aan de Tweede Kamer wordt gerapporteerd? En dat de kwaliteit van de administratie op orde is? Jij! Een superinteressante klus, want als financieel specialist bij SZW in Den Haag krijg je een goed beeld van wat er bij het ministerie gebeurt en hoe landelijke ontwikkelingen zich vertalen in cijfers.

Je werkt op een unieke plek. Want bij het cluster Begrotingsadministratie komen alle financiële cijfers van ons gehele ministerie samen. Jij en je drie collega-financieel specialisten voeren en beheren de administratie en maken hierin financiële boekingen. Dat is elke dag opnieuw uitdagend. Wist je bijvoorbeeld dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid enkele keren per jaar de gelegenheid heeft om budgettaire mutaties op de begroting door te geven aan het ministerie van Financiën? En dat zijn er nogal wat, die mutaties.

Gaat het beter met de economie? Meldt het UWV meer arbeidsongeschikten? Neemt het kabinet maatregelen als gevolg van de gestegen energieprijzen? Allerlei ontwikkelingen die gevolgen hebben voor de vele uitkeringsregelingen van SZW. Daardoor moeten de cijfers worden bijgesteld. Oftewel: er zijn doorlopend mutaties, duizenden per jaar. Jij ziet elke ochtend in onze systemen welke dat zijn en verwerkt ze in het begrotingssysteem van het ministerie van Financiën. Klinkt simpel. Is het niet. Er komen enorme bedragen, overboekingen naar andere ministeries, verschillende systemen van verschillende departementen, en heel veel check-double-checkmomenten bij kijken. Extra groot is dus de voldoening als alles sluitend is! Deze mutaties komen allemaal terecht in de begrotingsstukken die we naar de Tweede Kamer sturen. Samen met de afdeling stellen we deze stukken op, daar heb jij ook een grote rol in.

Wat jouw baan nog meer zo leuk maakt, is dat je veel contacten onderhoudt. Zowel binnen als buiten het ministerie. Het begrotingssysteem van Financiën is interdepartementaal. Dat betekent dat alle ministeries er hun mutaties en onderlinge overboekingen in verwerken. Je hebt dus veel overleg met onder anderen de financieel specialisten van die andere ministeries. Intern schakel je veel met je collega’s over de begrotingsstukken waarmee we de Tweede Kamer informeren over de budgettaire bijstellingen. Je brengt alle input vanuit de verschillende beleidsdirecties en budgethouders samen in de stukken. Aan het begin van het jaar doen we daarnaast een toets op de kwaliteit van de gevoerde administratie in het afgelopen jaar. Kortom: je hebt een zeer gevarieerde functie in het hart van ons departement.

Inclusief samenwerken aan een belangrijke missie
Je komt in een organisatie te werken die zich inzet voor een belangrijke missie: eerlijk, gezond en veilig werk, en bestaanszekerheid voor iedereen. Om aan te sluiten bij de behoeften uit de samenleving, streven we naar diversiteit in de samenstelling van onze teams. En naar een cultuur waarin we verschillen zien, waarderen en benutten. Zo vergroten we onze denkkracht, blijven we van elkaar leren en verstevigen we contact met de mensen waarvoor we ons werk doen.

Met welk perspectief en vanuit welke levenservaring verrijk jij onze organisatie? En wat drijft jou om je in te zetten voor Nederland? We zijn benieuwd naar de ervaringen die jij meeneemt in jouw werk.

Functie-eisen
Met cijfers en administratie bezig zijn, en de begrotingsstukken maken: daar gaat jouw hart sneller van kloppen. Je neemt ook een sterk analytisch vermogen, een nauwkeurige werkhouding en kritische blik mee. De kwaliteit van jouw werk staat voorop. Net als het halen van deadlines, ook als je daarvoor soms een tandje bij moet zetten. Gelukkig houd jij op hectische momenten het hoofd koel. Daarnaast ben je een echte teamplayer, maar ga je ook goed zelfstandig en proactief aan de slag.

Wat fijn is als je dit ook in huis hebt:

  • Minimaal hbo-niveau in een financiële of economische richting.
  • Kennis van SAP-systemen.
  • Bij voorkeur ervaring met begrotingsprocessen en financiële systemen.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 12
Salarisomschrijving: Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 6045,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, volgens schaal 12  van de CAO Rijk.
Maandsalaris: Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 40

Overige arbeidsvoorwaarden

  • een individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen
  • volledige vergoeding van je reiskosten van en naar werk met het openbaar vervoer
  • verschillende doorgroeimogelijkheden en studiefaciliteiten
  • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
  • de mogelijkheid om deel te nemen aan bedrijfsfitness

Bijzonderheden

  • Je bent niet verplicht om je geboortedatum en geslacht in je cv en sollicitatieformulier te vermelden.
  • Ben je een Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat? Stuur dan jouw sollicitatie uitsluitend in via HRMwerving@minszw.nl. Andere sollicitanten kunnen solliciteren met behulp van het sollicitatieformulier via de sollicitatiebutton onderaan deze vacature.

Solliciteren?
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker, Overheid