Senior Adviseur Fiscaliteit posten

Senior Adviseur Fiscaliteit posten

Functieomschrijving
De regie houden over de manier waarop we belastingverdragen, fiscale wetgeving in 116 landen in de wereld én Nederlandse fiscale wetgeving toepassen en uitvoeren op lonen van onze lokaal aangenomen collega’s op buitenlandse posten. Die uitdaging ga je aan als senior fiscaal adviseur lokale medewerkers Nederlandse ambassades bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Wat deze functie zo leuk maakt? De diversiteit aan landen waarmee je contact hebt, de afwisseling in werkzaamheden en het uitzoekwerk. Met veel eigen initiatief blijf jij continu op de hoogte van fiscale ontwikkelingen, analyseer je toepassingen en rapporteer je over jouw bevindingen. Waar nodig kom je met voorstellen voor wijzigingen in beleid en uitvoering. En als je mogelijkheden ziet, bereid je voorstellen voor die we kunnen voorleggen aan de Belastingdienst en/of het ministerie van Financiën, zodat de fiscalisering in de toekomst eenvoudiger en uitvoerbaarder wordt. Dit doe je in overleg met je collega’s van de Hoofddirectie Personeelsorganisatie (HDPO) en de shared-serviceorganisatie Werken voor Nederland Wereldwijd (3W).

Je neemt in je voorstellen ook de financiële- en IT-aspecten mee. Bij goedgekeurde voorstellen begeleid je de implementatie binnen jouw cluster Lokale Medewerkers en op de ambassades. Waar nodig zorg je ervoor dat de implementaties in alle regelgeving wordt meegenomen. Onze collega’s op de ambassades – de operationeel managers – begeleid je zodanig dat zij de voorstellen zelfstandig aan het lokaal aangenomen personeel kunnen uitleggen. Je draagt dus intensief bij aan de communicatie rondom fiscalisering, zowel binnen als buiten de shared-serviceorganisatie. En zowel in het Nederlands als in het Engels.

De werkzaamheden van jouw cluster veranderen de komende jaren. Dat heeft ook een interessante invloed op jouw functie. Op dit moment lopen er bij 3W twee grote projecten. Daarnaast is er een derde project dat HDPO trekt. Daarbij is de ervaring uit de praktijk van medewerkers als jij onmisbaar. Het gaat om de volgende projecten:

  • De ontwikkeling van een geautomatiseerd HR-systeem dat de berekeningen en controles van onder meer salarissen en suppletie uit handen neemt van de medewerkers van het cluster Lokale Medewerkers.
  • Een wereldwijde aanbesteding voor nieuwe contracten met externe partijen die salarisberekeningen verzorgen.
  • Het HDPO-project dat als doel heeft de arbeidsvoorwaarden van de aangenomen lokale medewerkers op de ambassades te moderniseren.
  • Je krijgt de mogelijkheid om naast je reguliere werkzaamheden bij een of meerdere van deze projecten jouw kennis en ervaring in te zetten. En regelmatig ben je aanjager van een werkgroep voor een van de thema’s

Gamebased Assessment (GBA):
Voor deze vacature vragen we je een game-based assessment te maken. Wat betekent dat? In deze assessmentvorm speel je verschillende games. Aan de hand van jouw resultaten kunnen wij beoordelen of je over de competenties en/of vaardigheden beschikt die je nodig hebt om de functie goed te kunnen vervullen. Extraleuk voor jou: nadat je de game-based assessment hebt voltooid, krijg jij ook een mooi rapport.

Goed om te weten:
Nadat je jouw sollicitatie hebt ingestuurd, ontvang je (in de ontvangstbevestiging van je sollicitatie) een uitnodiging met een link naar het assessment. Je hebt tot 48 uur na het sluiten van de vacature de tijd om het assessment af te ronden.

Het resultaat van je assessment wordt gedeeld met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om je account te verwijderen, zodat je resultaten niet meer zichtbaar zijn voor het ministerie.

Functie-eisen

  • Je hebt brede kennis en ervaring met internationale vraagstukken op het terrein van fiscalisering. Dit heeft met name betrekking op de loonbelasting.
  • Je hebt een fiscaal juridische achtergrond (HBO/Bachelor/Master).
  • Je hebt de nodige ervaring en affiniteit met interne bedrijfsvoeringprocessen.
  • Je bent een goede schrijver zowel in de Nederlandse als in de Engelse taal. Ook mondeling kan je je goed uitdrukken in beide talen.
  • Je hebt cijfermatig en financieel inzicht; lastige berekeningen met verschillende valuta schrikken jou niet af.
  • Je bent in staat zelfstandig een netwerk op te bouwen en te onderhouden.
  • Je hebt affiniteit met het werken met administratieve systemen, informatisering en informatiemanagement (functioneel beheer, workflow systemen en digitalisering). Excel heeft geen geheimen voor je.
  • Je kunt tegen een stootje als de systemen niet helemaal werken zoals jij zou willen.
  • Je ziet het optimaliseren van de eigen werkprocessen als een onderdeel van het dagelijks werk: efficiënter, uniformer, digitaal en ingericht vanuit de (aan)vrager niet vanuit de aanbieder.
  • Je bent bekend met de LEAN-uitgangspunten en/of bereid een opleiding hierin te volgen.
  • Je kijkt over de schutting bij het cluster, werkt graag samen met andere clusters en vertaalt ontwikkelingen binnen 3W en tussen departementen naar jouw eigen werk.
  • Je bent nauwkeurig en gewend om met deadlines/doorlooptijden te werken en je houdt ook in drukke periodes goed overzicht over jouw werkzaamheden en de daarbij behorende prioriteiten.
  • Werkervaring in het buitenland (op een ambassade, in het Caribisch deel van het Koninkrijk of bij een internationale organisatie) is een pré.
  • Van alle 3W’ers wordt een klantgerichte, flexibele en meedenkende attitude verwacht.
  • Met jouw energie, daadkracht en creativiteit bouw je verder aan 3W

Bijzonderheden

  • Wij vragen je te solliciteren via de button ‘Solliciteren’.
  • De selectieprocedure omvat de briefselectie, een Gamebased assessment en (een) selectiegesprek(ken). Na iedere fase bepalen we welke kandidaten we toelaten tot de volgende fase van de selectieprocedure.
  • Selectiegesprekken vinden plaats in januari 2023.

Wat is een Gamebased Assessment (GBA)?
Voor deze vacature vragen we je een gamebased Assessment (GBA) te maken. Wat betekent dat? Met behulp van een GBA speel jij verschillende spellen (games) en kunnen wij zien of jij over de competenties en/of vaardigheden beschikt die nodig zijn om de functie goed te kunnen vervullen. Het leuke is dat jij na het afronden van het GBA ook een mooi rapport krijgt!

Goed om te weten:

Nadat je jouw sollicitatie hebt ingestuurd, ontvang je (in de ontvangstbevestiging van je sollicitatie) een uitnodiging met een link naar het assessment. Je hebt tot 48 uur na het sluiten van de vacature de tijd om het assessment af te ronden.

Het resultaat van je assessment wordt gedeeld met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Je hebt te allen tijde de mogelijkheid om je account te verwijderen, zodat je resultaten niet meer zichtbaar zijn voor het ministerie.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Bij het cluster LM werken we via het principe van een zelfsturende organisatie. Dit betekent dat er geen hiërarchie is binnen de afdeling. We besluiten met consensus. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid wat ook betekent dat er veel initiatieven van je worden verwacht. Jouw functie kan naast de adviescomponent ook een operationele component hebben en je steekt in drukke tijden graag samen met je collega’s de handen uit de mouwen.

Het LM team bestaat uit 37 bevlogen collega’s die jou graag wegwijs maken. Thuiswerken hoort er tegenwoordig helemaal bij en we hebben gezien dat samenwerken op kantoor ook grote voordelen heeft. Daarom vinden wij een 50/50 verdelen de ideale verdeling voor onze samenwerking.

3W | Werken voor Nederland Wereldwijd is een shared serviceorganisatie die gepositioneerd is binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. 3W biedt ondersteuning aan alle medewerkers van de Rijksoverheid die voor korte of lange duur in het buitenland of in het Caribisch deel van het Koninkrijk verblijven voor de uitoefening van de internationale functie. 3W biedt producten en diensten aan op het gebied van voorlichting en voorbereiding van de medewerker en gezinsleden, verhuizingen, vergoedingen, keuringen en vaccinaties, dienstreizen, diplomatieke paspoorten en visa, rechtspositie lokaal (in het land zelf) aangenomen personeel, salarisadministratie lokaal personeel en post- en goederenvervoer.

3W bestaat uit twee afdelingen: Dienstenverlening en Relatiemanagement (DRM) en Personeel Buitenland (PB). De afdeling PB bestaat uit drie clusters met gezamenlijk bijna 75 medewerkers. Het LM-cluster (Lokale Medewerkers) ondersteunt CdP’s en Operationeel Managers op de post als het gaat om de rechtspositie van de lokale medewerkers op de post. Kernbegrippen voor werken binnen 3W zijn: interdepartementaal, digitaal en met de klant centraal.

3W is nog steeds in opbouw en in ontwikkeling. Dit betekent dat de organisatie flexibel wordt ingericht en aangepast waar nodig.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Belasting, 5-10 jaar, Belastingadviseur, Zuid-Holland, Overheid, Den Haag