Adviseur Financiën

Vacature Adviseur Financiën | Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)

Werken aan een betere bereikbaarheid en aan het vernieuwen van de economie: dat is de missie van de 23 gemeenten die hun krachten bundelen in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Als adviseur Financiën bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) krijg jij de unieke kans om een waardevolle bijdrage te leveren aan het versterken van economie en het verbeteren van bereikbaarheid voor een welvarende regio waar mensen prettig kunnen leven. Wij werken samen met onze partners aan zichtbare resultaten en organiseren vitale netwerken die bijdragen aan de maatschappelijke opgaven in het gebied. Wij zijn een sterke en betrouwbare partner op inhoud en proces voor onze 23 gemeenten en andere partijen in de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Wij zijn ondernemend en flexibel om onze doelen te bereiken.

Jouw functie

De MRDH is dé samenwerking van, voor en door 23 gemeenten in de stedelijke regio Rotterdam Den Haag. De MRDH is financieel goed in control en dat inzicht willen wij uiteraard behouden. Financiële beheersing is een belangrijke schakel in onze organisatie en de uitkomst van een optimaal samenspel tussen de verschillende afdelingen.

Met jouw talent als adviseur en sparringpartner zorg jij er samen met de afdelingen voor dat de processen worden voorzien van de juiste beheersmaatregelen zodat de gehele organisatie financieel ‘in control’ is. Het opzetten en (laten) uitvoeren van interne controles om de werking van de processen te toetsen is jou niet vreemd. Je kunt goed uitzoomen zodat je ziet wat er nodig is om tot verbetering te komen. Je signaleert in- en externe ontwikkelingen en weet deze ontwikkelingen door te vertalen naar de administratieve organisatie. Hierbij adviseer je proactief over de te nemen beheersmaatregelen in de processen. Het is belangrijk dat jouw bevindingen en adviezen worden opgepakt en leiden tot verbetering. Het is jouw taak om de proceseigenaren het belang van jouw bevindingen en adviezen in te laten zien. 

Daarnaast coördineer je de totstandkoming van de begroting, één van de producten uit de planning & control cyclus van de organisatie. Daarbij adviseer je de collega's binnen en buiten je eigen team gevraagd en ongevraagd over het realiseren van het product. Dit vraagt niet alleen gevoel voor de financiële kant van de zaak, maar ook de voor beleidsinhoudelijke en bestuurlijke kant. Als coördinator weet je verschillende belangen in te schatten en af te wegen. Hierbij toon je eigenaarschap en vind je het prettig om gezamenlijk naar oplossingen toe te werken. 

Verder krijg je op basis van jouw kennis, ervaring en interesse een rol binnen fiscale advisering, treasury, risicomanagement en/of het beheer van deelnemingen.

Jouw profiel

Met jouw expertise in het financiële domein help jij ons bij het realiseren van de uitdagende en complexe opgaven die wij hebben.

  • Je hebt een werk- en denkniveau op minimaal hbo-niveau in de financiële, bedrijfseconomische of bestuurskundige richting, aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring in een financiële functie bij de overheid of in de accountancy;
  • Je hebt ervaring met interne beheersing en specifiek met het (laten) uitvoeren van controles en het rapporteren over de uitkomsten;
  • Je hebt affiniteit met cijfers, bent analytisch sterk en beschikt over een constructief kritische werkinstelling;
  • Je denkt in termen van oplossingen en hebt daarbij oog voor de maatschappelijke en bestuurlijke context;
  • Je kunt omgaan met tegengestelde belangen en weet daarbij te verbinden;
  • Je presteert prima onder druk, kunt een stapje harder lopen als dat nodig is en bent daarbij in staat prioriteiten te stellen;
  • Ervaring met het coördineren van de totstandkoming van planning & control-producten is een pré evenals kennis van het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV).

Ons aanbod

  • Een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, minimaal € 3.701 tot maximaal € 6.103 bruto o.b.v. een 36-urige werkweek;
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar die we bij wederzijds goedvinden/goedkeuring, na dit jaar graag omzetten naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  • De kans jezelf te ontwikkelen en te werken aan je persoonlijke ambities;
  • Uitstekende verlofregelingen;
  • Een individueel keuzebudget;
  • Een laptop in bruikleen en een telefoonvergoeding;
  • Volledige OV-vergoedingen voor woon-werkverkeer (2de klasse) en dienstreizen (1e klasse).

Bureau Financiën en Control

Mocht je voor ons kiezen, dan verwelkomen wij jou graag binnen onze organisatie en specifiek bij het bureau Financiën en Control. Dit team bestaat momenteel uit tien enthousiaste en collegiale professionals binnen het domein financiën en juridische zaken. Als standplaats hebben wij Westersingel 12 te Rotterdam en post-corona werken we ongeveer de helft van onze werktijd op kantoor. 

Onze organisatie 

De MRDH is een vrijwillige gemeenschappelijke regeling van 23 gemeenten en heeft als verlengd lokaal bestuur de status van vervoerregio vanuit de Rijksoverheid gekregen. Daarmee heeft de MRDH wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer. Zo formuleren wij regionaal verkeer- en vervoersbeleid en zijn wij opdrachtgever van het regionale en stedelijke openbaar vervoer in de metropoolregio Rotterdam Den Haag, waarvoor wij concessies verlenen aan vervoerbedrijven. Daarnaast verstrekken wij subsidies voor diverse verkeer- en vervoerprojecten en voor beheer, onderhoud en vervanging van OV-infrastructuur. De MRDH ontvangt hiervoor rechtstreeks middelen van het Rijk (ongeveer € 600 mln. per jaar). Daarnaast heeft de MRDH taken voor het versterken van het economisch vestigingsklimaat op het gebied van onder meer werklocaties (bedrijfsterreinen, detailhandel, kantoren), economische vernieuwing (fieldlabs, startups) en de aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. De MRDH ontvangt hiervoor een bijdrage van de 23 gemeenten (€ 6,6 mln. in 2022). 

Heb je nog vragen? 

Heb je nog vragen of wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Wendy van den Heuvel (manager Financiën en Control, telefoon 088 5445 248). 

Weet je genoeg en wil je bij ons werken? 

Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie, voorzien van cv, uiterlijk maandag 10 oktober 2022 t.a.v. Mw. W. van den Heuvel per e-mail: werkenvoor@mrdh.nl. 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Hierbij hebben interne kandidaten een voorrangspositie. In het kader van de selectieprocedure wordt aan kandidaten gevraagd mee te werken aan het opstellen van een Management Drives profiel door het invullen van een vragenlijst. Mogelijk zal ook een assessment onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Gemeente, Zuid-Holland, Rotterdam, Financieel Adviseur, Financieel Manager, Overheid, Den Haag