Clusterhoofd Financieel & Business Advies

Ben jij een daadkrachtige en verbindende leidinggevende met hart voor je mensen en een scherp oog voor planning, control en projecten? Dan is dit jouw functie!

De organisatie
Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is een innovatief waterschap, ambitieus met grote uitdagingen in beheer en ontwikkeling. Kwaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid staan hoog in het vaandel.
Dagelijks werken circa 800 medewerkers aan de bescherming van het land en de kwaliteit van het oppervlaktewater. De organisatie is verdeeld in twee lijndirecties: directie Water en directie Bedrijfsvoering en de stafafdelingen Concern Control en Bestuur, Directie & Strategie. Het duurzame en inspirerend ingerichte kantoor van het HHNK is gevestigd in Heerhugowaard

De directie Bedrijfsvoering bestaat uit vier afdelingen. Waaronder de afdeling Financiën, Control & Belastingen. Het cluster Financieel & Business Advies valt onder de afdeling Financiën, Control & Belastingen. Naast dit cluster zijn er nog drie andere clusters: (1) Financiële Administratie (2)Belastingen en (3) Kwaliteit en Beheer. Als clusterhoofd Financieel & Businessadvies maak je samen met deze drie andere clusterhoofden deel uit van het MT van de afdeling Financiën, Control & Belastingen.

Het cluster Financieel & Business Advies bestaat uit een team van ongeveer vijftien financieel adviseurs en businesscontrollers. De financieel adviseurs werken aan de realisatie van de verschillende P&C producten; meerjarenperspectief, begroting, concernrapportages en de jaarrekening.
De business controllers zijn adviseurs van het management voor financiële en bedrijfskundige vraagstukken en leveren een belangrijke bijdrage aan de strategie van de lijnafdelingen. Ook een adviseur interne controle maakt deel uit van het team.

Wat ga je doen?
Primaire processen van jouw cluster zijn de totstandkoming van de P&C producten, advisering en regievoering op de waterschapsbelasting en het vormgeven van de (tweede lijns) controlfunctie. De belangrijkste opgaven voor jou zijn:

Samen met het team businesscontrol en een adviseur interne controle de (verbijzonderde) interne controle door te ontwikkelen. Thema’s die spelen zijn: de verdere implementatie van de rechtmatigheidsverantwoording, het three lines of defence model en de positionering van businesscontrol.
Samen met de afdeling Concern Control en jouw medewerkers geef jij daar inspirerend en daadkrachtig richting aan.

Het team helder te positioneren en de medewerkers te ondersteunen in een veeleisende omgeving. Daarbij is het klantgericht verbinding leggen en houden met de lijnafdelingen in de organisatie van wezenlijk belang.
Dit vraagt positionering, afstemming, keuzes maken en schakelen met andere leidinggevenden en het coachen, ondersteunen en verder professionaliseren van jouw medewerkers in hun rol en positie.

Het P&C proces verder door te ontwikkelen en de financiële adviesfunctie in de breedte te laten aansluiten op een veranderende vraag van zowel de organisatie als maatschappelijke ontwikkelingen zoals circulariteit en energietransitie.

Het ondersteunen van je team bij het adviseren van de afdelingen in complexe politiek bestuurlijke vraagstukken en waar nodig op te treden als sparringpartner.

Wie ben jij?
Een verbindend en coachend leidinggevende die een werkklimaat creëert waarin jouw medewerkers het beste van zichzelf laten zien. Je beschikt over een aantoonbaar HBO+/ academisch werk- en denkniveau en hebt enkele jaren ervaring als leidinggevende van professionals en adviseurs.
Je hebt ruime kennis van overheidsfinanciën, ervaring met P&C processen en producten en visie op businesscontrol. Jouw gevoel voor bestuurlijke verhoudingen is goed. Je communiceert helder en duidelijk. Je stelt de kaders, geeft het team vertrouwen en stimuleert medewerkers verantwoordelijkheid te nemen, eigenaarschap te tonen en keuzes te maken. Een RA/RC of CPC opleiding is een pré.

Je maakt het verschil door jouw:

  • Strategisch vermogen: je ziet de grote lijnen, maakt keuzes en geeft richting.
  • Netwerkkwaliteiten, waarmee je makkelijk en actief verbinding legt zowel in- als extern.
  • Organisatie-sensitiviteit; je hebt een goed gevoel voor de uiteenlopende belangen.
  • Betrouwbaarheid; je doet wat je zegt en zegt wat je doet.
  • Flexibiliteit, humor en probleemoplossend vermogen.

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie waarin wordt ingezet op ontwikkeling en innovatie binnen een enthousiast en professioneel team en MT Vanzelfsprekend horen daar ook uitstekende arbeidsvoorwaarden bij;
waaronder:

  • Een uitstekend en marktconform salaris.
  • Een werkweek van 32 tot 36 uur waarbij je flexibel bent in hoe je die inricht.
  • Maandelijks een toeslag van 21% op jouw salaris. Dit Individueel Keuze Budget (IKB) kan je inzetten voor extra vakantiedagen of als aanvulling op het salaris;
  • Een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid en opleidingen van € 6.000;
  • Een inspirerend en duurzaam kantoor op loopafstand van een station ėn goede thuiswerkfaciliteiten. Naast een thuiswerkvergoeding krijg je een budget om jouw thuiswerkplek in te richten.

Procedure
Publiek Netwerk begeleidt de werving en selectie voor deze vacature. Heb je belangstelling voor deze functie? Reageer dan door je CV en motivatie zsm in te sturen via onderstaande sollicitatiebutton.

Vragen of meer informatie?
Vragen over de vacature kun je stellen aan Marjan de Wit, 0647695907 van Publiek Netwerk of via marjandewit@publieknetwerk.nl


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, HBO+, In overleg, 5-10 jaar, Controlling, Corporate Finance, Business Controller, Randstad, Non-profit organisaties, Financieel Manager, Noord-Holland, Overheid