Ervaren Salarisadministrateur

Dankzij jou krijgen zo’n 1300 medewerkers iedere maand weer hun salaris. Dat de verantwoordelijkheid voor de afhandeling hiervan mede in jouw handen ligt, schrikt jou niet af. Sterker nog: dát is waarom jij de stap naar deze interessante functie wilt zetten!’

Per direct zijn wij binnen het team HR Services op zoek naar een

Ervaren Salarisadministrateur
voor 36 uur per week

Je gaat in deze functie samenwerken met een collega-salarisadministrateur binnen het HR team. Binnen onze HR afdeling (bestaande uit 20 medewerkers) stellen wij ons ambitieuze doelen om te zorgen voor een steeds betere dienstverlening aan de medewerkers van Hecht. Daarom zoeken wij een collega die energie krijgt van het samen verbeteren. Op dit moment werken wij hard aan een optimale inrichting van de personeels- en salarisadministratie in AFAS. Naast een ervaren salarisadministrateur zoeken we ook een junior collega die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van salarisadministratie. Klik hier voor meer informatie over de junior positie.

Wat ga je doen?

  • Je voert een strakke regie op het juist en tijdig verwerken van de salarissen. Hierbij horen uiteraard ook de aangiften loonheffingen, premieafdracht pensioenen en de aansluiting van de financiële administratie. Hiertoe stem je regelmatig af met je HR collega’s voor het goed verlopen van de mutatieprocessen en met je collega’s van financiën voor de financiële aansluiting.
  • Je hebt een belangrijke adviserende rol naar directe collega’s en leidinggevenden op jouw vakgebied. Je ziet er op toe dat cao regelingen en wet- en regelgeving correct worden toegepast en signaleert mogelijke knelpunten. Daarnaast beantwoord je vragen van medewerkers over de salarisbetaling.
  • Je hebt een belangrijke rol in het verder optimaliseren van de relevante processen en bijbehorende AFAS inrichting.


Wat breng jij mee?
Je bent goed georganiseerd, accuraat en behoudt goed overzicht van alles wat er moet gebeuren. Je kunt goed omgaan met de piekbelasting die de salarisbetaling met zich meebrengt. Daarnaast is het belangrijk dat je dienstverlenend en communicatief bent; je kunt helder adviseren en uitleggen. Je bent empathisch en zoekt de verbinding, maar je bent ook eerlijk en zakelijk over wat wel en niet mogelijk is. Kortom ‘zakelijk met een hart’. Vanzelfsprekend werk je goed samen met de collega’s binnen HR en Financiën.

Daarnaast beschik je over:

  • Een relevante opleiding, bij voorkeur MEAO-BA/ HAVO, PD-Boekhouden of vergelijkbare mbo-4 opleiding Bedrijfsadministrateur. Daarnaast is het een vereiste dat je in het bezit bent van het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL);
  • Ervaring met AFAS is een belangrijke pre; uitstekende kennis van Excel is echt een must;
  • Meerdere jaren relevante ervaring in het zelfstandig voeren van een complexe salarisadministratie;
  • Kennis en ervaring om collega’s en medewerkers te ondersteunen, adviseren en informeren op het gebied van salarissen, pensioenen en de toepassing van de cao.


Wat wij jou bieden
Wij bieden jou een werkplek in een enthousiast team, waar samen werken aan verbetering voorop staat. Je salaris is afhankelijk van jouw ervaring en bedraagt maximaal € 3.591- (functionele schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je 17,05% Individueel Keuze Budget (waaronder 8% vakantiegeld, 6,8% eindejaarsuitkering en 2,25% overig) voor extra verlof, opleidingen of een fiets of je laat het als extra inkomen uitbetalen op een moment dat het jou uitkomt.
Hecht volgt de cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (SGO) en heeft een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder de ABP-pensioenregeling.

Over Hecht
Hecht (voorheen RDOG Hollands Midden) is een gemeenschappelijke regeling van 18 gemeenten in de regio Hollands Midden met als doel de belangen te behartigen van de, aan de gemeenschappelijke regeling, deelnemende gemeenten op het terrein van de openbare gezondheidszorg, de volksgezondheid, de ambulancezorg en zorg- en veiligheid.

Hecht bestaat uit GGD Hollands Midden, RAV Hollands Midden, GHOR Hollands Midden en het Zorg- en Veiligheidshuis Hollands Midden. Dit zijn autonoom opererende eenheden met een centrale ondersteuning (zoals o.a. HR, Financiën, Communicatie, Facilitair). Ondanks de autonomie van de eenheden is er veel samenhang tussen de taken die Hecht als organisatie uitvoert. Voor meer informatie kijk op www.rdoghm.nl.

Heb je interesse of vragen?
Wil je meer informatie of heb je vragen, bel dan met José Does 088-3084299 (salarisadministrateur).

Solliciteren op de functie van Ervaren Salarisadministrateur
Hebben we je interesse gewekt en wil je solliciteren? Laat dan je sollicitatie (cv mét motivatiebrief) achter via onze sollicitatiepagina, onder vermelding van vacaturenummer 216. De sluitingsdatum van deze vacature is 15 januari 2022.

En verder belangrijk om te weten:

  • Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.
  • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
  • I.v.m. Covid-19 zullen de sollicitatiegesprekken online via MS Teams plaatsvinden.


Als je bij ons solliciteert gaan wij uiteraard zorgvuldig om met de gegevens die je aan ons verstrekt. Wil je hier meer over weten, klik dan op deze link https://www.ggdhm.nl/artikelen/item/over-de-ggd/privacy voor onze privacyverklaring.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, MBO, 5-10 jaar, Zuid-Holland, Gezondheidszorg/Welzijn, Salaris Administratie, Financieel Medewerker