Adviseur AO/IC

Adviseur AO/IC
24-36 uur per week
Vacaturenummer: 83621


Weet jij raad met financiële en administratieve processen en alles wat met interne controle te maken heeft? Heb je ervaring met controleren, analyseren en rapporteren? Wij bieden jou een brede en uitdagende functie met de juiste werk-privé balans!

Wat ga je doen?
Als Adviseur AO/IC vorm je samen met jouw directe collega een belangrijk team binnen onze organisatie. Zeker nu er als gevolg van wetswijzigingen een doorontwikkeling dient plaats te vinden van de Verbijzonderde Interne Controle (VIC). Voor een aantal financiële processen zullen de gegevensgerichte controles aangepast of aangescherpt moeten worden. Ook dienen processen (opnieuw) beschreven te worden, zal het aantal controles worden uitgebreid en moet er periodiek gerapporteerd worden over bevindingen. Tezamen met het doen van aanbevelingen en het geven van advies over (verbeteringen in) processen, worden dit dan ook jouw hoofdtaken. Als Adviseur AO/IC ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen van het VIC-jaarplan en het actualiseren van risicoanalyses. Dit vormt de basis voor de te beschrijven processen en uit te voeren controles.

Het AO/IC team vervult nog een belangrijke rol, namelijk die van eerste aanspreekpunt voor de extern accountant. Je praat de accountant inhoudelijk bij over de processen en bevingen die volgen uit het VIC-jaarplan. Daarnaast ben je betrokken bij de voorbereiding van de controles en je stroomlijn de op te leveren stukken. Ook ga je aan de slag met vragen en bewaak je de voortgang van het gehele jaarrekeningproces.

En verder?
Voor de uitvoering van jouw werk heb je contact met verschillende collega’s door heel het bedrijf. Soms zal je je flexibel moeten opstellen of je communicatieve vaardigheden optimaal moeten benutten om je doel te bereiken. Je bewaakt de voortgang van uitgezette acties nauwgezet en legt vervolgens vanuit jouw onafhankelijke positie verantwoording af richting het MT als het gaat over het “in control” zijn van de organisatie.

Omdat deze functie zo belangrijk is, willen wij zo snel mogelijk met je van start. Heb je echter vragen of wil je eerst een oriënterend gesprek met ons aangaan? Dan kan dat ook.

Wat neem je mee?

  • Een financieel onderlegde hbo’er op werk- en -denkniveau.
  • Iemand met werkervaring op het gebied van controle of AO/IC.
  • Een sterke persoonlijkheid die zich flexibel op kan stellen waar nodig.
  • Een ervaringsdeskundige als het gaat om het opstellen van rapportages.


Het is een pre als je:

  • Ervaring hebt bij een accountantskantoor als controlerend accountant (in de publieke sector).
  • Eerder verantwoordelijk bent geweest voor het VIC proces binnen een overheidsorganisatie.
  • Kennis hebt van overheidsfinanciën en andere relevante wet- en regelgeving.


Waar kom je te werken?
Drechtwerk is een organisatie waarin mensen via werk worden ontwikkeld, begeleid of duurzaam worden ingezet. Drechtwerk komt voort uit de Wet Sociale Voorziening en richt zich op mensen met een WSW indicatie en op mensen uit het doelgroepenregister. Drechtwerk zorgt er samen met de Sociale Dienst Drechtsteden voor dat onze medewerkers zoveel mogelijk aansluiting vinden bij regulier werk. Voor medewerkers waarvoor deze stap te groot blijkt, zorgt Drechtwerk voor een duurzaam inzetbare werkplek. Drechtwerk is een Gemeenschappelijke Regeling en heeft twee werkbedrijven (Drechtwerk Groen en Drechtwerk Actief) welke samen vanuit één BV opereren.

Waar kom je te werken?
Het team AO/IC werkt onder de vleugels van Finance & Control. Op deze afdeling werkt ook één Planning & Control medewerker en zeven medewerkers van de Financiële Administratie.

Wat bieden we jou?
Een uitdagende en brede interne controle functie voor 24 - 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. Inschaling vindt plaats in schaal 10 met een maximum van € 4494,- bruto op basis van 36 uur (cao SGO). Heb je een studieschuld bij je werkgever? Dan is dat voor ons bespreekbaar. Als je wilt thuiswerken, behoren een laptop of telefoon ook tot de mogelijkheden. Als het gaat om bijvoorbeeld werktijden of het plannen van vrije dagen, stellen wij ons flexibel op.

Daarnaast krijg je bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van pensioen, verlofregelingen, reiskosten en studiefaciliteiten. Ook beschik je over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit te laten uitbetalen of er verlofuren van te kopen.

In eerste instantie krijg je een dienstverband voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het aanvragen van de verklaring omtrent gedrag (vog) maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteren of meer weten?
Enthousiast geworden, solliciteer voor14 oktober 2021 via
het sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Fred Rensman, personeelsadviseur bij Drechtwerk via 078-6525456.

Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op
www.werkenbijdrechtsteden.nl.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Controlling, Zuid-Holland, Controller, Financieel Adviseur, Overheid