Junior Portfoliomanager Private Equity/Infrastructuur

Over jou

Als onderdeel van het team werk je samen met de andere portefeuillemanagers. Je bent geïnteresseerd in hoe fondsmanagers omgaan met hun beleggingen. Door te analyseren en sparren over strategie, kansen en risico’s, draag je bij aan de selectie en monitoring van de Private Equity en Infrastructuur portefeuilles. Je bent in staat om met overtuigende argumenten je standpunten duidelijk te maken en je staat open voor de argumenten van anderen.

Over de functie

Binnen Rail & OV neemt de Private Equity en Infrastructuur portefeuille een belangrijke plaats in. De portefeuille wordt gekenmerkt door illiquiditeit, lange beleggingshorizon, focus op Noord-Amerika en Europa en bottom-up fonds selectie. ESG wordt integraal meegenomen in de selectie en monitoring.

Als Junior Portfoliomanager Private Equity lever jij een belangrijke bijdrage aan:

•   Marktonderzoek; 

•   Financiële analyses;

•   Opstellen van rapportages;

•   De selectie en monitoring van fondsen;

•   Ondersteuning van het team in brede zin;

Over kennis en ervaring

Je hebt:

•   Een afgeronde relevante (economische) HBO- of universitaire opleiding;

•   Maximaal drie jaar werkervaring;

•   Je bent kritisch en beschikt over een goed conceptueel vermogen, overtuigingskracht en je bent besluitvaardig;

•   Je volgt of bent bereid vakgerichte opleidingen (zoals CFA of CAIA charter) te volgen om je benodigde kennis en vaardigheden te vergroten;

•   Uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. Uiteraard heb je goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij jou

We hebben goede arbeidsvoorwaarden waaronder een vaste 13de maand, 6 weken vakantie, een NS jaarkaart of een reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenvoorziening. Bij Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer kun je je continu ontwikkelen, zowel persoonlijk als op je vakgebied. Een gezonde werk-privé balans vinden wij belangrijk. Werken in een professionele en informele omgeving betekent ook dat je in overleg met je collega’s zelf je werktijden bepaalt. Deze functie is ingedeeld in cao schaal 7 met een maximum van € 4557,00- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). 

Over ons

Werken bij Pensioenfonds Rail & OV betekent: 

•   Dat je werkt in een relatief kleine, overzichtelijke organisatie waarin mensen elkaar kennen en omgangsvormen informeel zijn;

•   Dat jij je vak serieus neemt en altijd wil blijven werken aan je eigen ontwikkeling;

•   Dat je een no-nonsense instelling hebt en met je collega’s graag op een professionele wijze samenwerkt;

•   Dat je graag werkt in een maatschappelijk relevante sector die sterk in beweging is;

•   Dat je je elke dag wilt inzetten voor een goede oudedagvoorziening van ruim 100.000 mensen.

Onze organisatie is compact met 180 medewerkers en sterk in beweging. De omgangsvormen zijn informeel. Met ongeveer € 24 miljard zijn wij een middelgrote speler in de wereld van pensioenen & vermogensbeheer. Onze kernwaarden zijn betrouwbaarheid, verandervermogen en partnership. Meer informatie vind je op www.railov.nl. Ons kantoor ligt op ca. 10 minuten lopen van Utrecht CS en is per openbaar vervoer prima bereikbaar. Momenteel werken we, vanwege de COVID-19 maatregelen, primair vanaf huis. Maar ook zo weten we elkaar goed te vinden.

Contact en procedure

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in deze rol? Solliciteer dan direct met de 'Solliciteer-button'. De contactpersoon voor deze vacature is Maartje Blankendaal (HRM, tel. 030 – 236 05 50). 

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken in verschillende settings met management, collega's en HRM. Een pre-employment kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega’s en acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, HBO, Corporate Finance, Financiele dienstverlening, Utrecht, Private Equity, Financieel Medewerker