Medewerker Administratieve Organisatie/ Interne Beheersing (AO/IB)

Medewerker Administratieve Organisatie/ Interne Beheersing (AO/IB)
36 uur | Zeewolde

Hou jij je graag bezig met interne controles, vind je het leuk adviezen te geven voor verbetering en fungeer jij graag als vraagbaak dan zijn wij op zoek naar jou.

Hier ga je werken
Bij Meerinzicht maken mensen het verschil. Meerinzicht is dé organisatie die voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde de adviserende, faciliterende en uitvoerende taken met betrekking tot bedrijfsvoering verricht. Ook verricht Meerinzicht taken op het gebied van zorg, werk en inkomen, jeugd en leerling zaken.

De laatste twee worden ook uitgevoerd voor de gemeenten Elburg, Nunspeet en Oldebroek. Een groot en sterk samenwerkingsverband waarbij een goede dienstverlening en ondersteuning aan de gemeenten centraal staan. Klantgerichtheid, een proactieve serviceverlening en een hart voor de samenleving zijn hierbij heel belangrijk. Dit vraagt om een ondernemende, efficiënte en procesgerichte werkwijze. Waarbij de samenwerking met elkaar en de klant niet uit het oog wordt verloren. Zo gaan wij op weg om Meerinzicht de beste uitvoeringsorganisatie van Nederland te maken, zodat elke gemeente haar ambities kan verwezenlijken. En aangezien de samenleving continu verandert, zijn wij ook blijvend in ontwikkeling. 

De afdeling Financiën behoort tot het Domein Bedrijfsvoering en verzorgt de financiën voor de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en natuurlijk Meerinzicht zelf. Daarbij is de afdeling verantwoordelijk voor de financiële advisering op alle gemeentelijke beleidsterreinen, de planning- en control cyclus (bijv. kadernota, begroting etc.) en het bijhouden van de financiële administraties. Door samenwerking met de andere afdelingen wordt de verbinding tussen beleid en uitvoering gerealiseerd. Een belangrijk onderdeel hiervan is het cluster AO/IB.  

Dit ga je doen
Meerinzicht wil de interne controle verder door ontwikkelen waarbij de focus meer komt te liggen op het gebied van beheersing (AO/IB). Samen met de collega’s van werk je mee aan de totstandkoming van het jaarplan voor de gemeenten en MIZ en doe je mee in het uitvoeren van het plan.   De interne controles zullen zoveel mogelijk gericht zijn om op basis van een risicoanalyse de effectiviteit te toetsen van de reeds aanwezige beheersingsmaatregelen, het rapporteren daarover en het geven van adviezen voor verbetering. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is dat afstemming plaatsvindt met de accountant, zodat deze kan volstaan met een minimale hoeveelheid werkzaamheden. 

De functie

  • Het (jaarlijks) actualiseren van het intern controleplan.
  • Het opstellen van risicoanalyses voor de processen.
  • Het beschrijven en vastleggen van procesbeschrijvingen en beheersingsmaatregelen.
  • Het uitvoeren van controles op basis van het controleplan/risicoanalyses.
  • Het adviseren over verbetering van de administratieve organisatie/interne beheersing.
  • Het rapporteren over de uitkomsten van de uitgevoerde controles.
  • Het fungeren als aanspreekpunt/vraagbaak voor de accountant.

Jouw talenten
Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een flinke dosis ambitie. Daarnaast heb je ervaring met het uitvoeren van VIC werkzaamheden specifiek voor het domein sociaal. Voor jou is het een uitdaging om je bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van ons team.  Je hebt een helikopterview en kunt op elk moment het overzicht leveren. Je bent sterk analytisch en communicatief ingesteld. Je weet goed mondeling en schriftelijk over je werk te communiceren. Daarbij beschik je over de nodige politieke sensitiviteit. Je hebt een accurate werkwijze en vindt het leuk om met het team goede resultaten neer te zetten. Een echte teamplayer maar ook in staat om dingen zelfstandig op te pakken.

Dit krijg je van ons

  • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris in schaal 9 (minimaal € 2.756, -/ maximaal € 4.048, - bruto per maand op basis van 36 uur per week), gebaseerd op de HR21 functie van Medewerker Beleidsuitvoering II.
  • Een individueel keuzebudget van 17,05%.
  • Een uitstekende reiskostenregeling.

Laten we kennismaken
Zijn wij op zoek naar jou? Solliciteren kan tot en met 22 juni 2021 via de sollicitatiebutton. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandagmiddag 28 juni 2021.

Als je vragen hebt over de inhoud van de vacature kun je die stellen aan Redouan Maanach, afdelingsmanager Financiën, via 085-1108267. René Broekhof HR Adviseur, beantwoordt graag vragen over de sollicitatieprocedure via 085-1108200.  

Heb je hier vragen over? Dan kun je ook contact opnemen met de procedure begeleider van de vacature. Noteer zijn of haar gegevens, want deze zijn na het verstrijken van de reactietermijn niet langer zichtbaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Administratieve Organisatie, administratief medewerker, interne beheersing, fulltime, Zeewolde, HBO, VIC werkzaamheden, ervaren


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Financiele Administratie, Overheid