Senior Financieel Adviseur

Senior Financieel Adviseur
32-36 uur per week

Aan de slag bij de gemeente die bekend staat om een platte structuur met korte lijnen en een hoog loyaliteitsgehalte? Een ambitieuze gemeente waarin jij als Senior financieel adviseur het verschil maakt. Wil jij midden in de gemeente staan? Werken voor 18.000 inwoners en bezig zijn met grootstedelijke uitdagingen? Wij gaan graag het gesprek met je aan!

Wat ga je doen?
Creatieve oplossingen vinden voor maatschappelijk relevante onderwerpen. Als senior financieel adviseur vertaal je financiële vraagstukken naar doelmatig beleid. Je zorgt voor grip door ‘planning en control’ (P&C) en begeleidt de organisatie bij het sturen op effect van ons beleid. Je adviseert - zelfstandig - de organisatie en het bestuur over de impact van beleidskeuzes.

Jij levert een belangrijke bijdrage aan de bestuurlijke planning-en-controlcyclus van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Ook adviseer je over de bredere financieel-economische bedrijfsvoering. Je levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het team financiën en met name de rol van de financieel adviseur.

Je bent aanspreekpunt c.q. sparringpartner voor de budgethouders van de teams, organisatie en portefeuillehouder voor de taken die onder jouw verantwoording vallen. Je draagt in teamverband bij aan het opstellen van de planning en control documenten. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies bij financiële vraagstukken, budgetverantwoording en -analyses.

Gezien de omvang en samenstelling van het team behoren uitvoerende administratieve werkzaamheden ook tot het takenpakket. Hierbij moet je o.a. denken aan:

  • Het zelfstandig opstellen van rapportages en begrotingswijzigingen.
  • Het opstellen van specificaties van balans- en /of tussenrekeningen.
  • Het opstellen en verwerken van memoriaalboekingen en het verrichten van interne controlewerkzaamheden.


Kortom, het betreft een veelzijdige en verantwoordelijke functie.

Wat neem je mee?
Je excelleert in financiële vakkennis, doorgrondt de wereld achter de cijfers en verstaat de ‘business’. Je ziet kansen en bedreigingen en handelt daarnaar. Je stelt je kritisch op en houdt anderen een spiegel voor. Je past voor de ‘makkelijke weg’ of het principe van ‘zo doen we dat hier altijd’. In je advisering houd je rekening met de doelstellingen en belangen van de ander. Jij begrijpt dat je mensen niet overtuigt met spreadsheets en grafieken, maar dat een krachtig verhaal, zonder jargon, mensen in beweging krijgt.

Verder heb jij:

  • Een relevante afgeronde hbo-/wo-opleiding.
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van (gemeentelijke) financiën en planning en control.
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en een open blik.


Waar kom je te werken?
De Organisatie
De lijnen in ons kleine lokale netwerk (collega's, wethouders, burgemeester, raadsleden,) zijn open, kort en direct, zodat je je eigen relaties kan ontwikkelen om dingen voor elkaar te krijgen. De gemeente Hardinxveld-Giessendam durft te investeren in de toekomst en heeft daar de ruimte en middelen voor.

De gemeente
Hardinxveld-Giessendam telt ruim 18.000 inwoners. De gemeente kenmerkt zich door een gemeenschap van betrokken ondernemers en inwoners die maatschappelijk actief zijn. Het ligt centraal langs de A15 en heeft maar liefst 3 stations. Hardinxveld-Giessendam is sinds 2018 onderdeel van de regio Drechtsteden waarin we actief met elkaar samenwerken.

Jouw toekomstige team
Je komt te werken in een klein en hecht team met 5 collega's. Er heerst een collegiale en open werksfeer. Wij bestaan uit zelforganiserende teams met spelverdelers en een regieteam. Gezamenlijk staan we voor passie, aandacht, verbinden, lef en vertrouwen. De zelforganiserende teams zijn druk bezig met de doorontwikkeling van hun team. Binnen de teams is er veel ruimte om inhoud te geven aan het werk voor de samenleving.

Wij maken maximaal gebruik van je financiële vakmanschap, je ideeën en je energie om de uitdagingen die we hebben binnen Hardinxveld-Giessendam aan te gaan.
Omdat we een klein team zijn, maak je al heel snel verschil en heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Je draagt bij aan optimale besteding van onze beschikbare middelen. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover, zoals:

  • Salaris van maximaal € 4.831, - (salarisschaal 10A, cao gemeenten) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
  • Mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt.
  • Je ontvangt een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB-budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
  • Je bouwt een keuzepensioen op via ABP.
  • Je krijgt een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten.
  • He treedt in eerste instantie in dienst voor een jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan.


Solliciteren of meer weten?
Fijn dat je de tijd hebt genomen om deze vacaturetekst helemaal te lezen. Dat betekent misschien wel dat je wilt solliciteren. Wil je meer weten over de functie of heb je vragen? Schroom niet om contact op te nemen met Arie van Dieren (projectleider financiën) via 06 - 20538231. Kijk ook op onze website voor meer informatie.

Wil je solliciteren? Daar zijn we blij mee! Vul het sollicitatieformulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Je kunt solliciteren tot 4 mei 2021.

Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet!

Goed om te weten: Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom voor jouw start bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam een vog aan te leveren. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Financial Controller, Financieel Adviseur