Projectcontroller

Projectcontroller

Wij zoeken

Wil jij jezelf als projectcontroller blijven ontwikkelen en heb jij interesse om je te verdiepen in subsidieregelingen? Wil jij werken bij de beste werkgever van Nederland in de branche onderwijs? Wil jij werken in een omgeving die innovatie ademt en waar je als projectcontroller daadwerkelijk het verschil kan maken? Wij hebben een vacature projectcontroller en zijn dus op zoek naar jou! Bij Wageningen University & Research (WUR) maak je deel uit van een team waarin je volop ruimte krijgt voor eigen initiatief en de kans om je verder te ontwikkelen.

Als projectcontroller ben je verantwoordelijk voor de administratie en het financieel beheer van (gesubsidieerde) onderzoeksprojecten. Van begroting tot en met eindafrekening maak jij de vertaalslag tussen financiën en onderzoek.

In samenwerking met de business unit controller en projectleiders zorg je voor een goede controle en risicobeheersing van de projecten van de leerstoelgroepen binnen Agrotechnology and Food Science Group (AFSG). Je hebt een totaaloverzicht van de financiële kant van deze projecten. Eventuele risico’s signaleer je vroegtijdig en zo nodig onderneem je hierop actie. Daarnaast draag je bij aan de uitvoering van interne controlemaatregelen en lever je kritische inbreng bij de beoordeling van procedures.

  • Je coördineert en begeleidt afdeling overstijgende (subsidie)projecten en voert hiervan de financiële administratie;
  • je bent het aanspreekpunt voor de Business Unit Controller en projectleiders en onderhoudt goed contact met externe projectpartners en andere betrokkenen;
  • je werkt nauw samen met je collega’s van de backoffice en financiële administratie;
  • je signaleert eventuele financiële risico’s op tijd en onderneemt actie waar nodig;
  • je sluit elke financiële periode af met een volledige en betrouwbare resultaatbepaling en levert een belangrijke bijdrage aan het balansdossier en de jaarrekening;
  • je waakt over de betrouwbaarheid van de financiële informatieverzorging en over de naleving van relevante wet- en regelgeving, beleidsrichtlijnen en procedures.

Voor een deel van onze onderzoeksprojecten ontvangen we subsidie. Omdat de eisen van financiers en subsidieverstrekkers steeds veranderen en worden aangescherpt, is het van belang dat je je kennis hierover op peil houdt en de projectportefeuille hierop toetst.

Wij vragen

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding; heao-bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbare financiële opleiding;
  • je hebt relevante werkervaring in een financiële omgeving/projectadministratie;
  • jouw beheersing van het Nederlands en Engels is uitstekend;
  • je bent een klant- en servicegerichte persoonlijkheid;
  • je bent nauwkeurig, werkt accuraat en geeft tijdig terugkoppeling over de voortgang van je werk;
  • je werkt graag samen met anderen;
  • je hebt de kennis en ervaring om zelfstandig financiële (accountants)rapportages te maken en analyseren.

Als je bent bekend met de wereld van de subsidieregelingen is dat helemaal mooi!

Wij bieden
Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

  • Werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.

Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.861,-. tot maximaal € 4.084,-. bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 9). Bovendien is een aanstelling van 0,8 als ook 1,0 fte bespreekbaar. We bieden je een dienstverband van één jaar met mogelijkheid tot verlenging van nog een jaar dan wel uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Meer informatie
WIL JE MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sjoerd Beikes, teamleider projectcontrol, telefoon 0317-480293 of per e-mail: Sjoerd.beikes@wur.nl.   

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Marjolijn Steffens, HR-adviseur: marjolijn.steffens@wur.nl.

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met woensdag 21 april 2021.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusieve internetpagina.

Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Wij zijn
Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Gelderland, Onderwijs/Training, Project Controller