Medior Business Controller

DCMR Milieudienst Rijnmond is op zoek naar een

Medior Business Controller

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Als er een organisatie een uitdagende werkgever is, dan is het wel de DCMR. Elke dag opnieuw zetten wij alles op alles om meer dan één miljoen mensen veilig en prettig te laten wonen en werken in een gebied met een van de grootste havens ter wereld en risicovolle industriële complexen. Dat is dus balanceren voor gevorderden, want eenvoudige antwoorden zijn er niet. Jij kunt ons daarbij helpen als Medior Business Controller.

Deze rol is zich aan het ontwikkelen, gezien we momenteel transformeren van een gecombineerde Financial en Business Control naar een zuivere Business Control rol. Daarnaast is een van de grote ambities van de DCMR om een datagedreven organisatie te worden, waarbij de Business Controller ook een toenemende rol in te spelen heeft. Gezien deze ontwikkelingen zoeken wij persoon die een stevige en brede sparringpartner van het management is, excellente rapportagevaardigheden heeft op gebied van MS Excel en Power BI, flexibel en een grote portie lef heeft.

Je rapporteert aan de Concern Controller en zit in een breed georiënteerd team: Regie Advies bedrijfsvoering (RAB). Het RAB team bestaat uit drie sub-teams, te weten Business Control, Verbijzonderde Interne Controle en Informatie Voorziening. In alle drie de teams zitten senior medewerkers die vanuit ieders specialisme zelfstandig opereren en allen rapporteren aan de Concern Controller.

Dit is wat we je bieden
Om te beginnen je salaris: minimaal €3.506,28 tot maximaal € 5.008,99 bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Maar ook krijg je de ruimte om alles uit jouw vakmanschap te halen, zodat jij met je nieuwe collega’s kunt bijdragen aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving. Daarnaast bieden we je het volgende:

  • Uitdagende en zelfstandige functie met gemotiveerde en professionele collega’s;
  • Uitzicht op een vast dienstverband na 1 jaar;
  • Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer;
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
  • Informele sfeer met sociale en gedreven collega’s met een groot oog voor samenwerken;
  • Individueel keuzebudget van minstens 20% dat je opneemt wanneer het jou uitkomt (bijvoorbeeld vakantiegeld en 13e maand);
  • Persoonlijk ontwikkelingsbudget van € 5.000 per vijf jaar, waarvan je zelf de inzet bepaalt;
  • Goed geregeld pensioen bij het ABP.


Dit is wat je gaat doen
Als Medior Business Controller ben je dé financiële Business Partner voor één van de drie DCMR afdelingen en voor een gedeelte van de DCMR opdrachtgevers (participanten). De DCMR bestaat uit de afdeling Reguleren, Advies, Omgeving, afdeling Toezicht en Handhaving en afdeling Bedrijfsvoering.

Door middel van efficiënte en effectieve Business Partnering, regisseer en adviseer je de Afdeling en Account Regisseurs bij het opstellen van het budget en robuuste voorspellingen, de vertaling van strategische doelstellingen in duidelijke KPI, de vertaling van rapportage behoeften in datagedreven inzichten voor besluitvorming en het uitvoeren van het risico management proces. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies over jou inzichten ten aan zien van de elementen van de planning& control cyclus.

De DCMR wil zich continu verbeteren en goed blijven inspelen op de veranderende buitenwereld en de wensen van haar opdrachtgevers. Daarom is de DCMR als organisatie continu in ontwikkeling. Als Senior Business Controller speel je ook een belangrijke rol in deze ontwikkelingen. Je zoekt aansluiting bij de koers van de organisatie, zorgt dat je begrijpt wat de impact is en hoe deze in te bedden vanuit een financieel oogpunt.

Dit is wat we van je vragen

  • Teamspeler en business partner: je staat stevig in je schoenen, hebt  overtuigingskracht, bent vasthoudend en beschikt over een portie lef om af en toe mensen een spiegel voor te houden;
  • Adviesvaardig en verbeteringsgericht
  • Goede contactuele en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Flexibel, verbinder, nieuwsgierig, analytisch en dynamisch;
  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Ruime ervaring met MS Excel en Power BI
  • Ervaring als Business Controller (3+ jaar)


Mocht je niet aan alle eisen voldoen, maar toch denken dat je geschikt bent voor deze functie, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Meer informatie
Voor meer informatie over de functie of heb je meer informatie nodig over de procedure? Bel of Whatsapp dan met Mark van Doorm – Recruiter (06-15886595, aquisitie is niet gewenst) of mail naar recruitment@dcmr.nl.

Solliciteren op de functie van Business Controller
Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.

We kijken uit naar jouw reactie!

Gesprekken zijn in week 15 en 16

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Overheid