Trainer/Adviseur medezeggenschap Onderwijs

De Algemene Onderwijsbond heeft ruim 86.000 leden in alle onderwijssectoren, van basisschool tot en met universiteit. De AOb (aangesloten bij de FNV) is daarmee de grootste onderwijsvakbond en belangenbehartiger van het onderwijspersoneel, zowel onderwijsinhoudelijk als arbeidsvoorwaardelijk. De belangrijkste taak van de AOb is ervoor te zorgen dat de leden iedere dag hun werk goed kunnen doen, met de daarbij behorende professionele zeggenschap en arbeidsvoorwaarden.
In verband met pensionering bestaat bij de subafdeling Scholing per 1 september 2020 de vacature van
 

Trainer/Adviseur medezeggenschap Onderwijs
0,5 fte (17,5 uur per week)


Afdeling 
De afdeling Collectieve Belangenbehartiging bestaat uit de subafdelingen Scholing, Buitendienst en Beleid. Binnen Scholing werken 6 collega’s in de ambulante functie trainer/adviseur. Zij werken deels vanuit huis en vanuit rayonkantoren en treffen elkaar en de overige collega’s op het hoofdkantoor in het centrum van Utrecht. 

Wat ga je doen als Trainer/Adviseur Onderwijs? 
In deze functie verzorg en acquireer je trainingen aan medezeggenschaps- en ondernemingsraden in het onderwijs. Naast het geven van trainingen over de basisbeginselen van de medezeggenschap ga je je toeleggen op trainen in en adviseren over financiën en bekostiging van onderwijs en formatie- en taakbeleid. 
Je bouwt aan een netwerk en onderhoudt bestaande contacten met onderwijsinstellingen. Je neemt een paar keer per maand deel aan werkoverleggen op het hoofdkantoor in Utrecht en je houdt je kennis over medezeggenschap en de bekostiging van het onderwijsveld up to date. 

Naast deze functionele zaken organiseren we graag gezellige momenten die bijdragen aan de goede sfeer op de afdeling. 

Wat vragen wij?

  • Een opleiding op HBO/WO niveau
  • Ervaring in het geven van trainingen
  • Goed cijfermatig inzicht
  • Bedrijfseconomische kennis
  • Affiniteit met financiën en de planning & control cyclus (in het onderwijs)
  • Kennis van (bekostiging binnen) het onderwijsveld
  • Affiniteit met medezeggenschap
  • Een ondernemende instelling en een grote mate van zelfstandigheid.
  • Bereidheid om veel te reizen en ook ’s avonds trainingen te geven.
  • Je draagt actief bij aan het ontwikkelen van nieuwe producten en het verkrijgen van nieuwe opdrachten (acquisitie)


Het is een pré indien je beschikt over een relevant netwerk en een rijbewijs/auto. 

Wat bieden wij? 
Een interessante en uitdagende functie in een maatschappelijk relevant en veranderend werkveld met veel ruimte voor initiatief en een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid bij het realiseren van de doelstellingen. De subafdeling is in ontwikkeling. Het betreft daarom in eerste instantie een jaarcontract. Afhankelijk van de ontwikkelingen kan dit worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Arbeidsvoorwaarden (op basis van volledig dienstverband) 
Het salaris bedraagt minimaal € 3.339,-- en maximaal € 4.630,-- bruto per maand conform schaal VII. Daarbij komt nog 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering. De AOb heeft goede en flexibele arbeidsvoorwaarden zoals een werkweek van 35 uur, 224 vakantie-uren en de mogelijkheid 15 a.t.v. dagen op te bouwen. 
De pensioenregeling is ondergebracht bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; de werkgever betaalt 75% van de premie. 

Meer informatie
Bij Ineke Kingma, HR adviseur, kun je terecht voor informatie over de sollicitatieprocedure en/of arbeidsvoorwaarden, tel. 06-41118546. 
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je bellen met Perry van Liempt, waarnemend adjunct-hoofd Collectieve Belangenbehartiging, telefoon 06-15042652. 

Solliciteren op de functie van Trainer/Adviseur Onderwijs
Reageer svp vóór 7 september 2020 ter attentie van Ineke Kingma en laat uw sollicitatie achter op de sollicitatiepagina
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Coach, Trainer Onderwijs, Adviseur Onderwijs, Onderwijscoach, Onderwijsadviseur


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Consultancy, Utrecht, Financieel Adviseur, Onderwijs/Training