Registeraccountant Douane

Functie­omschrijving
"Mijn klanten zijn heel verschillend en hetzelfde geldt voor het speelveld waarin ik opereer dat heel divers is. De ene keer verdiep ik me in de AO/IB van een onderneming en de andere keer spit ik een aangifte door van een multinational óf van een organisatie met bijvoorbeeld maar twee medewerkers". Rowena - Registeraccountant bij de Douane.

De Douane Nederland controleert de in-, door- en uitvoer van goederen, heft en int verschuldigde belastingen en binnenlandse accijnzen, levert een hoogwaardige bijdrage aan de werking van de Nederlandse en Europese marktordening én draagt bij aan de veiligheid en kwaliteit van de samenleving.

In jouw rol van registeraccountant Douane draag je hier in belangrijke mate aan bij. Je werkt in een volledig digitale omgeving waarin je bent gefocust op systeem- en gegevensgerichte onderzoeken waarin meerdere specialismen zijn betrokken. Én je geeft richting en sturing aan collega's die daaraan bijdragen. Jouw (regie op deze) controles zijn de bouwstenen van een zorgvuldig en onderbouwd auditrapport waar de ontvanger variërend van een bedrijf in het midden- en kleinbedrijf tot een grote international mee aan het werk kan. Zo nodig treed je handhavend op.

Als registeraccountant van de Douane wil je dus een rol van betekenis spelen in de professionalisering van de dienstverlening van de Douane Nederland. Je hebt oog voor de politiek-bestuurlijke omgeving waarin je opereert, die bovendien sterk aan veranderingen onderhevig is. Ook wil je jezelf altijd blijven ontwikkelen en je vakkennis op peil houden. Bij de Douane krijg je daarvoor volop de gelegenheid én in samenwerking met de BelastingdienstAcademie, externe opleidingsinstituten of door het volgen van summer courses, bieden we jou de mogelijkheid om je PE-punten te behalen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Rowena? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige, werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

  • Je bent registeraccountant en ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).
  • Je hebt actuele ervaring met systeem- en gegevensgerichte controles.
  • Je hebt affiniteit met logistieke processen.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
  • Het is een pre als je beschikt over een rijbewijs B.

Jouw competenties?
  • analyseren
  • besluiten nemen
  • klantgerichtheid
  • plannen en organiseren
  • samenwerken

Herken jij jezelf ook hierin?

Samenwerken is voor jou de sleutel tot succes. Je werkt bij een handhavende en klantgerichte organisatie en jouw werkzaamheden zijn direct van invloed op de (inter)nationale samenleving. Je kunt zelf een oordeel vormen, je bent resultaatgericht en in staat om dat op professionele wijze te ventileren: kennis en ervaring deel je met collega's. Je bent flexibel en stressbestendig en je wilt altijd hoge kwaliteit leveren. Integriteit is een belangrijke waarde voor de Douane en dit is dan ook in al jouw handelen zichtbaar. Kortom: je bent een plezierig collega en het visitekaartje van de Douane.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 11, schaal 12, schaal 13
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €6.249 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Geef in je motivatiebrief aan naar welk Douane kantoor je voorkeur uitgaat:
  • Douane kantoor Arnhem locatie Arnhem
  • Douane kantoor Arnhem locatie Utrecht
  • Douane kantoor Breda locatie Breda
  • Douane kantoor Breda locatie Rotterdam
  • Douane kantoor Schiphol Cargo locatie Schiphol

Voor deze functie wordt bereidheid tot reizen verwacht in de bij de standplaats behorende regio.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, vindt zo snel mogelijk het selectiegesprek plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, 1-3 jaar, Belasting, € 5.000 - € 7.000, Utrecht, Overheid