Manager vakgroep Financiën, Planning en Control

Functieomschrijving
Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut is een uniek instituut. Al meer dan 150 jaar voorzien gedreven professionals de samenleving van kennis over weer, klimaat en seismologie. Als manager van de vakgroep Financiën, Planning en Control sta je voor de uitdaging dit nieuwe organisatieonderdeel goed in onze organisatie te positioneren. Ook stimuleer je een soepele samenwerking met andere vakgroepen en teamvorming binnen jouw vakgroep.

Je adviseert de directie en het management gevraagd en ongevraagd over doelmatigheid, doeltreffendheid, planning en control, en het proces van product- en portfoliomanagement. Ook maak je deel uit van het managementteam en je draagt zo bij aan de doorontwikkeling en realisatie van de gewenste ambitie van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Als manager ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van projectmatig werken en product- en portfoliomanagement binnen het KNMI. Je rapporteert aan de CFO over de integrale financiële en projectmatige bedrijfsvoering. En je draagt zorg voor de ontwikkeling en invoering van kaders en richtlijnen voor een rechtmatige, effectieve en efficiënte bedrijfsvoering die past in de toekomstvisie van het KNMI.

Je voert regie op het proces van de begroting en jaarrekening. Verder ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een nieuw managementdashboard dat inzicht geeft in de stand van zaken op het niveau van vakgroepen en productgroepen. Bovendien geef je advies over de te nemen maatregelen om de organisatiedoelstellingen te realiseren.

Verder ben je de liaison richting het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je vertegenwoordigt het KNMI bij in- en externe financieel-economische bijeenkomsten. Daarnaast ondersteun je de directieraad bij haar taken en adviseer je over de financieel-economische strategie en het te voeren beleid.

Functie-eisen

  • Je hebt academisch niveau, een stevige achtergrond op het gebied van financiën en ervaring op het gebied van product- en portfoliomanagement.
  • Je hebt bij voorkeur een postdoc-opleiding op het gebied van product- en projectmanagement, risicobeheersing en/of overheidscontrol, en ook kennis van de financiële aspecten van Europese subsidieprojecten is een pre.
  • Je hebt succesvolle ervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt ervaring met het leiden van veranderingsprocessen binnen een afdeling.
  • Je bent een manager die verbindend en communicatief vaardig is en het goede voorbeeld geeft.
  • Je kunt het uniform handelen bij het KNMI bevorderen en koppelt tijdig terug over resultaten en processen.
  • Je hebt het vermogen om een team van professionals op stimulerende wijze leiding te geven en de ruimte te geven zich te ontwikkelen tot businesspartner.
  • Je neemt initiatief, en bent vernieuwend en koersvast.
  • Je schakelt makkelijk tussen alle niveaus binnen de organisatie en bent politiek-bestuurlijk sensitief.
  • Je bent met een uitstekend analytisch vermogen in staat overzicht te creëren en met maatschappelijke betrokkenheid ‘door de cijfers heen te kijken’.
  • Je herkent je in onze kernwaarden: flexibel, resultaatgericht, innovatief en samenwerkingsgericht.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 14
Maand­salaris Min €4.611 – Max. €6.740 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur 2 jaar
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op maandagmiddag 6 mei.

Een assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 3-5 jaar, € 5.000 - € 7.000, Corporate Finance, Utrecht, Financieel Adviseur, Financieel Manager, Overheid