Financieel Subsidiemedewerker

Draag jij jouw kennis en het buiten de gebaande paden denken aan ons over?

Financieel Subsidiemedewerker
36 uur | Zwolle

Beschik jij als financieel adviseur naast je vakinhoudelijke kennis ook over een flinke dosis creativiteit? En ben je in staat om die kennis en het buiten de gebaande paden denken aan anderen over te dragen? Als financieel subsidiemedewerker bij de provincie Overijssel zet jij deze talenten in om oplossingen te bedenken voor de meer ingewikkelde financiële subsidieaanvragen.

Wat ga je doen
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het financiële deel van de subsidiesystematiek. Het beleid rond misbruik en oneigenlijk gebruik van subsidies is hier onderdeel van. Je weet dat ook vorm te geven in de financiële onderdelen van de aanvraagformulieren en de website van de provincie Overijssel. Je adviseert over gecompliceerde financiële samenwerkingsconstructies en je hebt een actieve rol in het risicomanagement. Je voert hiervoor de (verbijzonderde) interne controletaak uit. Je kunt vanzelfsprekend ook de meer complexe subsidiebegrotingen beoordelen en de financiële haalbaarheid daarvan toetsen (financiële analyse). Als er om financieel maatwerk bij een subsidieaanvraag wordt gevraagd, kom jij met slimme oplossingen.
Binnen het team Subsidieverlening ben je één van de financiële specialisten, ook voor de fiscale gevolgen van subsidies, en deel je actief je kennis met de overige medewerkers binnen het team.
Je adviseert de beleidseenheden en programmateams op een proactieve manier. Dit doe je al in de voorfase wanneer het gaat om complexere financiële aspecten van de subsidieaanvraag. Je bent ook gesprekspartner voor externe subsidieaanvragers.
Daarnaast ben je één van de toezichthouders op de naleving van de subsidievoorschriften. Het onderzoek hiervoor doe je van achter je bureau (deskresearch), maar je voert ook (financiële) controles ter plaatse uit. Je doet zo nodig onderzoek in de administratie van de subsidieontvanger. Je zorgt ervoor dat de toezichthoudende taken volgens het geldende beleid worden uitgevoerd.
Afhankelijk van je sterke punten, voorkeuren en meegebrachte kennis en ervaring wordt in onderling overleg het takenpakket tussen beide medewerkers verdeeld. Je gaat werken in het Servicecluster van het team. Je bent als senior financieel subsidiemedewerker de financiële vraagbaak voor andere subsidiemedewerkers in het team. We zoeken een collega voor 36 uur per week.

Wat breng jij mee?
Voor deze functie wordt een financiële of fiscale opleiding op HBO niveau gevraagd. We denken dat HBO-MER met het accent op het financiële domein of een bedrijfsadviseur met financiële achtergrond ook kan passen. Aanvullend heb je uitstekende kennis van de financiële onderdelen van het Uniform Subsidiekader of weet je die snel eigen te maken.
Je hebt affiniteit met digitale systemen en analytisch vermogen. De benodigde werkervaring op het terrein van financiële vraagstukken bedraagt een paar jaar. Ervaring met subsidies is een pre, net als werkervaring bij de overheid.
Je brengt voor je beleids- en beoordelingsrol een of meer van de volgende sterke punten met je mee: analytisch, strategisch en creatief. Voor je adviesrol vragen we een aanmoedigende en empathische aanpak.
In je houding en gedrag laat je zien dat dienstverlening aan de klant bij jou centraal staat. Daarbinnen weet je een goede balans te vinden met de geldende regelgeving en interne procedures. Je bent resultaatgericht, bevlogen in je werk en je staat open voor veranderingen.

Wat bieden wij jou?
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal 2.811,95 en maximaal 4.017,08 (schaal 10) bij een 36 urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.
De provincie Overijssel biedt je een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen, je hebt hiervoor een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) van 5000,- per 5 jaar tot je beschikking. Samen met je collega's werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken.
Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Jouw plek binnen onze organisatie
Je gaat aan de slag bij de eenheid Publieke Dienstverlening, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. De eenheid houdt zich bezig met de uitvoering van het provinciaal grondbeleid, verstrekt subsidies en vergunningen en is verantwoordelijk voor toezicht en handhaving. Daarnaast ondersteunt zij het provinciaal beleid met beleidsonderzoeken, analyses en (GIS-) dataverwerking. De eenheid is een vliegwiel en verbinder als het gaat om het stimuleren van klantgerichte dienstverlening.
De eenheid bestaat uit zes teams: Leiding, Vergunningverlening, Handhaving, Grondzaken, Subsidieverlening, Beleidsinformatie uitvoerend en Beleidsinformatie adviserend.
Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Meer informatie over deze vacature
Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.
Je kunt solliciteren tot 31 december 2018 via de sollicitatiebutton.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Trefwoorden: Financieel Subsidiemedewerker, Financieel, Finance, Financieel Adviseur, Vacature Zwolle


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Consultancy, Financieel Medewerker, Overijssel, Overheid