Financial Administrator

Als je puzzelen met cijfers leuk vindt, je dingen graag kloppend wilt maken en de samenwerking met collega’s wilt aangaan, dan is dit een baan voor jou.

Financial Administrator
Oud-Beijerland

Vacature
Als Financial Administrator bij Topbrands ben je verantwoordelijk voor de brede uitvoering van alle taken binnen de financiële administratie. Dit betekent dat je een vast takenpakket hebt, maar ook bijspringt bij alle taken van de afdeling waar nodig. Je staat de Financial Administrators bij en begeleidt hen wanneer zij ergens niet uitkomen. Daarnaast werk je nauw samen met de Finance Manager en de Financial Control afdeling.

In deze functie houd je je onder andere bezig met het beheren van debiteuren en crediteuren, het verwerken van facturen en het verzorgen van overige administratieve taken. Daarnaast houd je je bezig met de boekhouding en periodieke taken zoals weekrapportages en btw-aangiften. Je zorgt er tevens voor dat elke maand financieel afgesloten wordt.

Je komt terecht in het team van de Financiële Administratie, dat momenteel bestaat uit een Finance Manager, een Senior Financial Administrator en vijf Financial Administrators. Onder leiding van de Finance Manager werk je samen om ervoor te zorgen dat de financiële administratie soepel verloopt en dat alle taken correct en tijdig worden uitgevoerd.

Wat is vereist?

 • Hbo werk- en denkniveau
 • 3-5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke rol
 • Ervaring met maandafsluitingen, opstellen van rapportages en het maken van analyses
 • Ervaring met uitleg geven, collega's coachen en afdelingswerkzaamheden prioriteren
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Gestructureerd, sociaal ingesteld en initiatiefrijk


Wat krijg je?

 • €3.250 - €3.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 40-urige werkweek
 • 28 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband
 • Thuiswerkmogelijkheden
 • Korte en lange trainingen/cursussen volgen via de learning Hub
 • Bonusregeling en diverse werknemersregelingen
 • Laptop


Wat doe je?
25% Debiteuren- en crediteuren uitvoeren
25% Overige administratieve taken uitvoeren
25% Facturen verwerken
15% Intern overleg
10% Financial Administrators begeleiden

Voorbeeld uit de praktijk
Je ontdekt een fout bij het verwerken van inkoopfacturen. Wat doe je?

Het is jouw verantwoordelijkheid om problemen als deze aan te pakken en op te lossen. Allereerst ga je de details van de foutieve inkoopfactuur controleren. Dit kan inhouden dat je de factuur zelf, het factuurnummer, de datums, de bedragen en de leveranciersgegevens controleert. Het kan zijn dat de fout ligt in een klein detail, zoals een verkeerd ingevoerd bedrag of factuurnummer of dat de fout meer ingrijpend is, bijvoorbeeld een factuur die naar de verkeerde klant is gestuurd.

Na het identificeren van de fout, neem je de nodige stappen om de fout te corrigeren. Dit kan inhouden dat je de factuur opnieuw moet invoeren, de fout in het systeem moet corrigeren of zelfs contact moet opnemen met de leverancier om de fout uit te leggen en te corrigeren. Dit proces kan soms lang duren, afhankelijk van de complexiteit van de fout en de benodigde correcties.

Groeipad
Het groeipad bij Topbrands staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We investeren in jouw professionele ontwikkeling met passende (online) trainingen en opleidingen. Topbrands groeit en jij groeit mee!

Werken bij Topbrands
Bij Topbrands staan we voor Topmerken, Topklanten en Topcollega’s. Wat we bij Topbrands met elkaar gemeen hebben is onze passie voor mooie merken en internationale handel. We zijn continu op zoek naar de beste producten voor onze klanten binnen onze expertise Personal & Home care. We zijn wereldwijd actief en hebben een bijzonder breed assortiment met verschillende merken en private label producten. Denk hierbij aan wasmiddelen, bad/douche producten, geuren, make up, schoonmaakmiddelen en haarproducten en sinds dit jaar ook food. We functioneren als handelshuis voor een groot aantal bekende A-merken en we ontwikkelen onze eigen merken en private labels. In totaal zijn wij binnen Europa met 275 collega’s, waarvan ruim 235 collega’s werkzaam zijn in Nederland, verdeeld over ons logistiek centrum in Kolham (Groningen) en ons hoofdkantoor in Oud-Beijerland. Onze regiokantoren zijn in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden.

Staat er voor jou geen passende vacature tussen, maar zie je werken bij Topbrands wel zitten of wil je graag een stage lopen? We waarderen jouw interesse enorm! Reageer via een open sollicitatie dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. We zien je reactie graag tegemoet in onze mailbox recruitment@topbrands.nl.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd om als Financial Administrator bij ons te komen werken, solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.  Mocht je nog vragen hebben kan je deze stellen aan Liesbeth Hoeijmans, HR Manager via 0186-577188.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Financiele Administratie, Gezondheidszorg/Welzijn, Financieel Medewerker