Salarisadministrateur

Salarisadministrateur
Den Haag, 20-24 uur per week

Waar middeleeuwse handschriften, een digitale collectie van 2 petabyte en salarisruns samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als ervaren salarisadministrateur de continuïteit waarborgt van de salarisbetalingen en de administratieve verwerking ervan.

Maak jij het mogelijk?
Als salarisadministrateur verwerk jij correct en tijdig de salarissen van onze medewerkers. Je bent op jouw vakgebied de vraagbaak en sparringpartner voor je collega’s van HR en Financiën. En er is meer. Jij bent de salarisadministrateur die:

 • De aangiften loonheffingen, pensioen en de loonstroken verzorgt.
 • Zorgt voor een juiste uitvoering van diverse personele regelingen van de KB. Je werkt daarbij nauw samen met de HR-adviseurs.
 • Vragen van collega’s beantwoordt over wat deelname aan ouderschapsverlof, eerder met pensioen gaan of minder uren werken voor ze betekent.
 • Berekeningen maakt van onder meer transitievergoedingen.


Daarnaast onderzoeken we de vervanging van de systemen voor HR en Financiën, denk je mee over de vereisten en werk je mee aan de implementatie van de salarisadministratiemodule.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB, dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • Een brutomaandsalaris tussen € 3.394 en € 4.679 (schaal 9).
 • Om te starten een dienstverband voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goede werk-privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • Pensioenopbouw via pensioenfonds ABP, waarbij de KB 70% van de premie betaalt.
 • Een dertiende maand (8,33%).


Deze arbeidsvoorwaarden gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature salarisadministrateur is een dienstverband voor 20-24 uur per week aan de orde. Lees meer over onze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden op https://www.kb.nl/organisatie/vacatures-en-stages/uitstekende-arbeidsvoorwaarden.

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s en met onze netwerkpartners zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met onze netwerkpartners.

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen een team versterken. Dat ervaren we ook zo in ons HR-team, waar de salarisadministratie onderdeel van is. Dit team werkt aan een fijne medewerkerservaring vanaf de sollicitatieprocedure, de contractering en het inwerkproces tot en met het vertrek bij de KB. Dat doen we door leidinggevenden te ondersteunen en te adviseren in hun rol. Ook verzorgen we HR-processen, -systemen en -tools én bieden we kaders die goed inspelen op wat medewerkers en leidinggevenden nodig hebben. Het team bestaat uit 14 mensen, waaronder 2 salarisadministrateurs.

Hoe solliciteer ik naar deze vacature?
Wil jij bijdragen aan onze innovatie? Mooi! We kunnen niet wachten om jouw cv en motivatie te ontvangen.

Vragen over de functie? Stel deze aan Eric van Driel (hoofd HR), via 06-51367240 of Tamara de Bruin (HR-adviseur), via 06-28498804. Vragen over de sollicitatieprocedure? Fiona van Kessel geeft antwoord via solliciteren@kb.nl of 06-39645240.

 • Solliciteren kan tot en met zondag 31 maart 2024 via het sollicitatieformulier op onze website.
 • Zien we voldoende raakvlakken, dan gaan we graag snel met je in gesprek en bellen we je voor een telefonische kennismaking. Bij onvoldoende raakvlakken laten we je dit weten met een e-mail.
 • Tijdens de selectieprocedure bewaren we je gegevens. Uiterlijk 4 weken na het beëindigen van de sollicitatieprocedure verwijderen we deze op grond van de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG). Lees meer hierover in onze privacyverklaring sollicitanten op https://www.kb.nl/privacy-avg/privacyverklaring-sollicitanten.


Ben jij het talent dat we zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw zorgvuldigheid in combinatie met jouw vermogen om met deadlines om te gaan? Geweldig. Zeker als je dit voor de functie van salarisadministrateur aanvult met:

 • Een PDL-diploma. PDB (is een pre).
 • Ruime ervaring met het voeren van een salarisadministratie.
 • Kennis van pensioenopbouw en -rechten of de bereidheid je deze kennis eigen te maken.
 • Goede communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor service.
 • (Bij voorkeur) ervaring met het salarispakket Exact Globe en Synergy (personeelsinformatiesysteem).


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Zuid-Holland, Salaris Administratie, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Sport/Cultuur