Contractmanager Huisvesting

Contractmanager Huisvesting
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Functieomschrijving
Als contracmanager bij de Buitenlandse Zaken draag je zorg voor de naleving en uitvoering van contracten over de hele wereld. Jij zorgt bij de Directie Huisvesting en Facilitaire Zaken (DHF) bij aan goede afspraken rond vastgoed- en huisvestingprojecten. Je mag je bezighouden met een grote diversiteit regels en partijen, waarmee je dynamisch, uitdagend en grensoverstijgend werk hebt

Grote diversiteit aan contracten
Contractmanagement bij DHF, onderdeel van Buitenlandse Zaken (BZ), is continu in beweging. Ambassades, consulaten en residenties in de hele wereld vallen onder de portefeuille. Als contractmanager werk je onder andere aan DHF-raamcontracten, werkencontracten en onderhoudscontracten. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en beheren van een robuust contractmanagementprogramma. Met verschillende afdelingen en belanghebbenden zorg je voor betrouwbaar contractenbeheer en dat partijen contractuele verplichtingen naleven. Je adviseert over de (on-)mogelijkheden van contracten bij fusies, prijsindexeringen en andere kwesties rondom contracten. Bovendien leid je met jouw kennis ook collega’s op over contractmanagementpraktijken. Jouw taken omvatten verder onder andere het:

 • analyseren van bestaande contracten en contractbeheerprocessen binnen de organisatie
 • ontwikkelen en implementeren van gestructureerd contractmanagementbeleid en -proces
 • opstellen van contractbeheerstandaarden en -richtlijnen
 • identificeren en beheren van contractrisico's en -kansen
 • begeleiden van Europese Aanbestedingen van raamcontracten voor leveringen en diensten

Je werkt met veel partijen samen en bent contactpersoon voor klanten. Als tactisch en strategisch gesprekspartner draag je bij aan gesprekken met leveranciers. Je werkt bovendien met de interne organisatie samen aan het verbeteren van het contractmanagementproces, aan contractprestaties en -naleving. Collega’s binnen DHF zijn behulpzaam, gedreven, houden van gezelligheid op z’n tijd en heten je van harte welkom.

Functie-eisen
Jij combineert goede communicatieve en onderhandelingsvaardigheden met een sterk analytisch denkvermogen. Je werkt effectief samen met verschillende belanghebbenden binnen de organisatie en bent gericht op een goede oplossing. Je hebt kennis van de markt en inzicht in belangenconflicten en verhoudingen. Daarmee weet je wanneer en hoe je escalatiemogelijkheden inzet om je doelen te bereiken. Je hebt oprechte interesse in je collega’s en liefst ook een beetje humor. Je brengt in ieder geval het volgende mee:

 • een wo-diploma
 • goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederland en Engels
 • aantoonbare ervaring in contractmanagement
 • kennis van contractrecht, aanbestedingsrecht en contractbeheerpraktijken

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 12
Maandsalaris: Min €4.278 – Max. €6.320 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 12 maanden
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Klik op de button ‘solliciteren op externe site’.
 • De selectieprocedure bestaat uit een briefselectie, selectiegesprekken en een selectieassessment. Na elke fase hoor je of je door kunt naar de volgende fase van de selectieprocedure.
 • De selectiegesprekken vinden plaats in maart 2023.

Solliciteren?
Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Manager, Overheid