Projectcontroller

Projectcontroller

Zoek jij als financiële professional werk in een organisatie die duurzaam ondernemen centraal heeft staan? En krijg jij energie van het bewaken van de juistheid en volledigheid van projecten?  Misschien ben jij dan wel onze nieuwe projectcontroller.

Als stichting heeft MVO Nederland weliswaar geen winstoogmerk, maar een robuuste financiële functie vormt wél een basis onder ons succes. Wat we doen? We brengen duurzame bedrijven uit ons netwerk samen in evenementen, voeren projecten met ze uit én lobbyen voor betere wetgeving. Dit doen we met een enthousiast team van zo’n 60 collega’s en natuurlijk met zo’n 2.000 aangesloten partnerbedrijven.

In de rol van projectcontroller til je onze duurzaamheidsprojecten naar nieuwe hoogten. Je speelt een sleutelrol in nationale en internationale duurzaamheidsprojecten met een omzetwaarde tussen de 2.500 en 1.500.000 euro. Ze dragen stuk voor stuk bij aan het bereiken van onze missie: een honderd procent duurzame economie. Uit onze Nieuwe Economie Index (NEx) blijkt dat we op dit moment pas op 16,5 procent staan, dus er is nog genoeg te doen. En jij kunt daaraan bijdragen.

Wat ga je doen?

Ons financiën-team bestaat uit drie gedreven medewerkers (circa 2,7 FTE). Jij ondersteunt onze projectmanagers bij de financiële bewaking van projecten. Je zorgt ervoor dat financiële overwegingen een integraal onderdeel vormen van onze strategische projectkeuzes. Bovendien schroom je niet om – gevraagd en ongevraagd – advies te geven over de financiële impact van deze keuzes.

Een lijstje met concrete activiteiten wil je? Zie hieronder:

 • je zet gedegen projectprognoses op en werkt deze uit.
 • je stelt forecasts op en verwerkt voortgang, kosten, opbrengsten, risico’s en resultaten.
 • je zorgt voor een nauwkeurige opvolging van voortgangsrapportages en initieert corrigerende acties waar nodig.
 • je maakt en verstuurt projectfacturen en betaalverzoeken naar opdrachtgevers.
 • je bereidt PBC-lijsten voor de projectcontroles van de accountant voor.
 • je ondersteunt je collega’s bij de voorbereiding van de jaarrekeningcontrole.

Wie ben jij?

 • je hebt diepgaand begrip van boekhoudprincipes, begrotingsbeheer, financiële rapportage en de vaardigheid om financiële gegevens te analyseren.
 • je beschikt over het vermogen om complexe financiële gegevens te analyseren en waardevolle inzichten te halen.
 • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, die je inzet richting diverse belanghebbenden – van managers tot financiële professionals.

Wat vragen wij van jou?

Opleiding 

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in een financiële richting, bijvoorbeeld accountancy, bedrijfsadministratie of een vergelijkbare studie.

Professionele ervaring

Je hebt:

 • minimaal 5 jaar ervaring met het vakgebied financiën, bij voorkeur in het bedrijfsleven;
 • aantoonbare ervaring in een financiële functie;
 • bedrevenheid in het werken met geautomatiseerde financiële systemen en uitstekende kennis van Excel;
 • kennis van Exact Online is een pre.

Kennis en vaardigheden

 • je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied;
 • je hebt oog voor detail, hands-on mentaliteit, analytisch en accuraat;
 • je hebt sterke analytische skills en weet cijfers op een juiste manier te presenteren;
 • je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • je bent een verbinder, gezond kritisch en kunt goed samenwerken.

Wat bieden wij?

Werken bij MVO Nederland betekent dat je iets doet dat er echt toe doet: je werkt aan de verduurzaming van bedrijven en organisaties, onze economie en maatschappij. Je leert elke dag van enthousiaste en vooruitstrevende collega’s in een fijne, open werksfeer. Je krijgt veel vrijheid om jezelf te ontplooien en wij schatten je inbreng op waarde. Je wordt uitgedaagd jouw actieve bijdrage te leveren aan de bedrijfsprocessen en je hebt een stem in de bedrijfsspecifieke beslissingen.

Wat verder leuk is? Dat we op fietsafstand van centrum Utrecht zijn gevestigd. Dat er volop vrijheid is in het indelen van je uren en werkplek. En dat we twee keer per jaar feest hebben met alle collega’s. Natuurlijk bieden we ook een marktconform salaris aan: tussen 3.500 en 4.500 euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 40 uur per week, afhankelijk van je ervaring en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Lijkt het je wat? Solliciteer dan nu!

Wil jij samen met ons werken aan een duurzame economie? En ben je 32-40 uur per week beschikbaar? E-mail dan je motivatie en cv naar werkenbij@mvonederland.nl onder vermelding van ‘Vacature Projectcontroller’.

Vragen over de functie? Stuur dan een mail met je vraag naar werkenbij@mvonederland.nl t.a.v. Donja van Maurik.

Meer informatie over werken bij MVO Nederland vind je hier.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Controlling, Financiele dienstverlening, Utrecht, Financiele Administratie, Randstad, Non-profit organisaties, Project Controller