Senior Financieel Administratief Medewerker

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

NS is op zoek naar een

Senior Financieel Administratief Medewerker
Utrecht

Zoek je een inspirerende werkgever om je financiële en analytische vaardigheden te ontwikkelen? Als senior financieel administratief medewerker bouw je aan je carrière binnen de financiële organisatie van NS, met volop groeikansen. Ontplooi je talenten en word lid van ons team!

Daarom kies je voor deze vacature senior financieel administratief medewerker bij NS Stations & Retail.

  • Met jouw werk maak je écht impact op de reis van morgen. Samen met collega’s uit verschillende disciplines draag je bij aan het verder verbeteren van de administratieve processen van NS.
  • Je zorgt voor de juiste financiële stuurinformatie waarmee de verschillende bedrijfsonderdelen hun processen kunnen optimaliseren.
  • We bieden je een functie waarin je jezelf verder kunt ontwikkelen binnen de financiële organisatie van NS, naar bijvoorbeeld een functie als controller of manager. Je wordt daarbij intensief begeleid door ervaren collega's in het financiële domein.

Cor; als senior administrateur ben ik de smeerolie tussen de business, externe leveranciers en Finance en zorg ik er voor dat de administratie op een hoger niveau komt.

Dit ga je doen als senior financieel administratief medewerker
De afdeling Record to Report (R2R) is de spin in het financiële web van NS en is in de volle breedte verantwoordelijk voor de juiste en tijdige cijfers van diverse bedrijfsonderdelen. Doordat wij op groepsniveau acteren hebben wij inzicht in alle geldstromen van NS. Wij hebben daarmee als eerste zicht op de financiën van NS en zetten deze inzichten om in advies naar de diverse bedrijfsonderdelen waardoor zij nog beter kunnen sturen.

Als senior financieel administratief medewerker duik je diep in de cijfers en zorg je ervoor dat de centrale organisatie van NS wordt voorzien van juiste, tijdige en correcte financiële informatie. Wat betreft je werkzaamheden heb je te maken met de financiële stroom door verschillende systemen, van kassa tot aan het grootboek. 

Dankzij jouw nauwkeurigheid en resultaatgerichte instelling, ben jij van onschatbare waarde bij het:

  • Zijn van een sparringpartner voor je collega’s van de afdeling Finance. Je neemt de lead in projecten en bent eerste aanspreekpunt bij vragen vanuit de afdeling;
  • Analyseren op juistheid en volledigheid van de cijfers en aansluiting tussen de verschillende systemen;
  • Zorgen voor tijdige afstemming tussen de verschillende entiteiten van NS, voeren maand- en kwartaalrapportages van verschillende bedrijfsonderdelen en nauw in contact staan met andere financiële afdelingen. Je zal met name veel overleggen met de collega’s van financial control.
  • Proactief meedenken naar waar verbeteringen en innovaties aangebracht kunnen worden om onze werkzaamheden en processen verder geoptimaliseerd kunnen worden;
  • Maandelijks afsluiten van de administraties, opstellen van de balansdossiers, bewaken van balansrekeningen en signaleren en oplossen van afwijkingen;
  • Het voeren van een juiste, tijdige en volledige administratie van diverse bedrijfsonderdelen;
  • Het vereffenen van voorraden en balanswaarden. Een groot deel van deze werkzaamheden verloopt geautomatiseerd maar er is ook nog een deel handwerk. Als jij mogelijkheden ziet om dit verder te automatiseren krijg je daarvoor alle ruimte. 

Hier ga je werken
Jouw stoel staat klaar op de 7e etage van ons kantoor naast station Utrecht Centraal! 

Het team Service Center Finance Stations & Retail is gericht op het beheer van het vastgoed zoals verhuur, onderhoud, verbouw en nieuwbouw, de activiteiten van de winkels op de stations zoals die van AH to GO en Kiosk en de activiteiten van Services zoals OV-fiets en de fietsenstallingen. De financiële organisatie van NS zit op het hoofdkantoor waardoor je eenvoudig bij je collega's van de andere afdelingen langs kunt lopen om een praatje te maken of informatie op te halen. Omdat de band met het team hecht is vinden we het belangrijk dat je ongeveer 2 à 3 dagen in de week aanwezig bent.

Daarnaast krijg je faciliteiten om overal en op ieder moment je werk te kunnen doen en je werkdagen flexibel in te richten.

Daarnaast organiseren we een keer per kwartaal leuke, sociale activiteiten met elkaar. Dit is zowel met het team R2R als met de gehele Finance organisatie. Er zijn ook collega’s die met elkaar sporten bij RailSport, de sportschool van NS. Er zijn dus genoeg momenten om elkaar informeel beter te leren kennen. Wij kijken er naar uit om jou ook beter te leren kennen. 

Bij NS vinden we diversiteit en inclusie belangrijk, het maakt samenwerken leuker en het resultaat wordt er beter van. Wat jouw achtergrond of levensovertuiging is, maakt dan ook niet uit: we zijn vooral benieuwd naar jouw visie op de functie van senior financieel administratief medewerker. 

Dit zijn de functie-eisen

  • Je beschikt over minimaal Hbo- werk- en denkniveau. Bij voorkeur beschik je over een afgeronde hbo- of SPD-opleiding in de richting van BE, AC of vergelijkbaar;  
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een financieel administratieve functie en omgeving; 
  • Je hebt affiniteit met cijfers, data-analyse en informatievoorziening;
  • Je hebt boekhoudkundige kennis en bij voorkeur ervaring met grote ERP-systemen. Kennis van SAP (SAP4HANA) is een pre;
  • Je hebt oog voor kwaliteit en bent gedreven om hoge kwaliteit te leveren en zaken te perfectioneren;
  • Je voelt je prettig in een wereld waar resultaat gericht werken een belangrijke waarde is;
  • Je bent assertief en komt op voor jouw eigen mening, ook als ervanuit de omgeving druk op wordt gelegd; 
  • Je gaat op constructieve wijze relaties aan zodat mensen ook bereid zijn voor jou een stap extra te zetten, en weet deze relaties goed te onderhouden.

Bij NS werken we met de volgende drie gedragskenmerken: aan- en uitspreken, durf en veranderbereidheid. Voor deze functie in dit team ligt de nadruk op aan- en uitspreken. Dit betekent dat jij zelf in gesprek gaat met stakeholders en ze aanspreekt op de opvolging van gemaakte afspraken.

Dit zijn de arbeidsvoorwaarden
Werken bij NS betekent dat jij hét verschil kunt maken in de dynamische wereld van duurzame mobiliteit. Jij helpt mee om Nederland bereikbaar te houden, voor iedereen. Bij NS krijg je veel vrijheid. De mogelijkheden om je te ontwikkelen zijn groot. We beloven je dat geen dag hetzelfde is. En als één van de mooiste werkgevers van Nederland hebben we nog meer te bieden. Voor deze functie onder meer:

  • Een salaris van €2.533,- tot en met € 4.226,- per maand (o.b.v. 36-urige werkweek). Salariëring hangt af van aantal jaren werkervaring.
  • Een 36-urige werkweek.
  • 144 uur wettelijk verlof (o.b.v. een fulltime dienstverband) + extra verlof afhankelijk van leeftijd (minimaal een week)
  • De mogelijkheid om 3 christelijk feestdagen om te ruilen voor 3 niet-christelijke feestdagen.
  • 3% eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag en een uitstekende pensioenregeling.
  • Je treinreizen in de 2e klas zijn gratis; in de 1e klas reizen kan tegen een kleine eigen bijdrage.
  • Je gezin reist gratis in de daluren.
  • Korting op Europese treinreizen zodra je 1 jaar bij NS werkt.
  • Een keuzeplan met o.a. fietsenplan, extra pensioenopbouw of extra vakantiedagen.
  • Wil je meer weten? Bekijk dan hier de NS cao.

Solliciteren naar deze baan
Solliciteer direct (maar zeker vóór 1 maart) via de sollicitatiebutton. Binnen enkele minuten ontvang je een automatische sollicitatiebevestiging. 

Je kunt je sollicitatie richten aan Heert-Jan Dokter, recruiter.

Nog vragen over het sollicitatieproces? Mail naar Karin van onze frontoffice via: recruitment@ns.nl.  

Heb je liever telefonisch contact? Bel dan met onze frontoffice op 088-6713666. 

Goed om te weten:

  • Een achtergrondonderzoek, met o.a. VOG (Verklaring omtrent Gedrag), maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. Denk hierbij ook aan het tekenen van een integriteitsverklaring en geheimhoudingsverklaring.
  • We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt. Dit zie je in alles wat we doen, en dus ook in ons aannamebeleid.  
  • Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.
  • We behouden ons het recht voor om de vacature eerder van de site te halen als we voldoende sollicitaties hebben ontvangen waarmee we verwachten de vacature in te kunnen vullen.

#LI-HD1

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Utrecht, Financiele Administratie, Financieel Medewerker, Transport/Logistiek/Opslag