Junior riskmanager

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Kom DNB versterken in het beschermen van cruciale processen en informatie als junior riskmanager bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Beheerste processen en beveiligde informatie zijn cruciaal voor een goede taakvervulling. De gevolgen zijn namelijk groot als er fouten ontstaan in die processen, of wanneer vertrouwelijke informatie in verkeerde handen komt. Als junior riskmanager houd je de beheersing van processen en informatie scherp in de gaten.

Zo doe je dat als junior riskmanager binnen de afdeling ORM

Iedere medewerker binnen DNB is verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van zijn of haar eigen werkzaamheden. Met jouw expertise op het gebied van operationeel risicomanagement, information risk management (IRM) en/of business continuity management (BCM) beoordeel je vanuit de tweede lijn de kwaliteit van die werkzaamheden. Je vertaalt riskbeleid op een heldere en eenvoudige manier naar processen en werkinstructies. Zo help je de organisatie risicobewuste keuzes te maken en daarmee operationele risico’s op een goede manier te beheersen. Dwars door DNB heen, dus reken op veel interessante contacten in deze brede functie.

Wat ga je precies doen?
 • Je toetst en challenget op de naleving van risicobeleid en werking van beheersmaatregelen ten aanzien van operationele risico’s.
 • Je adviseert de eerstelijnsfuncties bij de uitvoering van risicoanalyses en de implementatie van beheersmaatregelen.
 • Je adviseert en coördineert bij incidenten.
 • Je vergroot het risicobewustzijn in de organisatie, onder meer door nauw samen te werken met collega’s binnen heel DNB en bij te dragen aan training van medewerkers.
 • Je brengt ontwikkelingen en vernieuwingen in het vakgebied - zoals artificial intelligence of cybercriminaliteit - in kaart en vertaalt dit door naar je werkzaamheden binnen DNB.


Hier doe je dat

De afdeling Operationeel Risicomanagement (ORM) is onderdeel van de divisie Finance & Risicomanagement. De afdeling bestaat uit een divers team van twaalf gedreven collega’s. Naast verantwoordelijkheid voor de DNB-brede coördinatie van het operationeel risicomanagement en voor de het samenhangende beleid en methodologieën, zijn we een kenniscentrum voor de business en voor andere tweedelijnsfuncties binnen DNB.

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Uitgangspunt is dat je ten minste de helft van je wekelijkse werktijd op kantoor bent. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

Dit breng je mee

We vragen geen jarenlange ervaring, maar een flinke dosis passie en gedrevenheid! Je zet zelfstandig resultaten neer binnen afgesproken tijdslijnen en bent tegelijkertijd een teamplayer die verbindend samenwerkt binnen en buiten de afdeling. Ook heb je oog voor het voortdurend verbeteren van onze werkzaamheden en signaleren van kansen. Mogelijke weerstand treed je tegemoet met inhoudelijke argumenten, flexibiliteit en flair.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je hebt academisch werk- en denkniveau met één tot vijf jaar relevante ervaring op het gebied van operationeel risicomanagement, bij voorkeur in IRM en/of BCM.
 • Je kent belangrijkste richtlijnen en wetgeving rond operationeel risicomanagement en het ‘three lines’-model.
 • Het is een pre als je kennis van/ervaring hebt met relevante raamwerken en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging (zoals de DNB Good Practice voor Informatiebeveiliging) en het gebruik van governance-, risk- en compliance-tooling, en/of CISSP-, CISM-, of CISA-gecertificeerd bent of gelijkwaardig.
 • Je beschikt over sterkte communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.


Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.700,-- en maximaal € 5.200,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,83%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer, tegen € 0,22 per km.
 • Een internetvergoeding van € 50,-- netto per maand.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 27 februari 2024 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer!

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Risk Management, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager