Teammanager Finance, Control & IT (NL, 36 uur per week)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Stichting AAP is op zoek naar een

Teammanager Finance, Control & IT (NL, 36 uur per week)

Stichting AAP (Animal Advocacy and Protection) is een Europese dierenwelzijnsorganisatie die zich inzet voor exotische zoogdieren. We bieden dieren in nood een veilige opvangplek en pleiten voor betere wetgeving op het gebied van dierenwelzijn in heel Europa.

Wil jij graag jouw financiële en IT expertise en je managementskills inzetten om het boegbeeld te worden van onze internationale financiële processen en de verantwoording van AAP? Dan zoeken we jou! 

Als manager van de afdeling Finance, Control & IT werk je nauw samen met de Financial Controller, de medewerker Financiële Administratie en de IT specialisten bij AAP. Voor de directie ben je een belangrijk klankbord.

Waar ben je verantwoordelijk voor?
De Finance & Control kant, hier ligt het absolute zwaartepunt van de functie:

 • Je geeft daadkrachtig richting en invulling aan alle Business Control taken die de directie en jouw team van jou vragen. Finance Control, Risk en Compliance, en de vertaling van de analyses die hieruit naar voren komen;
 • Je bent eerste aanspreekpunt voor externe leveranciers, zoals de accountant, banken en (fiscale) adviesbureaus.
 • Je coacht, stuurt (waar nodig), motiveert en optimaliseert de talenten van de twee Finance collega's die direct onder jouw leiding vallen;
 • Je adviseert en spart met Erik, het gedreven en toegankelijke directielid van AAP en staat de directie bij naar de Audit Commissie.
 • Je geeft invulling aan het succesvol samenbrengen van het Finance & IT team waarbij je overeenkomsten van beide teams volop benut en tegelijkertijd oog hebt voor verschillen in behoeftes, zowel van je team als je interne klanten.

De IT kant, de inhoudelijk meer coördinerende kant van de functie:

 • Je hebt een goed begrip van (de rol van) IT in een organisatie. Je hoeft inhoudelijk geen wizard te zijn, daar heb je geweldige collega's voor, maar je vervult met vertrouwen de rol van gesprekspartner. Jij spreekt de taal van zowel je interne klant als je team, en slaat bruggen tussen techniek en business.
 • Je zorgt ervoor dat IT goed functioneert en de interne klanten volgens interne afspraken worden ondersteund.
 • Je coacht, stuurt (waar nodig), motiveert en optimaliseert de talenten van de drie IT collega's (waarvan één vrijwilliger) die direct onder jouw leiding vallen;
 • Je onderhoudt en beheert de contacten met de externe partners waarmee nauw wordt samengewerkt voor het beheren van de IT-omgeving;
 • Je bent doorlopend alert en acteert op thema’s die Cyber Security raken;

Waarom we deze twee rollen samenvoegen in één rol? Beide vragen de kunde om een koppeling te kunnen leggen met de business en een analytisch vermogen op verschillende niveaus. Dit vraagt om flexibiliteit in denken en het maken van keuzes die de organisatie het beste dienen. Word jij enthousiast van deze uitdaging en het vervullen van deze veelzijdige rol binnen een unieke organisatie? Dan horen wij graag hoe jij daar invulling aan gaat geven.

Wat vragen we van je?
Je bent een vakvolwassen professional met een bedrijfseconomische opleiding op HBO+/WO niveau. Uitgebreide ervaring op het gebied van Finance is een must, daarnaast heb je aantoonbare affiniteit of bij voorkeur (coördinerende) ervaring met IT. Je kiest bewust voor een rol in een maatschappelijk relevante organisatie met een internationaal karakter.

Vanzelfsprekend spreek jij dan ook vloeiend Nederlands en Engels. Dat is onze interne voertaal en noodzakelijk voor het contact met de financieel / fiscaal adviseurs in de landen waar AAP ook entiteiten heeft, zoals Spanje en Marokko.

Jij staat nog altijd graag met je voeten in de klei, je wil daar zijn waar de actie plaatsvindt en hier actief deelnemer aan zijn, je bent geen toeschouwer. Daarnaast heb je ruime ervaring met schakelen op het snijvlak van tactisch en strategisch niveau, zowel binnen Finance als IT.

Inhoudelijk neem jij gedegen kennis, kunde en ervaring mee als het gaat om:

 • Finance en Business Control;
 • P&C cycli;
 • Meerjaren- en jaarbegroting;
 • Beleggingsafwegingen;
 • Risk Management en Compliance;
 • IT dienstverlening, automatisering en (ERP) systemen;
 • Optimalisatie van management informatie;
 • Beleidsvoering en beleidsinformatie;
 • Leiding geven aan professionals.

Je bent meer dan vak volwassen en toe aan de stap om je capaciteiten in te zetten voor een fantastisch doel. Jij houdt van uitdagingen en hebt het geduld om de uitvoering in goede banen te leiden. Je bent in staat om een visie om te zetten in behapbare, concrete plannen en deze te realiseren. Je bent toegankelijk en energiek, waardoor je mensen meekrijgt in je plannen. Je wilt vooruit, samen en met veel plezier. Welkom bij AAP!

Wat bieden wij je?
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring tussen de € 4.657,- en € 6.455,- (op basis van een 40-urige werkweek). Initieel krijg je een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.

Stichting AAP kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de mogelijkheid tot 50% thuiswerken, een collectieve duurzame pensioenregeling en 192 verlofuren op jaarbasis bij een fulltime dienstverband. Ontwikkeling van medewerkers is belangrijk en daarom is er een opleidingsbudget beschikbaar ter hoogte van 1,5% van het bruto jaarinkomen.

Bij AAP kom je te werken op een aantrekkelijke werkplek midden in het groen, met de dieren binnen gehoorsafstand en aandacht voor duurzaamheid.

Solliciteren
Ben jij de Manager Finance, Control & IT die wij zoeken of heb je eerst meer informatie nodig? Neem dan contact op met Erik Peeters, Directeur-bestuurder, via emailadres erik.peeters@aap.nl. Bellen kan op 036-5238731 of 06-22102108. Direct solliciteren kan via de groene sollicitatiebutton tot uiterlijk 22 februari 2024.

Een praktijkopdracht kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Ook vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag.

Meer over AAP
Bij Stichting AAP wordt op professionele wijze gestalte gegeven aan een ideaal: het verbeteren van het welzijn van misbruikte of afgedankte exotische zoogdieren in heel Europa. Ze vangen apen, leeuwen, tijgers en andere exoten in nood op én pleiten voor betere wetten in heel Europa. Zo gaan we dierenleed tegen.

AAP heeft twee opvanglocaties: één in Almere (Nederland) en één in Villena (Spanje). De dieren in de opvang hebben verschillende achtergronden: Zij werden slachtoffer van de illegale handel, uitgebuit in de entertainmentindustrie of als huisdier gehouden terwijl ze daar niet geschikt voor zijn. Met een professioneel team helpt AAP de dieren er weer zo goed mogelijk bovenop. Zodra ze zijn hersteld, gaan ze voor ze op zoek naar een fijne plek bij één van onze herplaatspartners, zoals een reservaat of dierentuin.

In Almere zijn 95 mensen in (loon)dienst en meer dan 200 vrijwilligers. Ze werken op een ruime en moderne locatie, midden in het groen bij Almere. Het kantoor en facility center staan op hetzelfde terrein als waar ze de dieren opvangen; nergens kun je dagelijks zo direct het resultaat van je werk zien als bij AAP.

In Villena, de vestiging in Spanje, werken zo’n 24 betaalde medewerkers en 16 vrijwilligers.

Kijk vooral op de website www.aap.eu en volg AAP's verhalen op social media!

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Financiele Administratie, Flevoland, Non-profit organisaties, Financieel Manager