Senior Project Controller

Werken bij Zoetermeer als

Senior Project Controller
28 - 36 uur

Ben jij klaar voor een uitdagende rol als senior adviseur binnen het ambitieuze team van project controllers? Heb jij de gedrevenheid om project control verder te professionaliseren en projectmatig werken stevig te verankeren in de organisatie? Krijg jij energie van het adviseren over processen om projecten tot een goed einde te brengen? Als senior project controller ben jij de sparring partner voor zowel de ambtelijk opdrachtgever als de projectorganisatie. Je werkt samen in een team met drie betrokken project controllers aan prominente projecten, zoals de verdere ontwikkeling van de binnenstad van Zoetermeer en projectmatig werken binnen Sociaal Domein.

Dit is wat we je bieden

 • Werk dat jou op het lijf is geschreven
  naast een uitdagende baan waar jij echt het verschil kan maken bieden wij je veel mogelijkheden tot het volgen van trainingen en opleidingen.
 • Een passend salaris
  van max. €6.777 bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur, afhankelijk van je werkervaring.
 • 17,05% individueel keuzebudget
  dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig laat uitkeren.
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met uitzicht op een vast dienstverband
  een contract voor 28 - 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
 • Prima arbeidsvoorwaarden
  als een ABP-pensioen, een reiskostentegemoetkoming, een thuiswerkvergoeding en -voorzieningen, vakantiedagen, en verlofregelingen passend bij levensgebeurtenissen.
 • Flexibiliteit
  om je werk en werktijden in te delen op een manier die bij jou past.

Jouw uitdaging
Pionieren, samenwerken en flexibel oplossingsgericht werken staan centraal in een omgeving waar politiek en actualiteit een cruciale rol spelen. Je treedt op als onafhankelijk adviseur die rekening houdt met de politieke en financiële impact in de gemeente en jouw projecten. Als project controller ben jij in staat een actieve adviserende en bewakende rol te vervullen bij het realiseren van projectdoelstellingen en de beheeraspecten. Je kan snel verbanden leggen en een integraal overzicht overzien. Met vakbekwaamheid en overtuiging neem je jouw rol en verantwoordelijkheden op je, waarbij je initiatiefrijk en verbindend opereert richting de lijnorganisatie.

Je bevordert en professionaliseert projectmatig werken binnen het team en de organisatie, in lijn met de 'Zoetermeerse Werkwijze Projectmatig Werken'. Samen met drie collega project controllers adviseer je ambtelijke opdrachtgevers en projectmanagers, en fungeer je als stevige, inhoudelijke sparring partner voor jouw teamgenoten. Als senior teamgenoot coach je samen met je collega senior project controller de doorontwikkeling op kennis en functioneren van het team.

Als project controller ga je verder dan alleen het financiële aspect en adviseer je over het gehele spectrum van projectbeheersing – project control, zoals tijd, scope en risico's. Je primaire aandachtsgebied omvat grote en complexe projecten op het gebied van stedelijke ontwikkeling en grondexploitaties in de stad en projecten in het sociaal domein. Hierbij verzorg je gedegen analyses van de huidige stand van jouw projecten en kom je indien nodig met verbetervoorstellen om projectprocessen efficiënter uit te voeren. Als analyserende en toetsende schakel draag je bij aan het opstellen van diverse voortgangsrapportages.

Dit zijn wij
De afdeling Financiën & Control kent 3 teams: Administratie, Expertise en Advies (in totaal ongeveer 90 medewerkers). De vacature valt onder het team Advies dat uit 27 medewerkers bestaat. Naast project controllers zijn er binnen dit team ook business controllers en BI-ontwikkelaars werkzaam. Medewerkers staan voor elkaar klaar en voelen zich gecommitteerd aan een gezamenlijke opgave, waarbij sprake is van een goede collegiale sfeer.

Dit ben jij

 • Je bent oplossingsgericht, creatief en wilt resultaten boeken.
 • Je bent een verbinder die gemakkelijk een netwerk binnen de organisatie opbouwt.
 • Je bent een stevige adviseur die respect afdwingt en waar nodig tegenspraak biedt aan projectmanagers en ambtelijk opdrachtgevers.
 • Je stelt je onafhankelijk op en bent een figuurlijke "luis in de pels.".
 • Je ben gericht op samenwerken en haalt energie uit kennisdeling en coaching bij het verder professionaliseren van project control.
 • Met enthousiasme en gedrevenheid werk je als project controller samen met je team en de afdeling Projectenbureau aan de doorontwikkeling van het projectmatig werken in de organisatie.
 • Je durft eerlijk naar jezelf te kijken voor je eigen leerproces en hecht waarde aan reflectie en feedback.
 • Je neemt initiatief, bent aanspreekbaar en durft anderen aan te spreken.

Dit neem je mee

 • Een afgeronde relevante HBO/WO opleiding.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring die van toegevoegde waarde is in deze functie, bijvoorbeeld als senior adviseur/controller binnen een projectomgeving.
 • Proactieve houding, resultaatgericht en stressbestendig.
 • Ervaring en/of affiniteit met (semi-)publieke organisaties.
 • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel verbaal als in geschreven tekst.

Goed om te weten
Enthousiast?

Solliciteer dan via de sollicitatieknop voor de sluitingsdatum van woensdag 21 februari. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op maandag 26 februari. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid altijd voorrang op externe kandidaten.

Generiek functiegebouw / CAO
Wij maken gebruik van een generiek functiegebouw. Deze functie is toebedeeld aan het generieke profiel: Medewerker K&C D (Schaal 12). Klik hier voor de CAO gemeenten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Controlling, Gemeente, Zuid-Holland, Project Controller