Financial controller

Financial controller
Apeldoorn, 36 uur per week

Wil jij werken als financial controller en tegelijkertijd bijdragen aan een klimaatrobuust en waterbestendig Nederland voor huidige en toekomstige generaties? Duik in de wereld van Waterschap Vallei en Veluwe. Met ruim 650 medewerkers werken wij iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd rioolwater en schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. In het licht van circulaire economie, energietransitie en digitale transformatie. We zijn daarom regelmatig op zoek naar frisdenkers, gepassioneerde vakspecialisten, bedreven technici en bedrijfsvoering professionals die graag hun bijdrage leveren in het realiseren van duurzame ambities.

Team
Je bent onderdeel van het team Financiën en Planning & Control. Jouw team bestaat uit 27 collega’s met allemaal een eigen vakgebied als bijvoorbeeld controlling, financieel beleid, inkoop en salaris- en financiële administratie. Sommige met een specifieke focus, anderen allrounders. Ons doel is om onze collega’s te voorzien van betrouwbare administratie, correcte sturingsinformatie en goed financieel advies.

Ons team is, net als de organisatie, altijd in ontwikkeling. Daar speel jij een belangrijke rol in. Wij zijn er altijd om met je te sparren en samen projecten op te pakken.

Veel te doen dus, maar gelukkig hebben we een gezonde dosis humor, oog voor elkaar en is er altijd wel iemand om bij te springen.

Water verandert je wereld
Als financial controller (32-36 uur) bij Waterschap Vallei en Veluwe ligt jouw focus vooral op het adviseren over de financiële cijfers en het opstellen ervan. Je werkt nauw samen met de business controller en de financieel adviseur. Samen werken jullie aan het opstellen van de managementrapportages, begrotingen en jaarrekeningen. Je bent daarbij in staat om boven de cijfers uit te stijgen en ontwikkelingen te vertalen naar organisatiebrede rapportages.

Je bent een kritisch sparringpartner richting management zodat prognoses en rapportages zijn gebaseerd op betrouwbare cijfers. Je analyseert financiële gegevens, signaleert bijzonderheden, risico’s en trends. Daarnaast adviseer je over kredietvoorstellen en de inrichting van de projectadministratie van (subsidie) projecten. Je denkt actief mee in verbetering van processen waar je mee werkt en stemt af met betrokkenen om tot een goede advisering te komen.

Verder zijn er specifieke taken afhankelijk van het taakgebied waarin je gaat adviseren. Daarbij kijken we waar jouw interesse en kennis ligt, zodat je de taken krijgt die bij je passen. De functie van financial controller is relatief nieuw, dus voor een deel zelf vorm te geven en te ontwikkelen. En dit allemaal in dienst van de natuur en voor een leefbare wereld van morgen. Dat geeft je werk een heel ander perspectief!

Wat breng jij mee?
Naast een vakkundig en zorgvuldig persoon ben jij de persoon die het verhaal achter de cijfers naar voren weet te krijgen. Daar ben je goed in, mede omdat je relaties weet op te bouwen. Je kijkt naar het gehele plaatje, houdt van nature rekening met belangen van je stakeholders en zo kom je tot een gedegen en constructief advies dat verder gaat dan alleen de regels.

Je bent stressbestendig, omdat er pieken in de werkdruk zijn. Een voorbeeld hiervan is de periode waarin de jaarrekening voorbereid moet worden.

Het waterschap is een politiek-bestuurlijke en steeds veranderende wereld. Je begrijpt snel hoe de hazen lopen en kan daar behendig op inspringen.

Je bent ambitieus en wil je blijven ontwikkelen. Je kijkt altijd om je heen om te zien of iets efficiënter, completer of makkelijker kan. Je leert van de onvermijdelijke fouten die altijd in werk sluipen en bedenkt manieren om die te voorkomen.

Tot slot kennen de verschillende financiële systemen en informatievoorzieningen geen geheimen voor jou. Je draagt graag bij aan de doorontwikkeling hiervan.

Verder heb je:

 • een afgeronde hbo-opleiding in een bedrijfseconomische richting;
 • kennis van verslaggevingsvoorschriften;
 • ervaring met en het opstellen van managementrapportages.


Dit bieden wij jou
Bij Waterschap Vallei en Veluwe stellen wij daar graag een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden tegenover. Je krijgt in principe een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met de intentie om deze om te zetten naar een vast contract.

Verder mag je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 5.271,- bij een 36-urige werkweek (schaal 10);
 • Individueel Keuze Budget (IKB) van 21% (inclusief 8% vakantiegeld), maximaal € 1.107,- bruto. Je kan dit één keer per jaar laten uitbetalen, of elke maand óf er bijvoorbeeld extra vakantiedagen van kopen;
 • een laptop en een smartphone;
 • flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken;
 • een thuiswerkvergoeding van € 3,- netto per thuiswerkdag;
 • een vergoeding van maximaal € 850,- om je thuiswerkplek in te richten;
 • een budget om te besteden aan opleidingen, cursussen, trainingen en vitaliteit;
 • een leuk en gezellig team met oog voor elkaar.


Wil jij werken aan water? Solliciteer dan vandaag nog bij Waterschap Vallei en Veluwe en verander je wereld.

Kies voor verandering
Gaat jouw energie inmiddels stromen en word je enthousiast van het waterschap en de uitdaging die we jou bieden? Bel of Whatsapp dan met Sjors Heinen (recruiter) via sheinen@vallei-veluwe.nl of (06) 51 39 40 98 en verander je wereld. Solliciteren kan via het sollicitatieformulier op onze website. Stuur je cv (curriculum vitae) naar ons op! Je hoort op korte termijn of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Utrecht, Financiele Administratie, Controller, Gelderland, Financial Controller, Overheid