Fiscaal Redacteur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Fiscaal redacteur Salarisnet

Loonheffingen, werkkostenregeling, loonstrook en jaaropgave… sla jij aan op deze termen en schrijf je graag ingewikkelde zaken op in begrijpelijke taal? De redactie van Salarisnet zoekt een fiscaal redacteur. Mocht je (nog) geen journalistieke ervaring hebben, dat hoeft geen probleem te zijn. We bieden een inwerktraject én het redactieteam neemt je graag mee!


Salarisnet is hét platform voor salarisprofessionals en informeert over veranderingen binnen de fiscale wet- en regelgeving. Dat doen we via salarisnet.nl, een vakblad en natuurlijk via social media.

Dit zijn je dagelijkse werkzaamheden:

  • Je volgt de ontwikkelingen in de salarisbranche en binnen het fiscaal recht op de voet en vertaalt dit naar content op maat voor onze lezers. Denk dan niet alleen aan artikelen en nieuwsberichten, maar ook aan how-to content, voorbeelddocumenten, faq’s.
  • Je beheert de dossiers loonzaken, werknemerszaken en werkgeverszaken en zorgt dat onze content altijd up-to-date is. Daarnaast bouw je aan een netwerk professionals in de branche.
  • Je onderhoudt de contacten met de redactieraad met daarin fiscale auteurs werkzaam bij onder andere de Belastingdienst en grote advieskantoren.
  • Je denkt online first, hebt interesse in nieuwe, online contentvormen en hebt zin om daarmee te experimenteren.
  • Je vindt het leuk om voortdurend na te denken over nieuwe manieren om onze doelgroep beter te ondersteunen in het uitvoeren van hun dagelijks werk.

Idealiter ben je opgeleid als fiscalist of ben je journalist met aantoonbare ervaring in de fiscale of economische branche. Het is handig als je een beetje tech savvy bent; WordPress ken je al of je maakt het je snel eigen en je bent fan van experimenteren met content.

Spreekt de functie je aan en ben je bijvoorbeeld een contentmarketeer die zich wil specialiseren in journalistieke producties, reageer dan vooral. Het is niet erg als je nog niet in alles ervaring hebt, als je maar zin hebt om je te ontwikkelen.

We bieden:

  1. Fijn team – Het team bestaat uit 4 redacteuren en een hoofdredacteur. Leuke, betrokken collega’s die samen mooie journalistieke en fiscale content voor de doelgroep willen maken. Er is nauwe samenwerking met uitgever, marketing en IT.
  2. Hybride werkvorm – Meestal werken we 1 tot 2 dagen in ons prachtige kantoor in Zeist met heerlijke koffie en vers fruit. Dit zijn de momenten dat we als redactie gezamenlijk optrekken, plannen maken en brainstormen. De rest van de tijd deel je zelf in, dus bepaal je ook zelf waar je werkt.
  3. Veel ruimte voor nieuwe ideeën – PW. heeft sinds kort een compleet nieuw team met een nieuwe contentstrategie en er is veel ruimte om te experimenteren met goede ideeën.
  4. Groei en ontwikkeling – PW. is onderdeel van VMN media, B2B-uitgever met ruim 30 merken verdeeld over 16 branches en zo’n 150 journalisten van wie je kunt leren. Zeker 4 keer per jaar is er een redactiedag met workshops van inspirerende sprekers, bijvoorbeeld over SEO, LinkedIn of onderzoeksjournalistiek.
  5. Goede arbeidsvoorwaarden - Een goed salaris op basis van je ervaring met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze-budget dat je naar eigen inzicht kunt besteden en een pensioenvoorziening. En niet te vergeten leuke extra’s zoals (digitale) borrels en dart- en tafeltennisfaciliteiten

Verder nog handig om te weten: het gaat om een functie van 36 uur per week. Het kantoor van VMN media staat in Zeist.

Je bent overtuigd!
Solliciteer dan direct! Heb je vragen over de procedure of over VMN media als werkgever? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Jasper Magis via 06 15 64 39 50 of jaspermagis@vmnmedia.nl.
Voor inhoudelijke vragen bel, mail of app je Marloes Oelen (hoofdredacteur PW. en Salarisnet) via marloesoelen@vmnmedia.nl of 06 55030302.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, 3-5 jaar, In overleg, 5-10 jaar, Belastingadviseur, Utrecht, Randstad, Salaris Administratie, ICT/Communicatie/Media, Financieel Medewerker, Zakelijke dienstverlening