Junior Adviseur Risk

Bij VGZ krijg jij de kans om jouw talent op het gebied van stakeholdermanagement en risico analyse verder te ontwikkelen en te delen. Zo lever jij als (Junior) Adviseur Risk een bijdrage aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg. Voor iedereen. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij deze functie? Je leest het in deze vacature.

Hoe ook jij het verschil maakt

 

Als het gaat om Interne Beheersing, hebben wij onszelf ambitieuze doelen gesteld. Wij willen groeien in volwassenheid in het bewaken van de beheersingsmaatregelen in de organisatie. Op deze manier wordt het voor ons mogelijk om te versnellen naar een betrouwbare, digitale en data gedreven koploper. Dit doen wij met- en voor onze leden. Wij werken samen met degenen die bij ons zijn verzekerd aan persoonlijke totaaloplossingen. Alles voor een gezonder Nederland, nu en in de toekomst.

Als Adviseur Risk heb jij een adviserende en aansturende rol naar jouw stakeholders. Jij bewaakt het proces en zorgt voor kennisdeling over dit onderwerp. Daarnaast onderhoud je goed contact met interne bedrijfsonderdelen en externe relaties en de toezichthouders. Op het gebied van Risicomanagement en Compliancy ben jij de expert in de stafafdelingen van VGZ. Jij geeft gevraagd- en ongevraagd advies zodat we steeds blijven verbeteren. Door jouw inzet, groeit het bewustzijn van je collega’s op het gebied van risicomanagement en interne beheersing.

In deze functie maak je kwartaalplannen, monitor je data en controleer je de genomen acties. Vanuit de analyses, reviews en audits kun jij richting geven en adviseren. Verder faciliteer je in het nemen van een risicobewust besluit. Hiervoor begeleid je jouw collega’s in het beschrijven van de risico’s, controle-momenten en testprocedures. Je hebt hiervoor een nauwe samenwerking met de afdelingen Risk en Compliance (de 1e en de 2e lijn), Internal Audit (de 3e lijn) en het management.

Als (Junior) Adviseur Risk ben je verantwoordelijk voor onder andere de processen op het gebied van HR, Facility Management, Sustainability, Finance en Juridische Zaken. Jij zorgt, samen met de medewerkers in deze afdelingen, dat processencompliant zijn op het gebied van privacy, wet- en regelgeving en fraude.

 

Samenwerken aan een gezonder Nederland. Wat betekent dat voor jou?

 

Wij hebben oog voor ontwikkeling. Ontwikkeling van de juiste zorgoplossingen én jouw persoonlijke groei. Samen focussen we op datgene wat je wilt bereiken. Op deze manier krijg jij ruimte om jouw unieke talent in te zetten voor een belangrijk maatschappelijk doel. We luisteren naar elkaar, werken samen en bundelen onze krachten om Nederland gezonder te maken.

Daarnaast bieden wij jou:

 • Een salaris tussen de € 3.868 en € 5.525 p/m o.b.v. 38 uur (Salarisschaal H van de CAO van VGZ)
 • De mogelijkheid om parttime te werken tussen 32 en 38 uur
 • De mogelijkheid om thuis te werken
 • Flexibele werktijden
 • Een door ons verzorgde thuiswerkplek incl. bureau, stoel, scherm, etc.
 • Een netto working@home-toeslag wanneer je werkt vanuit huis (op declaratiebasis)
 • Vakantiegeld (8%) en een dertiende maand (8,33%)
 • Een uitgebreide studieregeling gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 500,- per jaar
 • Uitgebreide pensioenregeling bij SBZ Pensioen
 • Naast aantrekkelijke kortingen op verzekeringen, ontvang je een werkgeversbijdrage van €60,- bruto per maand
 • Van de gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant tot onze aantrekkelijke sportregeling. Bij VGZ staat de gezondheid van onze medewerkers voorop.

 

Dit is wat jij meebrengt

 

Waar wij voor staan? Daar kun jij je in vinden. Omdat jij goed weet te balanceren tussen verschillende belangen, kun jij heldere adviezen geven zodat we samen onze doelen behalen. Je bent analytisch , maar weet ook direct te handelen om projecten af te maken. Daarnaast ben je proactief en weet je anderen aan te spreken op hun verantwoordelijkheden binnen het proces. Met jouw passie voor risicobewustzijn weet jij anderen te enthousiasmeren voor dit onderwerp.

Daarnaast staan de volgende zaken op jouw cv:

 • HBO werk- en denkniveau
 • Kennis van de 3 lines of defence model
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen de 1e of 2e lijn (3 lines of defence)
 • Kennis van het houden en begeleiden van risico analyses en up to date houden van risico’s en beheersmaatregelen

 

We werken tegelijkertijd aan het vergroten van de diversiteit van ons medewerkersbestand én het vergroten van onze inclusieve werkcultuur waarin je betrokken, gewaardeerd en gezien wordt. Wil je weten waarom wij diversiteit en inclusie in onze organisatie zo belangrijk vinden? Je leest het hier.

 

Coöperatie VGZ. Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.

 

Als Coörperatie VGZ werken we samen aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Onze bedrijfswaarden Menselijk, Aandacht, Vindingrijk en Betrouwbaar helpen ons dit waar te maken.

Wij willen een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt. Als coöperatie weerspiegelen we dat. Je voelt het als collega en je merkt het als je met ons samenwerkt. We hebben iets over voor een ander. Bij Coöperatie VGZ mag je zijn wie je bent en verwelkomen we alles wat jij met je meebrengt. Juist die verschillende perspectieven maken ons sterk.

Wij zijn een coöperatie waar je je als mens thuis voelt en waar leden zich bij betrokken voelen. Wij zijn een organisatie waar je trots op bent en waar je graag aan bijdraagt. Samen geven we vorm aan de toekomst. Wij zijn Coöperatie VGZ. Met elkaar. Voor elkaar.

Wil je meer weten over onze bedrijfswaarden? Neem dan een kijkje op onze website.

 

Klaar om het verschil te maken?

 

Solliciteer op de vacature van Adviseur Risk via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Denise van Beek, Recruiter bij Coöperatie VGZ. Denise is bereikbaar op: 06-28642631

 

Als Coöperatie VGZ hebben we een belangrijke maatschappelijke opdracht. We zijn ons er bij Coöperatie VGZ sterk van bewust dat we die opdracht alleen kunnen uitvoeren als onze leden en partners vertrouwen in ons hebben. Vertrouwen dat wij elke dag opnieuw moeten verdienen, door integer en zorgvuldig te handelen. Om deze integriteit te kunnen waarborgen, screenen wij iedereen die werkzaamheden gaat verrichten voor VGZ. Ook zijn wij als zorgverzekeraar wettelijk verplicht om de betrouwbaarheid van medewerkers in een integriteitsgevoelige functie te onderbouwen.

Dat wij als organisatie een grote verantwoordelijkheid dragen, voelen wij. Risicobewust handelen is dan ook voor iedere VGZ’er een belangrijk onderdeel van het werk.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, Audit, HBO, € 3.000 - € 5.000, Compliance, Gelderland, Zakelijke dienstverlening, Risk consultant