Senior Risk Officer

Samen met zorgverleners zetten wij ons in voor betere zorg tegen lagere kosten. Zinnige zorg noemen we dat. Als Senior Risk Officer bij VGZ in Arnhem heb jij een grote rol in de transformatie van de zorg, voor nu en in de toekomst. Hoe draagt jouw scherpe blik voor risicobeheersing bij aan de strategie van Coöperatie VGZ? Benieuwd hoe jij het verschil maakt? Je leest het hier.

Hoe ook jij het verschil maakt

 

De ambitieuze doelen die wij onszelf hebben gesteld, kunnen wij alleen realiseren als we blijven uitgaan van een goede en stabiele basis. Interne beheersing – het werkveld waarin jij je bevindt - loopt als een rode draad door de volledige organisatie. Het stelt ons in de gelegenheid om te versnellen naar een digitale, data gedreven en betrouwbare koploper. Maar vooral ook met- en voor onze leden werken aan persoonlijke totaaloplossingen. Dit doel realiseren wij door te ondernemen met beheersbare risico’s.

Als Senior Risk Officer zorg jij ervoor dat de risico’s die wij moeten nemen duidelijk zijn. Een verantwoordelijke functie die jij kunt dragen, aangezien jij het talent hebt om ketens te doorgronden. Je kunt goed luisteren en bent toegankelijk. Hiermee ondersteun jij de organisatie door gevraagd (en ongevraagd) advies te geven over risicobeheersing. Daarnaast stel je kaders op en bewaak je de volwassenheid van de organisatie omtrent het risicobewustzijn. Vanuit een monitorende rol zie je voortdurend toe op de naleving van de kaders en eisen van onze toezichthouders (DNB, NZa, AFM, ACM en AP).

Jij bent een verbinder en daarom in staat om op alle niveaus de juiste strategische keuzes te maken. Ook ben jij de professional met kennis van jouw vakgebied waardoor de organisatie kan groeien. Je kunt eenvoudig de uitkomsten van je werkzaamheden vertalen naar adviezen en rapportages richting de Raad van Bestuur, de divisievoorzitters en het management.

Het belang van interne beheersing weet jij met succes uit te dragen binnen de organisatie. Dit doe je door deel te nemen aan externe en interne netwerken en door het gesprek aan te gaan met management en medewerkers. Daarnaast ontwikkel en valideer je methoden, middelen en processen om kaders te implementeren.

In onze werken bij VGZ blog lees je hier meer over.

 

Samenwerken aan een gezonder Nederland. Wat betekent dat voor jou?

 

 

Wij hebben oog voor ontwikkeling. Ontwikkeling van de juiste zorgoplossingen en jouw persoonlijke groei. Bij VGZ werken wij plaats -en tijd onafhankelijk en zijn we ervan overtuigd dat door de juiste werk/privé balans je het langst gezond blijft. Op deze manier krijg jij ruimte om met jouw unieke talent te werken aan projecten, binnen een omgeving waar expertise en innovatieve ideeën centraal staan.   

 

Daarnaast bieden we jou:   

 • Veel vrijheid om de functie binnen jouw verantwoordelijkheden naar eigen inzicht in te vullen

 • Veel ruimte voor eigen initiatief en verbetervoorstellen
 • Een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof thuiswerkplek. We werken namelijk hybride, wat betekent dat je een deel van de week werkt vanuit huis
 • 1x per week op maandag spreken we af op kantoor in Arnhem
 • Flexibele werktijden
 • De mogelijkheid om parttime te werken tussen 28 en 38 uur per week
 • Een marktconform salaris; 
 • Vakantiegeld (8%) en dertiende maand (8,33%)
 • Een uitgebreide studieregeling gericht op ontwikkeling en verbreding van je inzetbaarheid
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van €500,- per jaar naast budget voor het bijhouden van je permanente educatie punten
 • 208 vakantie uren per jaar bij een 38 urige werkweek
 • Uitgebreide pensioenregeling bij SBZ Pensioen
 • Zorgverzekering via de VGZ-personeelscollectiviteit. Naast aantrekkelijke kortingen, ontvang je een werkgeversbijdrage van  €60,- bruto per maand
 • Werken in het gezondste kantoor van Nederland (IWBI platina-certificaat)

 

Dit breng jij mee

 

Waar wij voor staan? Daar kun jij je in vinden. Jij vindt het namelijk belangrijk dat het werk dat je doet, impact heeft op onze maatschappij. Welke unieke waarden heb jij die ervoor gaan zorgen dat wij ons doel bereiken? Daar zijn wij benieuwd naar.

Jij begrijpt hoe belangrijk het is dat onze leden ons vertrouwen. Daarom moeten wij ook voldoen aan de wet- en regelgeving. Daarom ben jij gemotiveerd om de organisatie te coachen en te trainen op risicobewustzijn. Je wacht niet af tot het werk naar jou toe komt, maar neemt zelf het initiatief en weet ook de plannen hiervoor te maken. Zowel op persoonlijk als professioneel vlak wil jij jezelf blijven verbeteren en wil je graag ook echt resultaat zien. Ook bij tegenslag of weerstand houd jij vol tot je beoogde doel is bereikt.

Bovendien staan de volgende zaken op je cv:

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bijvoorbeeld in de eerste- of tweede lijn (3 lines model), als internal auditor of in risicomanagement
 • Bij voorkeur relevante opleidingen op het gebied van: riskmanagement/compliance of auditing (RA/ RO/ CIA of CRMA)
 • Ervaring met werkprocessen, risico’s en controls binnen een financiële dienstverlening zoals een bank, beleggingsinstelling of verzekeringsbedrijf.

Goede Zorg voor iedereen maak je mogelijk mét iedereen. Dat betekent samenwerken met elkaar aan producten die zinnig zijn voor de maatschappij. Ongeacht wie je bent. Het gaat bij VGZ juist om wie JIJ bent en om JOUW talent. Zo dragen we met diverse teams bij aan onze samenleving en geven we samen zin in werk.

 

 

Coöperatie VGZ. Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.

 

Als Coöperatie VGZ werken we samen aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Onze bedrijfswaarden Menselijk, Aandacht, Vindingrijk en Betrouwbaar helpen ons dit waar te maken.

Wij willen een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt. Als coöperatie weerspiegelen we dat. Je voelt het als collega en je merkt het als je met ons samenwerkt. We hebben iets over voor een ander. Bij Coöperatie VGZ mag je zijn wie je bent en verwelkomen we alles wat jij met je meebrengt. Juist die verschillende perspectieven maken ons sterk.

Wij zijn een coöperatie waar je je als mens thuis voelt en waar leden zich bij betrokken voelen. Wij zijn een organisatie waar je trots op bent en waar je graag aan bijdraagt. Samen geven we vorm aan de toekomst. Wij zijn Coöperatie VGZ. Met elkaar. Voor elkaar. Wil je meer weten over onze bedrijfswaarden? Neem dan een kijkje op onze website.

 

Klaar om het verschil te maken?

 

Solliciteer dan op de vacature van Senior Risk Officer via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Denise van Beek, Recruiter bij Coöperatie VGZ. Denise is bereikbaar op: 06-28642631

Werken bij VGZ betekent werken in een organisatie waar integriteit centraal staat. Pas dan kunnen onze verzekerden en samenwerkingspartners er namelijk écht op vertrouwen dat de informatie die zij met ons delen, in goede handen is. Ook financiële integriteit waarbij we op een transparante en bewuste manier omgaan met financiële middelen, hoort daarbij. Om deze integriteit te kunnen waarborgen, screenen wij iedereen die werkzaamheden gaat verrichten voor VGZ. Ook zijn wij als zorgverzekeraar wettelijk verplicht om de betrouwbaarheid van medewerkers in een integriteitsgevoelige functie te onderbouwen.

Dat wij als organisatie een grote verantwoordelijkheid dragen, voelen wij. Risicobewust handelen is dan ook voor iedere VGZ’er een belangrijk onderdeel van het werk.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Parttime, 5-10 jaar, Compliance, Auditor, Gelderland, Zakelijke dienstverlening, Risk Manager