Data Analist / Financial Controller

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg. Voor iedereen. Dát is waar wij ons iedere dag voor inzetten. Als Data Analist / Financial Controller bij VGZ in Arnhem draag jij hier direct aan bij door het geven van inzicht in de opbouw en ontwikkeling van de zorgkosten. Wil je meer over deze functie weten? Lees dan snel verder.

Hoe ook jij het verschil maakt

 

Wij staan voor Zinnige Zorg; betere zorg tegen lagere kosten. Een doel waar ons hart iedere dag sneller van gaat kloppen. Om dit doel te realiseren is inzicht in de juiste data essentieel. Als Data Analist weet jij dan ook de brug te slaan tussen data analyse en financial control. We zoeken dan ook iemand die het leuk vindt om zich te verdiepen in de data, maar het ook leuk vindt om te zorgen dat de financiële cijfers juist en volledig worden opgeleverd.

Met data als uitgangspunt zorg je ervoor dat de zorgkostenprognose onderbouwd is op basis van gedegen analyses. Je hebt oog voor processen binnen de organisatie en weet hoe deze zo goed mogelijk moeten worden uitgevoerd. Jij ziet het als een uitdaging om je helemaal vast te bijten in complexe vraagstukken op het gebied van zorgkosten en ontwikkeling hiervan. Afwijkingen signaleer jij om vervolgens achter de oorzaak aan te gaan. De uitkomsten van jouw analyses vertaal jij naar inzichten die van waarde zijn voor onze zorginkoop organisatie en die onze in- en externe rapportage ondersteunen

Gelukkig doe je bij VGZ niets alleen. Jij bent als Data Analist onderdeel van een team met in totaal 15 collega’s, die bestaan uit Data Scientisten, Controllers en Analisten. Binnen dit team is veel ruimte voor jouw creativiteit, vakkennis, talent en drive om resultaat te behalen. Jij maakt het team beter, het team maakt jou beter, samen maken jullie de zorg in Nederland beter.

 

Samenwerken aan een gezonder Nederland. Wat betekent dat voor jou?

 

Wij hebben oog voor ontwikkeling. Ontwikkeling van de juiste zorgoplossingen én jouw persoonlijke groei. Samen focussen we op datgene wat je wilt bereiken. Op deze manier krijg jij ruimte om jouw unieke talent in te zetten voor een belangrijk maatschappelijk doel. We luisteren naar elkaar, werken samen en bundelen onze krachten om Nederland gezonder te maken.

Wat betekent dit voor jou:

 • Veel vrijheid om de functie binnen jouw verantwoordelijkheden naar eigen inzicht in te vullen;
 • Veel flexibiliteit tussen thuis- en op kantoor werken;
 • Diversiteit in onder andere de contacten met afdelingen binnen VGZ en met externe betrokkenen;
 • Dynamiek in de bedrijfsstructuur van VGZ waardoor er altijd veel te doen is en er elke dag weer nieuwe uitdagingen liggen;
 • Een compact team gericht op het leveren van toegevoegde waarde aan de business doelstellingen.

 

Daarnaast bieden wij jou:

 • Een salaris tussen de € 3.868,- en € 5.525,- p/m o.b.v. 38 uur (Salarisschaal H van de CAO van VGZ);
 • Een uitgebreide studieregeling gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 500,- per jaar;
 • Vakantiegeld (8%) en een dertiende maand (8,33%);
 • Uitgebreide pensioenregeling bij SBZ Pensioen;
 • Naast aantrekkelijke kortingen, ontvang je een werkgeversbijdrage van €60,- bruto per maand;
 • We werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof thuiswerkplek;
 • Werk je thuis, dan ontvang je (op declaratiebasis) een netto working@home-toeslag;
 • Werk je niet vanuit huis, dan kun je werken vanuit ons kantoor in Arnhem dat in 2020 is uitgeroepen tot gezondste kantoorgebouw van Nederland;
 • Van de gezonde lunch in ons bedrijfsrestaurant tot onze aantrekkelijke sportregeling. Bij VGZ staat de gezondheid van onze medewerkers voorop.

 

Dit is wat jij meebrengt

 

Waar wij voor staan? Daar kun jij je in vinden. Omdat jij analytisch en accuraat bent, lukt het jou om projecten tot een succes te brengen. Daarnaast ben je procesgericht en stressbestendig.

Bovendien staan de volgende zaken op de cv:

 • Academisch werk- en denkniveau in de richting van Data analyse, Econometrie, Bedrijfseconomie of Controller;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring met het werken in Python is een pré;
 • Kennis van zorg is een pré.

 

We werken tegelijkertijd aan het vergroten van de diversiteit van ons medewerkersbestand én het vergroten van onze inclusieve werkcultuur waarin je betrokken, gewaardeerd en gezien wordt. Wil je weten waarom wij diversiteit en inclusie in onze organisatie zo belangrijk vinden? Je leest het hier.

 

Coöperatie VGZ. Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.

 

Als Coöperatief VGZ werken we samen aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Onze bedrijfswaarden Menselijk, Aandacht, Vindingrijk en Betrouwbaar helpen ons dit waar te maken.

Wij willen een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt. Als coöperatie weerspiegelen we dat. Je voelt het als collega en je merkt het als je met ons samenwerkt. We hebben iets over voor een ander. Bij Coöperatie VGZ mag je zijn wie je bent en verwelkomen we alles wat jij met je meebrengt. Juist die verschillende perspectieven maken ons sterk.

Wij zijn een coöperatie waar je je als mens thuis voelt en waar leden zich bij betrokken voelen. Wij zijn een organisatie waar je trots op bent en waar je graag aan bijdraagt. Samen geven we vorm aan de toekomst. Wij zijn Coöperatie VGZ. Met elkaar. Voor elkaar.

Wil je meer weten over onze bedrijfswaarden? Neem dan een kijkje op onze website.

 

Klaar om het verschil te maken?

 

Als Coöperatie VGZ hebben we een belangrijke maatschappelijke opdracht. We zijn ons er sterk van bewust dat we die opdracht alleen kunnen uitvoeren als onze leden en partners vertrouwen in ons hebben. Vertrouwen dat wij elke dag opnieuw moeten verdienen, door integer en zorgvuldig te handelen. Om deze integriteit te kunnen waarborgen, screenen wij iedereen die werkzaamheden gaat verrichten voor VGZ. Ook zijn wij als zorgverzekeraar wettelijk verplicht om de betrouwbaarheid van medewerkers in een integriteitsgevoelige functie te onderbouwen.

Dat wij als organisatie een grote verantwoordelijkheid dragen, voelen wij. Risicobewust handelen is dan ook voor iedere VGZ’er een belangrijk onderdeel van het werk.

Ben jij klaar om bij ons het verschil te maken? Solliciteer dan voor 29 januari 2024 op de vacature van Data Analist / Financial Controller via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Robin Berendsen, Recruiter bij VGZ.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Controlling, Controller, Gelderland, Financial Controller, Zakelijke dienstverlening