Business Controller

Ben jij op zoek naar een baan waarin je op maatschappelijk niveau het verschil kunt maken? Als Business Controller bij VGZ zet jij je iedere dag in voor een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg. Ben jij nieuwsgierig of deze functie past bij wie jij bent? Bekijk nu onze vacature.

Hoe ook jij het verschil maakt
Als Business Controller bij VGZ waak jij ervoor dat wij zorg op een zinnige manier inkopen, zodat we onze premies zo laag mogelijk kunnen houden. Daarnaast heb je oog voor risico’s en houd je de liquiditeit van de divisie Zorg gezond. Het is dan ook jouw werk om de ontwikkeling van de zorgkosten bij VGZ en in heel Nederland scherp in de gaten te houden. Met die kennis ben je betrokken bij het complete zorginkoopproces. Jij houdt jouw collega’s een spiegel voor, van het begroten van zorginkoop plannen tot en met realisatie. Zo daag je hen uit zinnige keuzes te maken, scherp in te kopen en hun doelstellingen te realiseren.

Als Business Controller heb jij ervaring met projectmatig werken en adviseren op tactisch en operationeel niveau en weet hoe je bruikbare managementrapportages opstelt. De piekmomenten in het werk zijn door jouw stressbestendigheid geen probleem. Jij ziet het totaalplaatje, je hebt een kritische houding, neemt initiatief en zorgt ervoor dat onze cijfers op orde zijn.

Binnen de divisie Zorg ondersteun jij het management en de directie bij de uitvoering van de Planning & Control cyclus (PCC). Jij bewaakt de te nemen stappen in de PCC en zorgt voor de juiste informatie en analyses. Vanuit onze financiële marktkennis challenge jij de business. Daarnaast lever jij een bijdrage aan de planvorming bij (meer)jaarplannen en inkoopplannen.

Andere werkzaamheden waar jij je tijdens een gemiddelde werkweek mee bezig houdt zijn:

- Leveren van inzicht in de zorgkosten voor vaststelling van de premie van VGZ.
- Data gedreven monitoren van het verloop van de kosten in de zorgkostenprognose.
- Analyseren of de financiële doelstellingen vanuit de Inkoop zijn behaald
- Adviseren over verbetermogelijkheden of corrigerende maatregelen.
- Opstellen van maand- en kwartaalrapportages en KPI’s voor het management en het toelichten en bespreken daarvan.

Bij VGZ doe je dit alles niet alleen, maar als onderdeel van een multidisciplinair team. Binnen dit team is veel ruimte voor jouw talent, vakkennis en drive om resultaat te behalen. Samen houden jullie de zorgkosten zinnig en betaalbaar.

Samenwerken aan een gezonder Nederland. Wat betekent dat voor jou?
Wij hebben oog voor ontwikkeling. Ontwikkeling van de juiste zorgoplossingen én jouw persoonlijke groei. Samen focussen we op datgene wat je wilt bereiken. Op deze manier krijg jij ruimte om jouw unieke talent in te zetten voor een belangrijk maatschappelijk doel. We luisteren naar elkaar, werken samen en bundelen onze krachten om Nederland gezonder te maken.

Daarnaast bieden wij jou:

- Een salaris tussen de € 4.081,- en € 5.829,- p/m o.b.v. 38 uur (Salarisschaal H van de CAO van VGZ);
- Een uitgebreide studieregeling gericht op ontwikkeling, loopbaan en verbreding van je inzetbaarheid;
- Een persoonlijk opleidingsbudget van € 500,- per jaar;
- Vakantiegeld (8%) en een dertiende maand (8,33%);
- Uitgebreide pensioenregeling bij SBZ Pensioen;
- Naast aantrekkelijke kortingen, ontvang je een werkgeversbijdrage van €60,- bruto per maand op jouw zorgverzekering;
- We werken hybride, wat betekent dat je het merendeel van de week werkt vanuit een – door ons gefaciliteerde – arbo-proof thuiswerkplek;
- Werk je thuis, dan ontvang je (op declaratiebasis) een netto working@home-toeslag;
- Werk je niet vanuit huis, dan kun je werken vanuit ons kantoor in Arnhem dat in 2020 is uitgeroepen tot gezondste kantoorgebouw van Nederland.

Dit is wat jij meebrengt
Waar wij voor staan? Daar kun jij je in vinden. Omdat jij proactief bent en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, lukt het jou om projecten tot een succes te brengen. Daarnaast weet jij precies waar de prioriteiten liggen en wat je zelf kunt, maar vooral ook wanneer je moet samenwerken en wat je moet uitbesteden.

Bovendien staan de volgende zaken op de cv:

- Een wo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van bedrijfseconomie of bedrijfskunde;
- Bij voorkeur een aanvullende controllers opleiding (HOFAM/EMFC);
- Minimaal 3 jaar werkervaring als Controller binnen een grote complexe organisatie, bij voorkeur de verzekeringsbranche of in een ziekenhuis;
- Sterke analytische en cijfermatige vaardigheden;
- Uitstekende kennis van Excel en PowerPoint.

We werken tegelijkertijd aan het vergroten van de diversiteit van ons medewerkersbestand én het vergroten van onze inclusieve werkcultuur waarin je betrokken, gewaardeerd en gezien wordt. Wil je weten waarom wij diversiteit en inclusie in onze organisatie zo belangrijk vinden? Je leest het hier.

Coöperatie VGZ. Voorop in gezondheid en zorg. Voor iedereen.
Als Coöperatie VGZ werken we samen aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Onze bedrijfswaarden Menselijk, Aandacht, Vindingrijk en Betrouwbaar helpen ons dit waar te maken.

Wij willen een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt. Als coöperatie weerspiegelen we dat. Je voelt het als collega en je merkt het als je met ons samenwerkt. We hebben iets over voor een ander. Bij Coöperatie VGZ mag je zijn wie je bent en verwelkomen we alles wat jij met je meebrengt. Juist die verschillende perspectieven maken ons sterk.

Wij zijn een coöperatie waar je je als mens thuis voelt en waar leden zich bij betrokken voelen. Wij zijn een organisatie waar je trots op bent en waar je graag aan bijdraagt. Samen geven we vorm aan de toekomst. Wij zijn Coöperatie VGZ. Met elkaar. Voor elkaar.

Wil je meer weten over onze bedrijfswaarden? Neem dan een kijkje op onze website.

Klaar om het verschil te maken?
Als Coöperatie VGZ hebben we een belangrijke maatschappelijke opdracht. We zijn ons er sterk van bewust dat we die opdracht alleen kunnen uitvoeren als onze leden en partners vertrouwen in ons hebben. Vertrouwen dat wij elke dag opnieuw moeten verdienen, door integer en zorgvuldig te handelen. Om deze integriteit te kunnen waarborgen, screenen wij iedereen die werkzaamheden gaat verrichten voor VGZ. Ook zijn wij als zorgverzekeraar wettelijk verplicht om de betrouwbaarheid van medewerkers in een integriteitsgevoelige functie te onderbouwen.

Dat wij als organisatie een grote verantwoordelijkheid dragen, voelen wij. Risicobewust handelen is dan ook voor iedere VGZ’er een belangrijk onderdeel van het werk.

Ben jij klaar om bij ons het verschil te maken? Solliciteer dan op de vacature van Business Controller via onderstaande sollicitatiebutton. Heb je nog vragen over de vacature? Neem dan gerust contact op met Robin Berendsen, Recruiter bij VGZ.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Controller, Gelderland, Heel Nederland, Zakelijke dienstverlening