Commercieel Adviseur Verzekeringen

Univé Rivierenland heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een

Commercieel Adviseur Verzekeringen
38-40 uur

Wie zijn wij?
Univé Rivierenland is een ambitieuze, zelfstandige en coöperatieve verzekeringsmaatschappij. Naast een uitgebreid aanbod van brand- en woonverzekeringen bieden wij de particuliere en zakelijke markt een totaalpakket van schade-, zorg-, levensverzekeringen en hypotheekadvies en -bemiddeling. Voor ruim 100.000 regionale klanten werken 150 medewerkers aan een onderscheidende, persoonlijke en klantgerichte dienstverlening. Het hoofdkantoor is gevestigd te Sliedrecht. Tevens zijn er vestigingen in Dordrecht, Druten, Geldermalsen, Gorinchem, Werkendam, Zeist, Leusden, Oudewater, Eemnes, Utrecht Leidsche Rijn en Venlo. Univé Rivierenland is aangesloten bij Univé Verzekeringen, een landelijke coöperatieve verzekeringsmaatschappij met ruim 2800 medewerkers.

De uitdaging
Vanwege doorstroming van één van onze collega's zijn wij op zoek naar een commercieel adviseur verzekeringen. In deze functie help je bestaande en potentiële particuliere klanten proactief met het afsluiten van hun verzekeringspakket, je bent het eerste aanspreekpunt in de winkel. Jouw werkgebied is uiteraard veel groter dan de winkel. Met jouw energie en enthousiasme maak je elke dag het verschil!

Team 
Je komt te werken in een team van circa twee tot zes collega’s, afhankelijk van de grootte van de winkel. Jouw direct leidinggevende is de Clustermanager (verantwoordelijk voor een aantal winkels), die rapporteert aan de Manager Particulier. Samen met jouw team lever je een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van Univé Rivierenland: als klant ben en blijf je fan van Univé!

Hoe ziet je dag eruit? 
Laten we de dag goed beginnen: terwijl de computer opstart pak je een lekkere kop koffie. Vervolgens open je je inbox en neem je de laatste stand van zaken door. Mevrouw De Bruin heeft gereageerd op de wooncampagne. Ze gaat graag akkoord met jouw offertevoorstel voor haar woonverzekeringen, Tof!
Je belt haar direct op om te bevestigen dat je alles in orde gaat maken voor haar. Ze is blij te horen, dat zij zo snel en goed verzekerd is. Fijn, dat is alvast één blije klant! Je controleert alle offerte- en persoonsgegevens en je eerste score van de dag is binnen. Goed gedaan! Dat niet alles vanzelf gaat, blijkt wel wanneer een volgende klant in de winkel verschijnt. De meneer in kwestie is niet blij. Zijn schadeaanvraag is afgewezen. Jij verplaatst je direct in de klant, want een afwijzing is nooit leuk nieuws. Als echte adviseur denk je meteen: wat kan ik doen om de situatie een positieve wending te geven? Je luistert goed naar wat de klant zegt en bedenkt wat je nog kunt betekenen voor hem. Vriendelijk en rustig leg je uit op basis van welke voorwaarden de schade is afgewezen. Uiteindelijk slaagt je missie om de klant te behouden. Yes! Op naar de volgende. 

Wie ben jij?

 • Voor jou is een 9+ klantervaring het meest belangrijk en dat hoor je terug in ieder gesprek dat je voert!
 • Je bent energiek, commercieel en resultaatgericht, maar verliest nooit uit het oog dat je met mensen werkt.
 • Je vindt het leuk om jezelf te blijven ontwikkelen en jouw vakkennis te vergroten.
 • Je bent flexibel en vindt het leuk om op meerdere locaties te werken, in diverse teamsamenstellingen.
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor en houdt wel van een grapje.


Wij vragen

 • Minimaal een afgeronde mbo-opleiding, maar je bent van nature heel leergierig. Werken en denken op hbo-niveau is voor jou geen issue. Je hebt affiniteit met de financiële branche.
 • Enkele jaren ervaring met commercieel advies in de particuliere verzekeringen.
 • Om te mogen adviseren zijn de diploma’s WFT Basis, WFT Schade Particulier een vereiste.
 • Het hebben van je diploma WFT Vermogen spreekt zeker in je voordeel
 • Het WFT diploma Schade Zakelijk is een volgende pré.
 • Feilloze verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
 • Fulltime beschikbaarheid, een paar uur minder is bespreekbaar.
 • Uiteraard gaan wij voor dé juiste kandidaat op de juiste plek. Mochten wij de luxe van gelijkwaardige kandidaten hebben, dan vullen wij het team graag weer aan met een man.


Wat biedt Univé jou?

 • Uitstekende werksfeer: plezier hebben in je werk staat bij ons voorop.
 • De leukste collega’s van heel Nederland!
 • Fijne arbeidsvoorwaarden, waaronder een dertiende maand en een goede pensioenregeling.
 • Wil jij de beste worden in je vak, dan bieden we je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen via onze interne en externe opleidingsmogelijkheden.
 • 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen, we moeten soms ook even ontspannen.
 • Reiskostenvergoeding.


Overige informatie
Voor verdere informatie kun je bellen met de Clustermanager Kim Phan, telefoon 06-42100592. 

Geprikkeld en uitgedaagd?
Wacht niet langer, solliciteer snel via onze sollicitatiepagina en maak van deze vacature jouw nieuwe baan! 

Bijzonderheden
Univé Rivierenland hanteert een screeningsbeleid dat deel uitmaakt van de sollicitatieprocedure. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Verzekeringsadviseur, Adviseur Verzekeringen, Commercieel Adviseur, verzekeringsadvies, Schadeverzekeringen, schade verzekeringen Univé, vacature Zeist, vacature Utrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 3-5 jaar, Financiele dienstverlening, Utrecht, Financiele Administratie, Financieel Adviseur