Bestuurslid Financiën - Vrijwilliger Stichting Babyspullen

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Wat ga je doen?

Wij zoeken een bestuurslid met een financiële achtergrond. Iemand met gevoel voor het veranderende speelveld van de stichting en in staat om integraal mee te denken over de positionering en de strategische ontwikkeling van de organisatie. Oftewel, een strategisch partner om de organisatie verantwoord verder te laten groeien. De operationele financiële werkzaamheden worden binnen de organisatie uitgevoerd, waarbij jij fungeert als aanspreekpunt en sparringpartner voor de doorontwikkeling en professionalisering van de financiële boekhouding. Het bestuur zit in een transitie naar het worden van een toezichthoudend bestuur. Als bestuurslid ben je (mede)verantwoordelijk voor het opstellen van het financiële beleid en het toezicht houden op de uitvoering hiervan door de directeur. Je adviseert en ondersteunt de directeur en de rest van het bestuur vanuit je eigen expertise en ervaring. Jij wilt daarnaast echt iets bijdragen aan een maatschappelijk doel en je bent gepassioneerd om je in te zetten voor de bestrijding van armoede. Je komt terecht in een gecommitteerd bestuur dat naast kennis, ervaring en een serieuze inzet ook een goede en leuke samenwerking belangrijk vindt. Stichting Babyspullen kan bestaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en de giften (zowel financieel als in natura) van bedrijven en particulieren. Geld is vooral nodig om alles geregeld te krijgen en steken wij zoveel mogelijk direct in onze pakketten. Vanwege deze maatschappelijke doelstelling is de bestuursfunctie dan ook onbezoldigd.

Wie zoeken wij?

* Je bent zowel een teamspeler als zelfstandig, kunt jouw weg goed vinden en je brengt echt wat mee; * Je bent enthousiast, initiatiefrijk en oplossingsgericht; * Je hebt ervaring met financieel beleid en accountancy van (non)-profit organisaties; * Je hebt kennis en inzicht in financiële processen en weet de andere bestuursleden hierover te adviseren; * Je hebt bij voorkeur ervaring binnen de non-profit sector en ervaring aan of met de bestuurstafel; * Verwachte tijdsinspanning gemiddeld 1-2 uur per week.

* De functie is op onbezoldigde basis en de tijd die je besteedt is naar eigen inzicht en kan grotendeels vanuit huis; * Je geeft commitment voor een periode van vier jaar; * Vier keer per jaar (elk kwartaal) bestuursvergadering met het voltallige bestuur en de algemeen directeur van de stichting (dit kan deels via teams en deels op locatie). Een aantal vergaderingen worden, in overleg, ingepland tijdens kantoortijden; * Één keer per jaar (in het eerste kwartaal van het jaar) komt het voltallige bestuur samen met eventuele adviseur(s) bijeen voor een strategiedag op een locatie in Castricum met als doel om de strategie voor het aankomende jaar vast te stellen; * Maximaal 2 keer per jaar het bijwonen van representatieve activiteiten.

Wat krijg je ervoor terug?

Al onze vrijwilligers zijn het hierover eens: het werk geeft je een goed gevoel! Een eerlijke start voor elke baby willen we natuurlijk allemaal en op deze manier kan iedereen hier heel praktisch een steentje aan bijdragen. Verder vergroot je je sociale netwerk, werk je in een gezellig team en organiseren wij elke zomer een gezellige BBQ met alle vrijwilligers!

Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, Audit, Detachering, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Banken, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Randstad, Horeca, Controller, Financial Controller, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Heel Nederland