Assistent Controller

Met kennis haal je meer uit sport en bewegen

Financiële stabiliteit is essentieel voor het functioneren van een organisatie. Dat vraagt om glasheldere financiële informatie en een naadloze samenwerking. Door actief in te spelen op wat andere teams nodig hebben en hen te trakteren op relevante financiële inzichten, zorgt Team Finance & Control ervoor dat de financiële motor van Kenniscentrum Sport & Bewegen op volle toeren draait. 

Wat ga je doen?

Als Assistent Controller ga je aan de slag met het verzamelen, toetsen, verwerken en analyseren van, hoe kan het ook anders, financiële data. Zo werk je aan de financiële- en projectadministratie, waaronder het beheer van de debiteuren- en crediteuren- en salarisadministratie. Daarnaast verwerk je bankmutaties en personele en operationele kosten. Met jouw gevoel voor cijfers, analytisch vermogen en proactieve houding ondersteun je jouw collega’s. Signaleer je financiële afwijkingen? Dan ga je actief op zoek naar oplossingen. Heeft een collega een vraag over de financiën? Jij duikt er graag in. Je krijgt er energie van om jouw financiële kennis op een laagdrempelige manier over te brengen en advies te geven. Verder werk je nauw samen met de Business Controller, je stelt samen maand- en kwartaalrapportages op en maakt kostenprognoses. Kortom, jij weet weet wat het betekent om binnen een financiële afdeling te opereren en brengt een flinke dosis aan financieel-administratieve kennis met je mee.

Deskundig, betrokken en onpartijdig

Kenniscentrum Sport & Bewegen wil de kwaliteit en effectiviteit van sport en bewegen verhogen door kennis uit wetenschap en praktijk toepasbaar te maken. Zo dragen we bij aan een gezonde en sociale samenleving. We zijn een maatschappelijke organisatie met korte lijnen en gericht op samenwerking. Zelf zijn we ook graag in beweging: wandelen tijdens de lunch, sportlessen van collega’s en fietsen naar het werk.

Jouw thuisbasis

Je gaat aan de slag bij team Bedrijfsvoering, bestaande uit acht collega’s verdeeld over Finance & Control, HR, ICT en Facility & Hospitality. Binnen Finance & Control werk je samen met de Business Controller en raadpleeg je de Manager Bedrijfsvoering & Controller voor vragen of advies. Ons team houdt van aanpakken en weet dat we elkaar nodig hebben om tot de beste resultaten te komen.

Verder kijken dan alleen statische cijfers, maar ook het verhaal achter de cijfers ontdekken, dat interesseert je. Daarnaast:

 • Heb je een MBO+/HBO opleiding in de richting Bedrijfsadministratie of Bedrijfseconomie.
 • Heb je bij voorkeur kennis van AFAS en Microsoft Excel.
 • Heb je een aantal jaren aantoonbare werkervaring in (een) vergelijkbare financiële functie(s).
 • Ben je communicatief vaardig en werk je nauwkeurig.
 • Signaleer je financiële afwijkingen en ga je actief op zoek naar oplossingen.
 • Werk je graag samen, niet alleen binnen je eigen team, maar ook met collega’s uit andere teams.

Arbeidsvoorwaarden

Kom (samen)werken in ons moderne kantoor in Utrecht op 15 fietsminuten van het station. Die fiets – racefiets, e-bike of bakfiets - lease je voor een laag bedrag per maand. Daarnaast bieden we:

 • Een jaarcontract van 32 uur per week.
 • Een bruto maandsalaris van € 2.883 tot € 4.121 op basis van 38 uur per week. (CAO Sport)
 • Eindejaarsuitkering van € 900 + 1,5% van het jaarsalaris.
 • Flexibel werken. We zien elkaar elke week op kantoor, wanneer en hoe vaak bepaal jij.
 • 24 vakantiedagen. Meer nodig? Ruil (een deel van je) vakantiegeld in voor extra verlofuren.
 • Laptop en telefoon.
 • Pensioenregeling.
 • Reiskostenvergoeding (50 km enkele reis).
 • NS Business Card + OV-fiets (zakelijk).
 • Budget voor opleidingen en cursussen.

Dit is je kans om jouw financiële talent te tonen
Stuur je motivatiebrief of sollicitatievideo en cv uiterlijk 30 januari a.s. naar vacature@kenniscentrumsportenbewegen.nl. De eerste gesprekken staan gepland op 6 en 8 februari.

Heb je vragen over deze functie? Bel graag naar Wim Meijer, Manager Bedrijfsvoering & Controller via 06-3175 3703.

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, < 1 jaar, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Assistent Controller, Controlling, Utrecht, Randstad, Controller, Non-profit organisaties, Sport/Cultuur