Head of controlling BMW Finance

Ben jij op zoek naar een afwisselende en boeiende functie? Vind jij het een uitdaging om voor het merk BMW actief te zijn op het gebied van Controlling? Dan is Head of Controlling bij BMW FINANCE N.V. gevestigd te Rijswijk, zeker een mooie functie voor jou!

Over BMW FINANCE N.V.

BMW Finance N.V. is een dochteronderneming van het wereldwijd opererende BMW AG die in nauwe samenwerking met het hoofdkantoor van BMW in München de financiële aspecten van de activiteiten van BMW Group Companies over de gehele wereld coördineert. In Nederland wordt er samengewerkt met de ondersteunde afdeling van BMW Group Nederland.

De Afdeling Controlling

De afdeling Controlling bestaat uit een Manager Controlling (vacature), een Controller en een stagiaire. Het team werkt zeer nauw samen met de verschillende specialisten binnen BMW Finance, hierbij kun je denken aan Accounting, Tax & Customs en Financing & Risk Management.

BMW Finance bestaat uit een team specialisten die de ontwikkelingen op de internationale financiële markten op de voet volgt. Ze adviseert en begeleidt andere dochterondernemingen op het gebied van investeringen en financieringen. BMW Finance werd in 1983 opgericht als financieringsmaatschappij van het concern en is evenals BMW Group Nederland gevestigd aan de Einsteinlaan 5 te Rijswijk. Vanuit dit kantoor heb je veelvuldig contact met de collega’s van BMW AG in München.

Zo ziet jouw functie als Manager Controlling eruit
Als Manager Controlling ben je verantwoordelijk voor:

 • het managen van het team en de taken;
 • het planningsproces waaronder budget en forecast;
 • maandelijkse analyse en controle van de actuele resultaten conform IFRS;
 • interne controle en monitoren van intern control framework (ICS);
 • opstellen van interne - (management en BMW AG) en externe financiële rapportages;
 • risicoanalyse m.b.t. interest-, valutarisico’s en andere financiële risico’s;
 • compliance;
 • waardering van dochtermaatschappijen en joint ventures;
 • voorbereiding, verwerking en documentatie van vergaderingen van de raad van commissarissen en directie;
 • impact analyses van transacties en of contracten;
 • ondersteunen van de Accounting afdeling bij het opstellen van de  Interim – en Annual Reports volgens IFRS;
 • ondersteunen van de Tax & Customs manager door het controleren van de Vennootschapsbelastingaangifte van de fiscale eenheid.

Naast de day to day business draag je bij aan de lange termijn visie. Kortom, naast de operationele werkzaamheden ben je ook tactisch en strategisch actief. Daarnaast ben je in staat om zelfstandig te werken.

Ervaring met het opzetten en leiden van projecten is gewenst. Je rapporteert aan de Financial Director. Bovenstaand is slechts een greep van de diversiteit alsmede van de complexiteit van deze uitdagende functie.

Wat wij van je vragen

Gezien de diversiteit binnen het werkterrein moet je een zeer ruime ervaring en expertise hebben.

Onze ideale kandidaat heeft een sterke persoonlijkheid en heeft integriteit heel hoog in het vaandel, zoekt continu naar verbetering en optimalisatie en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden waarbij overtuigingskracht op basis van feiten van belang is.

Vanzelfsprekend heb je een aantoonbare affiniteit met controlling, accounting en specifiek met treasury en alles wat daar bij hoort. Voor deze functie is een afgeronde WO opleiding op het gebied van Business Administration of Accounting & Control vereist. Vanwege de complexiteit van de functie alsmede vanwege de uitdagingen van de internationale organisatie verwachten we dat je minimaal 5 jaar relevante ervaring hebt, bij voorkeur in een mondiale opererende corporate omgeving.

Verder selecteren wij op

 • Ruime ervaring met financieel plannen waaronder budget als forecast;
 • Expert in accounting van derivaten (inclusief hedge accounting);
 • Kennis van administratieve organisatie en interne controle;
 • Kennis van Corporate Governance;
 • Ervaring met grote en kleine projecten;
 • Gezien het internationale karakter van het werk alsmede van het team zijn uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels vereist, beiden in woord en geschrift;
 • Integriteit en betrouwbaarheid, een pre-employment check maakt onderdeel uit van de procedure;
 • Kennis van het Office pakket, expert in Excel en Powerpoint in het bijzonder;
 • Zeer stressbestendig, pragmatisch, analytisch en accuraat.

Dit bieden wij jou

Wij bieden deze functie aan in een groeiende en inspirerende organisatie die continu streeft naar verbetering van service en kwaliteit. Mondiaal wordt samengewerkt met de treasury van BMW AG in München, Verenigde Staten, Singapore en China. Verder bieden wij uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, een aantrekkelijk salaris, een ruime bonusregeling en de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door middel van trainingen en coaching.

Geïnteresseerd?

Zie jij jezelf terug in het geschetste profiel? Klik dan links van deze pagina op de knop 'solliciteren' en solliciteer bij BMW op de website. Wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met de heer Ramcharan, Glenn.ramcharan@BMW.nl. (Financial Director van BMW Finance N.V.) Een assessment kan onderdeel zijn van het selectieproces. Alleen sollicitaties via de BMW Website worden in behandeling genomen. Acquisitie voor deze vacature is niet gewenst.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 5-10 jaar, Compliance, Dienstverlening algemeen, Controlling, Zuid-Holland, Controller, Financial Controller, Zakelijke dienstverlening