Senior Medewerker Grootboek

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior Medewerker Grootboek
Utrecht/ Den Haag, 36 uur per week

Wij werken als Shared Service Centrum (SSC) voor het Openbaar Ministerie, Bestuursdepartement en de Raad voor de Kinderbescherming. We zorgen ervoor dat zij het primaire proces zorgeloos kunnen uitvoeren. Als Senior Medewerker Grootboek zorg jij voor een goede financiële administratie. Dank zij jou weten onze klanten dat ze hierin kunnen vertrouwen op de cijfers die ze gebruiken.

Wat ga je doen?
Jij bent verantwoordelijk voor de oplevering van delen van het balansdossier van onze klanten. Daarmee monitor je de kwaliteit van het grootboek en de maandelijkse controles. In overleg met je collega’s en de manager grootboek overleg je over verbetermogelijkheden en nieuwe controles.

Verder zijn jouw belangrijkste taken:

 • Zorgen voor goede afstemming met de klant(sector).
 • Meehelpen met de maand-, tertaal- en jaarafsluiting.
 • Uitvoeren van betalingen voor subsidies en bijdragen voor 19 miljard euro op jaarbasis.
 • Nieuwe ontwikkelingen binnen de werkzaamheden van grootboek in de gaten houden, zoals robotisering.
 • Zorgen voor een kloppende voorschottenadministratie en standenregister voor bijdragen en subsidies.


Wie ben jij?
Jij legt en onderhoudt makkelijk contacten met betrokkenen op alle niveaus. Jouw talent is adviseren, kennisdelen en mensen met elkaar verbinden. Ook ben je goed in analyseren en het oplossen van problemen. En daarbij kijk je verder dan alleen je eigen afdeling.

Verder heb je:

 • Een hbo- of masterdiploma in de richting accountancy of bedrijfseconomie.
 • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Ervaring met het werken in een ingewikkelde politiek-bestuurlijke omgeving. In het bijzonder met het omgaan met verschillende belangen.


Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij de Dienstverleningsorganisatie van het Openbaar Ministerie (DVOM), op de afdeling Grootboek van het Centrum voor Financiële Administratie (Geïntegreerde verplichtingen- en kasadministraties, oftewel CFA GVKA). Het CFA GVKA voert de financiële administraties uit van het Openbaar Ministerie, Bestuursdepartement Justitie en Veiligheid, Raad voor de Kinderbescherming en het Schadefonds Geweldsmisdrijven. De administratie omvat werkzaamheden betreffende debiteuren, crediteuren, functioneel beheer, operationele inkoop, grootboek en het klant contact centrum. Interne controle is een stafonderdeel binnen het CFA GVKA. In totaal werken er circa 60 medewerkers bij het CFA GVKA.

DVOM is de dienstverleningsorganisatie van het OM. Wij spelen, vaak ongemerkt, een grote rol in het dagelijkse werk van onze circa 5.000 OM-collega’s. Optimale ondersteuning, dat is wat ons drijft. Zodat iedere OM-collega probleemloos kan werken, elke dag opnieuw. Bij de DVOM werken jonge professionals en ervaren krachten, met uiteenlopende achtergronden en werkervaring. We leveren een breed palet aan diensten waaronder financiële administratie, huisvesting en facilitaire ondersteuning, inkoop, projectleiding en HR. We hechten waarde aan een omgeving waar medewerkers zich gewaardeerd voelen, met plezier (samen)werken en volop ruimte krijgen voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding, werkervaring en kennis, geschiedt de inschaling in aanloopschaal 10 of in functionele schaal 11 cao Rijk (minimaal € 3.045,91 en maximaal € 5.503,57 bruto bij een 36-urige werkweek).

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Ook in talent en groei. Lees hier meer. 

Bijzonderheden

 • Het betreft een functie voor 36 uur per week en een contract voor bepaalde tijd op een vaste formatieplaats voor de duur van één jaar. Bij goed en volledig functioneren wordt dit omgezet naar een vast arbeidscontract. 
 • De standplaats is Utrecht en zal in het tweede kwartaal van 2024 Den Haag worden. 
 • Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een referentiecheck maken onderdeel uit van de procedure. 
 • De sollicitatiegesprekken zullen z.s.m. plaatsvinden. Houd er rekening mee dat je ook al binnen 5 werkdagen na je sollicitatie een uitnodiging zou kunnen ontvangen indien jij aan alle eisen van deze vacature voldoet. Als dat eerste positief is volgt er uiterlijk 3 werkdagen later nog een tweede gesprek. Dat betekent ook dat de vacature eerder kan sluiten.


Meer informatie
Wil je meer weten over de functie dan kun je contact opnemen met Rob Deurman (Manager Grootboek en Operationele Inkoop CFA GVKA) via telefoonnummer 06-1509 1501.

Sollicitatieprocedure
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Raymond Bonten (Recruiter DVOM) via telefoonnummer 06-1347 1471.

Sollicitatiewijze
Je kunt je sollicitatiebrief en cv uploaden tot en met 3 december 2023 o.v.v. vacaturenummer OM-1763 via het sollicitatieformulier op onze website.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Utrecht, Financiele Administratie, Financial Controller, Financieel Medewerker, Overheid, Den Haag