Hoofd (verkoop) Administratie

Vacature: hoofd (verkoop)administratie

Automobielbedrijf Tinholt, Velserbroek
Fulltime, 40 uur per week

Ben jij een administratief talent met verstand van auto’s?
Wanneer je gemiddeld 1200 auto’s per jaar verkoopt, heb je als autobedrijf iemand nodig die dit administratief allemaal in goede banen leidt. Iemand die de touwtjes strak in handen heeft. Maar altijd met een glimlach en heel veel goede zin. Welkom in de Tinholt familie!

Even voorstellen
Automobielbedrijf Tinholt is een begrip in Velserbroek en omstreken, uitgegroeid tot hoofddealer van Kia regio Haarlem, Velsen en omgeving. We zijn maar liefst veertien keer verkozen tot topdealer van Nederland. Het is een echt familiebedrijf, in 1989 begonnen door de gebroeders Tinholt. Inmiddels is het stokje overgenomen, en nog steeds loopt Rob Tinholt dagelijks binnen en werkt hij nog even mee. We zijn een hecht team dat ook echt als een familie voelt, ook voor wie de naam Tinholt niet draagt. Iedereen is even belangrijk, we praten vrij met elkaar en staan altijd voor iedereen klaar. We werken hard samen en maken tegelijkertijd veel plezier. Dat zullen de ervaren collega’s beamen die al meer dan tien jaar hier werken en de jonge collega’s, die met hun enthousiasme en leergierigheid veel toevoegen. Als uitbreiding van ons team zoeken we een hoofd (verkoop)administratie.

Dit ga je doen
Wanneer je een dagje meedraait in ons team, zul je merken dat de lijntjes hier erg kort zijn. Tot op heden heeft de adjunct-directeur een groot aandeel in de verkoopadministratie, maar jij gaat de leiding hierin overnemen. Aanvankelijk richt je je vooral op de verkoopadministratie, maar gaandeweg kunnen je taken zich uitbreiden tot ook de maand- en jaarafsluiting en het opstellen van de budgetten. Het is een functie waarin je volop kunt doorontwikkelen.

Wat valt onder de verkoopadministratie van ons autobedrijf? Auto’s worden besteld, komen binnen en moeten in het systeem worden gezet. Een klant koopt de auto en er wordt een werkorder aangemaakt met alle specifieke klantwensen. Je maakt de facturen in orde. Alles plan je in, van het plaatsen van de extra onderdelen/accessoires tot het aanvragen van het kenteken en de laatste poetsbeurt. De monteurs weten dankzij jou precies waar ze aan toe zijn, het verkoopteam weet welke afspraken met de klant gemaakt kunnen worden en de koper is blij met een nieuwe auto waarvan alles precies is geleverd conform afspraak.

Als leidinggevende van de administratie stuur je twee collega’s aan en ben je verantwoordelijk voor de volledige administratie van je afdeling. Je hebt nauw contact met het verkoopteam en daarin moet je soms sterk in je schoenen staan. Iedereen is erbij gebaat wanneer het systeem werkt en de richtlijnen worden gevolgd. Natuurlijk heb je oog voor speciale wensen van de klant. Maar de rust in het bedrijf hangt voor een belangrijk deel samen met jouw bewaking van de grote lijnen. 

Dit ben jij

  • Je hebt een (administratieve) opleiding op mbo4-niveau afgerond. En je hebt kennis van de automotivebranche. Maar ervaring heeft je werk- en denkniveau zelfs nog hoger gebracht, zodat je deze verantwoordelijke baan aankunt.
  • Je kunt daadkrachtig en plooibaar zijn en goed de inschatting maken wat in de situatie van dat moment nodig is.
  • Open, benaderbaar, altijd vriendelijk; die eigenschappen passen bij jou.
  • We zijn een goedlopend autobedrijf en het kan vaak heel druk zijn. Je moet daarom stressbestendig zijn. Tegelijk blijven we uiteraard oog houden voor de gezonde balans.
  • Als je affiniteit hebt met automatisering, is dat bijzonder welkom. Wij denken graag vooruit, hebben oog voor de ontwikkelingen in onze branche en vinden het geweldig wanneer jij ook zo in de race staat.

 

Dit bieden wij

  • Allereerst heten we je welkom in de familie. We investeren graag in een langdurige samenwerking. Het jaarcontract waarmee we elkaar leren kennen, zetten we dan ook heel graag om in een vast contract.
  • Het salaris is afgestemd op je ervaring, variërend van € 3.250,-- tot € 4.250,-- euro per maand, op ft basis. Naarmate je groeit in de functie, zal het salaris meegroeien. Daarnaast bieden we uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden.
  • Onze werkplaats is ook een beetje van jou. Je mag onderdelen kopen en in het weekend hier de auto’s van de familie onderhouden tegen bijna kostprijs.
  • Gezelligheid, eigenlijk hoort dit bovenaan te staan. We maken het leuk samen. Eerlijk is eerlijk, het is alle hens aan dek. We hebben het druk. Maar samen op vrijdagmiddag een drankje doen en de week afsluiten, is ons streven.
  • Bij onze Tinholt familie horen ook de partners. Drie keer per jaar hebben we uitjes en die uitstapjes maken we samen.


Kennismaken
Ben je enthousiast over wat je leest? Dan komen we heel graag met jou in contact. Stuur een leuke motivatiebrief met alle relevante informatie over jezelf naar marco@tinholt.nl of solliciteer via onze sollicitatiepagina. Heb je nog vragen over de functie? Bel gerust met Marco den Dekker, 023-538 55 50. Hopelijk drinken we snel een kopje koffie samen!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, MBO, Debiteuren Administratie, Industrie/Techniek, Noord-Holland