Senior Medewerker Financiën en Control

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Senior medewerker Financiën en Control
Dronten, 28 uur per week

Ben jij een doorgewinterde financiële expert met een scherp oog voor detail? Ben je bedreven in het coördineren van financieel-administratieve processen en het opstellen van rapportages? Heb jij een accountancy achtergrond? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Als Senior Medewerker Financiën en Control ben je verantwoordelijk voor het stroomlijnen van onze financiële processen door de financiële administratie en het coördineren van de totstandkoming van de jaarrekening, begroting en diverse rapportages. Jouw taken omvatten onder andere:

 • Implementatie en doorontwikkeling van het financieel en fiscaal beleid, en het vertalen van externe ontwikkelingen naar onze interne organisatie.
 • Zorgen voor de betrouwbaarheid van onze financiële rapportages.
 • Bewaken en beheren van onze Planning & Control cyclus (genereren van managementinformatie).
 • Coördineren van de uitvoering van financiële administratieve processen door interne controle.
 • Rapporteren over de status en bevindingen van de financiële administratieve processen en doen van verbetervoorstellen.
 • Coördineren van het opstellen van de jaarrekening, begroting, meerjarenprognoses, marktwaarde- en beleidswaardeberekeningen.
 • Coördineren van externe verantwoordingsstukken zoals dVi en dPi.


Het Team en de Afdeling
Als Senior Medewerker Financiën en Control vervul je een sleutelrol in ons team. Je coördineert en stelt de jaarrekening, begroting en externe verantwoordingsstukken op. Dit doe je samen met vier gespecialiseerde collega's in het Financiën team. Samen vormen jullie een cruciaal onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering, bestaande uit 11 gemotiveerde collega’s. Deze afdeling draagt bij aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het borgen van onze financiële processen, het versterken van onze IT-infrastructuur, facilitaire dienstverlening en het ondersteunen van het management.

Wat Vragen We van Jou?

 • Je hebt een relevante financiële opleiding op minimaal hbo-niveau. Je hebt ruime ervaring met bovenstaande werkzaamheden bij voorkeur in de sector.
 • Je bent bekend met het opstellen en vormgeven van financieel beleid en (financiële) procesinrichting. Je hebt een uitstekende kennis van financiële wet- en regelgeving.
 • Je bent in staat om complexe financiële gegevens te analyseren en interpreteren om tot een goed onderbouwde beslissing of advies te komen. Je hebt een proactieve houding en zoekt zelfstandig naar oplossingen bij financiële vraagstukken.
 • Je communiceert helder en effectief. Je bent in staat om de financiële processen en administratie effectief te organiseren en te coördineren.


Ben je minder bekend met de woningcorporatie, maar heb je wel ervaring op de werkzaamheden? Solliciteer en wij dagen je graag uit om je financiële kennis bij ons verder te ontwikkelen.

Onze opgave is groot en financiën spelen een essentiële rol bij het realiseren van onze maatschappelijke opgave. Bij een woningcorporatie komen veel verschillende aspecten van financiën & control samen, denk aan treasury Management, investeringen in nieuwbouw en bestaand bezit, exploitatievraagstukken, fiscaliteit en nog veel meer.

Wie zijn wij?
OFW streeft naar een vijfsterrenervaring voor onze huurders. Als onderdeel van ons team draag jij direct bij aan het realiseren van deze ambitie. Samen met ongeveer 55 collega’s werk je in de gemeenten Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant, waar we zo’n 4900 woningen beheren, waaronder zorgappartementen, studentenkamers en maatschappelijk vastgoed. We geloven in het bieden van een thuis voor onze huurders en woningzoekenden.

Wil je meer weten over OFW, kijk dan op onze website: www.ofw.nl.

Wat bieden we jou?
Bij ons krijg je niet zomaar een baan, maar een kans om deel uit te maken van iets bijzonders. We geloven in onze VIPS-aanpak; een Visie die inspireert, het nemen van initiatief, het Plannen van succes en realiseren van Samenwerkingen. En jij? Jij maakt deel van het team dat dit principe dagelijks tot leven brengt.

 • Ontwikkeling staat centraal. We dagen je uit om jezelf te ontplooien. Met uitgebreide mogelijkheden voor opleidingen en persoonlijke groeit, werken we samen aan jouw professionele ontwikkeling.
 • Een cultuur van samenwerking. Bij ons hoor je erbij. We zijn geïnteresseerd in elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. Samen bouwen we aan een cultuur waarin iedereen uitblinkt.
 • Jouw impact telt. In de gemeente Dronten geef jij mede richting aan ons beleid en jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Hier maar je écht het verschil.


We starten met een contract van één jaar, maar we streven naar een langdurige samenwerking. Je salaris, gebaseerd op een 36-urige werkweek, ligt tussen € 3.969,- en € 5.361,- bruto per maand (schaal J bruto van de cao Woondiensten) en is afhankelijk van je leeftijd en ervaring.

Enthousiast geworden?
Solliciteer vandaag nog en draag bij aan het bieden van een thuis in Dronten! Je kunt tot 6 december 2023 je reactie sturen via de sollicitatiebutton. Je reactie wordt verwerkt door Vacaturepro.nl. Je ontvangt via hen een ontvangstreactie en de overige correspondentie

Heb je nog inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Machiel Meulenbeld, tel. 06 29581491. Heb je vragen over de procedure of wil je weten hoe het is om te werken bij OFW, bel dan met Annemieke Bos, tel. 06 8689268, of maak een afspraak om een kop koffie te drinken. Iedere vrijdagmorgen staat de koffie voor je klaar.

Ben je enthousiast geworden, maar is dit niet jouw functie? Kijk op onze website, daar staat mogelijk een vacature die beter bij jouw kennis en ervaring aansluit.

In verband met omgang met vertrouwelijke gegevens vragen wij jou om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Controlling, Flevoland, Financial Controller, Onroerend Goed, Financieel Medewerker