Junior Fiscaal Medewerker Compliance

Junior Fiscaal Medewerker Compliance

Vaste functie, 24-36 uur per week, start in schaal 8 met na 2 jaar doorgroeimogelijkheden naar schaal 9 (bij goed functioneren)

Heb jij zin om je te begeven in de wereld van de gemeentelijke compliance? Ben jij benieuwd hoe wij fiscaal in control zijn en blijven? Dan hebben we een interessante uitdaging voor jou als Junior Fiscaal medewerker Compliance. Pak je kans om samen te werken met ervaren collega’s in dit boeiende werkveld. Jij brengt jouw frisse blik en leergierigheid mee en je collega’s leren je alles over de vele fiscale aspecten binnen gemeenteland. Ben je enthousiast en leergierig? Lees vooral verder, en solliciteer!

Ons uitgangspunt: Fiscaal in control zijn en blijven!
Dit krijgen we samen voor elkaar met de implementatie van het Tax Control Framework (TCF). Fiscaal in control betekent voor ons dat:

 • De processen met betrekking tot de BTW, Vennootschapsbelasting en Loonheffing op orde zijn;
 • De daarmee samenhangende risico’s bekend zijn en de beheersmaatregelen genomen zijn om de risico’s te beheersen;
 • De organisatie in staat is aangiftes BTW, Vpb en loonheffing tijdig en juist te doen.

En daar kun jij aan bijdragen!

Wat ga je doen?
Als Junior Fiscaal Medewerker Compliance krijg je de mogelijkheid om te werken aan verschillende aspecten van tax-compliance. Je zult nauw samenwerken met ervaren collega’s, waardoor je geleidelijk je kennis en vaardigheden ontwikkelt. Dagelijks ben je bezig met:

 • Toezicht houden op het correct naleven van de fiscale wet- en regelgeving, bijvoorbeeld door het
  o uitvoeren van diverse controleplannen in de omzetbelasting en loonheffing. Het gaat daarbij om het controleren van de beheersplannen die zijn opgesteld om fiscaal in controle te blijven.
  o Controleren en corrigeren van de btw-labels. De gemeente heeft meerdere fiscale petten op. In de administratie wordt de omzetbelasting conform deze ‘petten’ gelabeld.
  o En als je wat meer ervaren bent straks ook voorstellen doen voor verbeterprocessen. Dit betreft zowel de beheers- en controlemaatregelen naar aanleiding van de controles als andere werkprocessen binnen de gemeente.
 • Implementeren van de beheersmaatregelen, inclusief de monitoring op de ontwikkelingen en uitvoering;
 • Bijhouden van het digitaal archief, zowel de resultaten van de uitgevoerde controles, als ook de diverse fiscale adviezen en labelings-vraagstukken.
 • Ondersteunen bij fiscale vraagstukken.
 • Bijdragen aan het onderzoek en de interpretatie van belastingwetgeving en -voorschriften.
 • Ondersteunen bij het reageren op belastinggerelateerde vragen van interne teams en externe instanties.
 • Assisteren bij de voorbereiding van documentatie voor belastingcontroles en -audits.
 • Bijhouden van wijzigingen in belastingregelgeving en het delen van relevante informatie.

Jouw afdeling & team
De afdeling OPF, die verantwoordelijk is voor alle ondersteunende en adviserende werkzaamheden op het terrein van P&O en Financiën, bestaat uit drie teams: het team Personeel en Organisatie, het team Financiële Administratie en het team Financieel Beleid en Advies. In dit laatste team ga jij aan de slag. Dit team voert onder andere de regie over de planning & controlcyclus en is verantwoordelijk voor het financiële beleid van de gemeente. Daarnaast zorgt dit team voor de financiële en fiscale advisering aan bestuur en management, waaronder planeconomie.

Wat neem je mee?

 • Recent afgeronde Bachelor in Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Financiën of een gerelateerd vakgebied. Of je hebt een passende mbo opleiding afgerond en hebt de ambitie om op termijn door te groeien naar hbo-niveau.
 • Basiskennis van belastingwetten en -principes.
 • Sterke analytische vaardigheden en nauwkeurigheid.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Gepassioneerd om te leren en jezelf te ontwikkelen in het belastingcompliance-vak.
 • Enthousiasme om samen te werken in een team en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
 • Bereidheid om een opleiding te volgen om de specifieke, afwijkende aspecten van de btw voor gemeentes te leren.

Wat krijg je van ons?
Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou. Verder hebben we voor je:

 • een salaris van maximaal €4.052,- bruto per maand (schaal 8 ) bij een 36-urige werkweek. Met na twee jaar (na beoordeling functioneren) de mogelijkheid om door te groeien naar schaal 9 (max. €4.537,- bruto per maand);
 • een tijdelijk contract van 1 jaar met uitzicht op een vast contract;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • coaching en begeleiding door ervaren collega's;
 • passende opleidingsmogelijkheden;
 • een warm welkom tijdens het introductieprogramma.

We hebben een levendige personeelsvereniging: de Zandkruiers met een breed aanbod aan gezellige activiteiten. En een jongerennetwerk: de NieuweGeineratie die regelmatig interessante activiteiten organiseert om je verder te ontwikkelen en maandelijks een gezellige borrel georganiseerd. Fijn om je netwerk uit te breiden én nieuwe inzichten op te doen.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de functie of het werken bij de gemeente Nieuwegein? Neem dan contact op met Patt Romney, Fiscaal Adviseur, 06 22414083/p.romney@nieuwegein.nl. Of Flora van Dijk, Beleidsmedewerker Fiscaliteit, 06 31 111 560/ f.vandijk@nieuwegein.nl.

Direct solliciteren?
Ben jij klaar om je carrière te starten als Junior Fiscaal Medewerker Compliance bij de gemeente Nieuwegein? Solliciteer via de sollicitatiebutton. We ontvangen graag je CV en een (korte) motivatiebrief.

Deze vacature staat open tot en met 26 november 2023.
De eerste kennismakingsgesprekken zullen plaatsvinden in week 49 of 50.

Deze vacature is intern en extern tegelijk gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de procedure.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Belasting, € 3.000 - € 5.000, Belastingadviseur, Utrecht, Overheid