Assistent Financial Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Assistant Financial Controller
Oud-Beijerland - €3.000 - €4.000

Wat is vereist?

 • Afgeronde hbo-opleiding in financiële richting, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde
 • 1 tot 3 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met het (ad hoc) maken van financiële analyses
 • Je bent bedreven in Excel
 • Analytisch en leergierig
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Je woont binnen 45 minuten reisafstand van Oud-Beijerland

 

Wat krijg je?

 • €3.000 - €4.000 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)+ bonusregeling
 • 24 tot 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen met mogelijkheid tot bijkopen van 10 vakantiedagen (o.b.v. 40-urige werkweek)
 • Investering in jouw professionele ontwikkeling
 • Learning Hub voor alle medewerkers waarmee je op een laagdrempelige manier toegang hebt tot allerlei trainingen en opleidingen
 • Reiskostenvergoeding en een pensioenregeling waarbij Topbrands tweederde van de premie betaalt
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan het Topbrands Fietsplan
 • Laptop, fruit, lekkers bij de lunch, bedrijfsfeesten, bootcamp en padel

 

Wat doe je?

 • 20% weekrapportages opstellen
 • 20% maandrapportages opstellen
 • 20% financiële analyses maken
 • 20% proces- en projectmatig werk
 • 10% financiële toelichtingen schrijven
 • 10% ad hoc vragen beantwoorden

 

Vacature
Als Assistant Financial Controller bij Topbrands ben je samen met je team verantwoordelijk voor het maken van financiële analyses, rapportages, budgetten en forecasts voor het management team. Je werkt aan standaard rapportages, zoals de week-, omzet-, marge- en maandrapporten. Je beoordeelt deze rapportages op juistheid en je geeft een verklaring voor afwijkende cijfers. Ook maak je rapporten van bijvoorbeeld de transportkosten en analyseer je de dekkingsrekeningen van transport en repack.

Daarnaast is de maandafsluiting een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Je zorgt dat aan het einde van de maand alle balansrekeningen gecontroleerd zijn en dat op basis hiervan de maandrapportage wordt opgesteld. Tot slot maak je rapportages met een toelichting van de cijfers voor het beursgenoteerde moederbedrijf van Topbrands: B&S. Je zet alles klaar in hun systeem en beantwoordt hierover eventuele vragen.

Je bent onderdeel van het team Financial Control, dat naast jou bestaat uit drie andere collega’s. Het team wordt aangestuurd door de Manager Financial Control.

"Als je het leuk vindt om veel verschillende werkzaamheden uit te voeren en je het uitdagend vindt dat dit een combinatie is van repeterende en ad hoc taken, dan is dit een baan voor jou."

Werkweek
‘’Op een leuke werkdag haal je veel voldoening uit je werk, aangezien je een aantal rapporten naar tevredenheid hebt kunnen afronden."

"Op een mindere dag werken de systemen niet mee en kom je niet toe aan de werkzaamheden op je planning, omdat er plotseling rapportages nodig zijn voor een presentatie.’’


Voorbeeld uit de praktijk
‘’Het begin van de maand is vaak een drukke periode met veel harde deadlines. Hoe zorg je ervoor dat je deze deadlines haalt?’’

In de eerste één à twee weken van een nieuwe maand voer je de maandafsluiting van de afgelopen maand uit en moeten er veel belastingaangiftes gecontroleerd worden. Je hebt dus veel werkzaamheden te verrichten, waardoor het maken van een goede planning essentieel is. Het is daarom van belang dat je goed kunt prioriteren om je taken op tijd af te hebben. Je overlegt met de collega’s in je team en met de Manager Financial Control om de taken goed te verdelen. Ook kijk je regelmatig samen naar de voortgang van de taken en of iemand nog ergens hulp bij nodig heeft.

Groeipad
Het groeipad bij Topbrands staat niet vast. Je krijgt de vrijheid om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We investeren in jouw professionele ontwikkeling met passende (online) trainingen en opleidingen. Topbrands groeit en jij groeit mee!

Werken bij Topbrands
Bij Topbrands staan we voor Topmerken, Topklanten en Topcollega’s. Wat we bij Topbrands met elkaar gemeen hebben is onze passie voor mooie merken en internationale handel. We zijn continu op zoek naar de beste producten voor onze klanten binnen onze expertise Personal & Home care. We zijn wereldwijd actief en hebben een bijzonder breed assortiment met verschillende merken en private label producten. Denk hierbij aan wasmiddelen, bad/douche producten, geuren, make up, schoonmaakmiddelen en haarproducten en sinds dit jaar ook food. We functioneren als handelshuis voor een groot aantal bekende A-merken en we ontwikkelen onze eigen merken en private labels. In totaal zijn wij binnen Europa met 300 collega’s, waarvan ruim 250 collega’s werkzaam zijn in Nederland, verdeeld over ons logistiek centrum in Kolham (Groningen) en ons hoofdkantoor in Oud-Beijerland. Onze regiokantoren zijn in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zweden.

Staat er voor jou geen passende vacature tussen, maar zie je werken bij Topbrands wel zitten of wil je graag een stage lopen? We waarderen jouw interesse enorm! Reageer via een open sollicitatie dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. We zien je reactie graag tegemoet in onze mailbox recruitment@topbrands.nl.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd om als Assistant Financial Controller bij ons te komen werken, solliciteer dan snel via de sollicitatiebutton.   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet wenselijk.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, Dienstverlening algemeen, Controlling, Zuid-Holland, Controller, Financial Controller