Business Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Business Controller
Hilversum, 32-36 uur per week

Wij zoeken een proactieve Business Controller die de beheersbaarheid van de organisatie vergroot, iets voor jou?

Vooruitkijken en tijdig ontwikkelingen signaleren die consequenties hebben voor de (financiële) beheersing van onze organisatie. Je adviseert, maakt (cijfermatige) analyses en je bent gericht op verbetering en vernieuwing.

Jouw afdeling
De afdeling Financiën bestaat uit een team van 10 medewerkers. De afdeling legt primair de financiële en daaraan gerelateerde feiten vast die zich in onze stichting en haar dochterbedrijf voordoen.

Als Business Controller houd je je bezig met het opstellen van financiële rapportages. Daarbij gaat het om externe rapportages en verslaglegging, maar ook om interne rapportages. En omdat jij weet hoe de organisatie in elkaar steekt, kun je verbanden leggen en goede prognoses maken.
Je hebt een adviserende rol en oog voor het heden, maar zeker ook voor de toekomst. Je zorgt ervoor dat de organisatie grip heeft en houdt.

Jouw werkzaamheden
Je vormt een controllersteam met de Finance Controller, waarmee je de volgende werkzaamheden oppakt:

 • Je analyseert en coördineert de sturingsinformatie van de organisatie. Dit doe je door middel van de periodieke rapportages en begroting aan Managementteam, Bestuur en Raad van Commissarissen. Je denkt mee over de inhoud en gaat in gesprek met collega’s.
 • Je bent de financiële coach van de organisatie.
 • Je coördineert het begrotingsproces en de meerjarenraming; je maakt hierbij gebruik van WALS (een ALM/scenario-pakket). Ervaring hiermee is een pre.
 • Je draagt zorg voor een juiste waardering van het vastgoed.
 • Je ondersteunt bij de totstandkoming van de jaarrekening.
 • Je draagt zorg voor externe rapportages aan de Autoriteit Wonen, het WSW, gemeenten en banken.


Daarnaast werk je mee aan overige zaken:

 • Je hebt oog voor nieuwe ontwikkelingen en volgt wet- en regelgeving met betrekking tot het vakgebied op de voet.
 • Je signaleert op al je werkterreinen verbeteringsmogelijkheden en informeert de organisatie gevraagd en ongevraagd hierover. Je voert deze verbeteringen zelf door.
 • Je identificeert en signaleert risico’s en samen met de Organisatiecontroller werk je aan de beheersing van deze risico’s door het opstellen en uitvoeren van het interne controleplan.


Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische achtergrond op hbo+- wo-niveau.
 • Ruime ervaring in zowel financial als business control binnen een complexe organisatie waarbij je moet denken aan vastgoedontwikkeling, -beheer en meerdere administraties.
 • Je voelt je thuis in een organisatie zonder winstoogmerk.
 • Je bent ook nieuwsgierig naar de mate van complexiteit en ziet dit als een mooie uitdaging.
 • Je hebt affiniteit met digitalisatie (BI, ERP, efficiënte processen, dashboards e.d.).
 • Je kijkt vooruit en bent in staat risico- en scenarioanalyses te maken.
 • Verder ben je analytisch sterk, organisatiesensitief en open en direct in je communicatie.


Wat bieden we jou?

 • Deze functie is ingeschaald in schaal K van de cao Woondiensten met een maximum van € 5.903,- per maand gebaseerd op een werkweek van 36 uur.
 • Wij bieden je een aanstelling voor 32-36 uur per week.
 • We bieden je een jaarcontract met de intentie om je bij goed functioneren een vast contract te bieden.
 • Wij hebben uiteraard thuiswerkfaciliteiten waaronder de verstrekking van een laptop en telefoon en een budget voor thuiswerkbenodigdheden.
 • Naast een opleidingsbudget voor scholing in je functie, is er ook een persoonlijk opleidingsbudget. We vinden het belangrijk dat je persoonlijk groeit en geven je daarin ruimte. Daarnaast is het een vanzelfsprekendheid dat je je in het vakgebied en je functie blijft ontwikkelen.
 • Werken bij een ‘KLIMMR-organisatie’. Dit is een samenwerkingsverband dat netwerkbijeenkomsten en verschillende workshops over inzetbaarheid organiseert. Meer informatie over KLIMMR op www.klimmr.nl.
 • Via Aedes (brancheorganisatie) heb je mogelijkheden om workshops te volgen, te netwerken of aan te sluiten bij functienetwerken.


Wie zijn wij?
Je gaat werken bij Stichting Dudok Wonen, een middelgrote woningcorporatie actief in het Gooi. Onze stelling is - een goed dak boven je hoofd is de basis om je leven goed op te kunnen bouwen. Voor de mensen die dat niet of tijdelijk niet op eigen kracht kunnen, zetten wij ons elke dag in. Dat doen wij ook voor mensen die in de woningmarkt tussen wal en schip vallen. Bezoek voor meer informatie over onze missie deze pagina.

We werken in een prachtig industrieel monument, de Melkfabriek. Een icoon voor Hilversum. Een inspirerende en stoere omgeving die je stimuleert om samen te werken en initiatieven te nemen. In de fabriek worden we omringd door andere organisaties, bedrijven en klanten die langskomen of hier wonen in de prachtige appartementen.

Heb je er zin in en wil je solliciteren?
Stuur dan je cv en motivatie uiterlijk 6 december 2023, ter attentie van Mijke Ruijterman via de sollicitatiebutton. Je reactie wordt verwerkt door Vacaturepro, via hen ontvang je de ontvangstbevestiging en de overige correspondentie.

De sollicitatieprocedure bestaat uit 2 selectiegesprekken bij ons in de Melkfabriek en een arbeidsvoorwaarden gesprek.

Heb je nog vragen?
Neem voor inhoudelijke vragen over de functie contact op met Jeroen Buijs, Manager Financiën, via j.buijs@dudokwonen.nl. Je kan ook contact opnemen met Mijke Ruijterman, HRM Adviseur, via 0356461746.

Dudok Wonen is actief tegen iedere vorm van discriminatie. Dat betekent dat alle reacties gelijkwaardig en op inhoud worden behandeld. Wil je iets zeggen over hoe deze vacature inclusiever kan, dat horen we graag van je.

Wij snappen dat er partijen in de markt zijn die ons willen helpen met deze vacature. Voor deze vacature werken we samen met VacaturePro. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Business Controller, Controller, Noord-Holland