Financial Controller

Als Finance professional jouw loopbaan naar een hoger niveau tillen? Zet je in voor Samskip en optimaliseer onze financiële processen. Solliciteer direct en start je financiële carrière bij Samskip.

Het financiële hart van de organisatie: de functie

Als Financial Controller ben je onderdeel van de afdeling Finance & Control, waar je alle transacties in het grootboek tijdig en juist verwerkt. Je doet dit voor verschillende entiteiten van Samskip. Alle financiële vraagstukken komen langs jou; je stelt financiële- en managementrapportages op (inclusief KPI’s) en rapporteert aan de afdelingsmanager. Je bent een back-up voor je collega’s.

Enkele werkzaamheden zijn:

 • Maandelijkse afsluitingswerkzaamheden uitvoeren en overlopende passiva en provisies in kaart brengen.
 • Afwijkingen, trends en ontwikkelingen analyseren, verklaren en onderbouwen.
 • De inrichting en uitvoering van alle financiële processen optimaliseren, evenals de AO/IC-processen beheren.
 • Ontvangen bedragen en openstaande facturen op elkaar afstemmen (grootboekrekeningen).
 • Externe rapportages (btw en jaarrekening) opstellen en intercompany facturering.


Ben jij het financiële talent dat wij zoeken?

Werken in de logistieke sector is een passie van je; je ziet transport als een uitdaging die je met beide handen aangrijpt. Je toont initiatief, hebt oogt voor kwaliteit en ziet altijd mogelijkheden voor verbetering. Je weet precies waar wij als organisatie financieel nog kunnen verbeteren en gaat professioneel en integer te werk. Je kunt zelfstandig een hoop voor elkaar krijgen, mede door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden.

Met jouw achtergrond:

 • beschik je over een hbo- of wo-diploma richting bedrijfseconomie of accountancy;
 • heb je 2-4 jaar relevante financiële werkervaring in administratiebeheer, zoals SAP FiCo (account to report);
 • bezit je uitstekende software vaardigheden, zoals Excel en rapportagetools;
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel in woord als in geschrift.


Jouw toekomst, ons aanbod

Bij Samskip ga je aan de slag binnen een ambitieuze, dynamische en professionele werkomgeving, waarin jij het verschil kunt maken met jouw financiële expertise. Blink uit in wat je doet en groei mee met ons bedrijf binnen de transportsector.

“We don’t just move containers, we move careers forward too.”

Dit bieden wij jou:

 • Een marktconform salaris, inclusief vakantiegeld en een dertiende maand.
 • 28 vakantiedagen en een pensioenvoorziening.
 • Een tegemoetkoming in woon-werkverkeer.
 • Gedreven collega’s en een ontspannen werkomgeving.


Geïnteresseerd?

Ben jij in staat om ons financieel te ondersteunen en wil jij je graag verder ontwikkelen op financieel gebied? Dan zien wij jouw cv en motivatie graag tegemoet: klik op “Solliciteer” en versterk ons team als Finance Controller!

Over Samskip

Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 632 miljoen euro, 1520 werknemers en kantoren in 24 landen (in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië) is Samskip één van de grootste transportbedrijven binnen Europa.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Betalingen, > 10 jaar, Corporate Finance, Zuid-Holland, Transport/Logistiek/Opslag