Traineeship Finance Gemeente (32-36 uur)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Traineeship Finance Gemeente
Locatie: Doorn (Utrecht)

Zorg ervoor dat projecten van de gemeente efficient en effectief worden uitgevoerd binnen de afgesproken kaders! Ontwikkel jezelf als adviseur bij de gemeente in een startersfunctie.


Dit ga je doen
In dit traineeship word je opgeleid tot Project- en Control adviseur. Een ervaren adviseur neemt jou mee in het vak. Daarna krijg je een opleiding in planning en control vanuit de gemeente! Jouw doel is ervoor te zorgen dat projecten binnen de gemeente efficiënt, binnen het budget en in overeenstemming met beleidsrichtlijnen worden uitgevoerd. Je wordt gekoppeld aan een thema binnen het sociaal domein, zoals jeugd, maatschappelijke zorg en meer. Samen met de strategisch financieel adviseur adviseer je de beleidsmedewerkers, zodat de planning en gelduitstroom voor beleidsuitvoering op koers blijft! 

 • Je werkt mee aan het opzetten, plannen, uitvoeren en monitoren van projecten binnen het thema 'Samenleving'. Dit omvat het vaststellen van projectdoelstellingen, opstellen van projectplannen, toewijzen van middelen (zoals budget).
 • Je bent veel in gesprek met de projectleiders (budgetbeheerders) waarbij je de voortgang van projecten en het budget volgt. Jouw doel is dat het projectdoel wordt behaald terwijl je binnen het vastgestelde budget blijft.  
 • Je houdt nauwkeurige documentatie bij van de projecten en het budget.
 • Je anticipeert op eventuele risico's in de planning en het budget. Hiervoor bedenk je samen oplossingen/maatregelen die het risico verkleinen. 
 • Je werkt in het kloppende hart van de gemeente waardoor je straks als geen ander weet hoe de gemeente werkt en beleid wordt uitgevoerd. Je doet niet alleen verantwoordelijk werk, maar bouwt ook een netwerk en expertise op die je altijd kunt blijven inzetten! 

Dit krijg je

 • Een jaar contract voor 32 of 36 uur en daarna in dienst bij de gemeente.
 • Thuiswerken kan!
 • Een persoonlijk ontwikkelprogramma t.w.v. €5,200 en vaardigheidstrainingen in de crew class.
 • Een opleiding bij de bestuursacademie.
 • Persoonlijke begeleiding van een Talent Manager.
 • Het eerste jaar salaris tussen €2,600 - €3,100 (afhankelijk van wat je meebrengt) + 8% vakantiegeld en minimaal €130 per maand voor trainingsdagen.
 • 0,21 per km. OV is 100% vergoed.

Meer over de Crew Class.


Dit ben jij
Jij bent een HBO/WO starter die graag zorgt dat plannen volgens afspraak verlopen. Wat dat betekent? Nou, dat je kennis hebt van boekhouden en je bezighoudt met de doelstellingen, afspraken en budgetten van een project. Jouw kracht is dat je het overzicht bewaart en anderen daarin kan meenemen. Je bent gemotiveerd om je te ontwikkelen als adviseur bij de gemeente. Dat een beleidsmedewerker die een woonproject voor jongeren wilt starten andere belangen heeft dan de financiële afdeling is voor jou volkomen logisch. Daarom denk jij mee in oplossingen die voor iedereen werken.

Voor deze functie is HBO denkniveau en kennis van boekhouden belangrijk. Je wordt opgeleid door de gemeente in planning & control op de werkvloer en krijgt een opleiding bij de bestuursacademie. 

Ontwikkel jezelf in de Crew Class
De Crew Class is het ontwikkelingsprogramma voor onze starters. Één keer per maand kom jij samen met 10 andere starters aan het begin van hun loopbaan. En doorloop je een traject van een jaar waarin je leert omgaan met de obstakels en uitdagingen die het werkende leven met zich meebrengen.

Bekijk het trainingsprogramma

Jij bent onderdeel van The New Crew
Wij zijn niet je dagelijkse uitzendbureau! Ga je bij ons aan het werk dan blijven we naast je staan. Vanaf de eerste dag dat je aan het werk bent krijg je een Talent Manager. Een collega van The New Crew waarmee jij elke maand praat over persoonlijke ontwikkeling, je twijfels of je functie. Zo vieren we je successen mee, maar helpen we je als je er even niet zo lekker inzit. Verder krijg jij een plek in de Crew Class. De plek waar onze trainers jou trainingen geven over stakeholdermanagement, het ontdekken van jouw eigen waarden, het vergroten van jouw zelfvertrouwen en nog veel meer. 

Over The New Crew
Bij The New Crew gaan we in gesprek met de overheid. Zo creëren we startersfuncties met doorgroeimogelijkheden. Hierdoor kan jij er zijn voor Nederland, jouw gemeente en jouw buurt. Bij de overheid kan jij van achter de schermen het verschil maken. Eenmaal binnen? Dan blijven we naast je staan. Daarom zijn wij The New Crew. We begeleiden je het eerste jaar van jouw baan. Met training in de Crew Class en maandelijkse coaching door je Talent Manager. Zo vind je niet alleen de baan voor jou, maar investeer je ook in je groei en je toekomst. We bieden kansen voor starters en bouwen aan jouw carrièrestart. We zijn er voor jou! 

Geïnteresseerd?
Top! Als je hier bent dan weten wij dat jij enthousiast bent. Nog één ding om te doen.. Solliciteer!


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, < 1 jaar, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, € 2.000 - € 3.000, HBO, € 3.000 - € 5.000, Consultancy, Controlling, Utrecht, Gemeente, Randstad, Controller, Overheid, Project Controller