Senior Financieel Adviseur

De provincie Utrecht is op zoek naar een

Senior Financieel Adviseur

Voor 32-40 uur per week, met intentie tot een vast dienstverband

Voorzie jij graag collega’s van financieel advies? En heb jij oog voor ontwikkelingen en wil je deze graag delen met jouw collega’s? Kom bij ons werken als financieel adviseur!

Je bent hier bezig met iets belangrijks
Als financieel adviseur coördineer je één of meerdere producten van de Planning en Control cyclus. Je adviseert op financiële vraagstukken, zoals die o.a. verwoord worden in collegevoorstellen. Je signaleert kansen voor optimalisatie en verdere professionalisering, en benut deze. Daarnaast speel je een rol bij de optimalisatie van ons financieel informatiesysteem SAP4Hana en de begrotingssoftware van Lias. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen in jouw vakgebied en anticipeert hierop. Je voert samen met de financiële administratie kwaliteitsverbeteringen door in de financiële administratie en bewaakt daarbij de kwaliteit. Je bent een sparringpartner van de collega’s van de financiële administratie en staat hen bij bij complexe administratieve vraagstukken.

Het domein Bedrijfsvoering waarin jij komt te werken bestaat uit : HR en Organisatie (HRO), Facilitair (FAC), Informatievoorziening- en Automatisering (IEA), Office Support (TOS), Inkoop, Juridisch en Subsidies (IJS) en Financiën (FIN). Het domein Bedrijfsvoering (BDV) verzorgt de bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, daarbij zorgen we voor een robuuste interne organisatie zodat we met onze collega’s bijdragen aan maatschappelijk opgaven. Wij richten ons op een integrale bedrijfsvoering, die past in de huidige tijd. Wij blijven onze producten en diensten ontwikkelen en verbeteren. Zo leveren wij een optimale ondersteuning en een dienstverlening met toegevoegde waarde.

Financiën is opgedeeld in 2 teams, die op hoofdlijnen een vijftal resultaatgebieden kent: financial control, coördinatie bestuurlijke planning- en controlproducten, financiële strategie en beleid, fiscaliteit en de financiële administratie.

Wat vragen we van jou?
Je weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden, kunt goed omgaan met deadlines en zorgt dat deze gehaald worden. Je bent stressbestendig en beschikt over ervaring met het financiële processen en financieel-administratieve procedures. Als adviseur stel je positief kritische vragen en kun je goed luisteren. Je benadert vraagstukken met creativiteit en zoekt naar de beste oplossing, passend binnen de kaders. Je houdt van een dynamische omgeving waarin jouw inbreng echt wordt gewaardeerd!

Verder neem je mee:

 • Hbo werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring met het coördineren van (een deel van) het P&C-proces.
 • Ervaring met financiële regelgeving voor decentrale overheden zoals de BBV of het Besluit accountantscontrole decentrale overheden.
 • Ervaring met SAP en/of Lias is mooi meegenomen, net als kennis van Power BI.

Je werkt levert iets moois op. Voor anderen én jezelf!
Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we namelijk verder.

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken. Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm.

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • een vast dienstverband, na een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor 32 tot 40 uur per week;
 • een salaris van maximaal € 6.323,27 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 12);
 • een Individueel Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;
 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • een goede pensioenopbouw;
 • een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;
 • de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.                                                     

Herken jij je in dit profiel? Solliciteer!
Wil jij iedere werkdag weer het gevoel hebben dat je met iets belangrijks bezig bent? Dan ben je bij de provincie Utrecht zeker op je plek. We nemen jouw sollicitatie via onze sollicitatiepagina bij binnenkomst direct in behandeling.

Misschien wil je eerst nog wat meer weten? Geen probleem, voor extra informatie kun je contact opnemen met Harry van der Moolen, teamleider Financiën, telefoon 06 – 342 79 534.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Else Groenendijk, adviseur werving & selectie, telefoon 06 – 185 87 956.

We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom juist ook kandidaten met een registratie in het doelgroepenregister van harte uit om te solliciteren.

Een screening maakt onderdeel uit van deze procedure. Wij vragen van iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Integriteit komt terug in het sollicitatiegesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Utrecht, Gemeente, Financieel Adviseur, Overheid