Financial Controller

Financial Controller
Joure

Jouw bijdrage
HZPC is constant in ontwikkeling. Momenteel werken we aan onze business transformatie programma genaamd Aurora met als doel om onze processen te verbeteren, een nieuw ERP-systeem te implementeren en onze manieren van werken te optimaliseren. Voor de controlling afdeling is dit zeer belangrijk. Wij willen duidelijke en accurate informatie kunnen verstrekken aan onze stakeholders.

Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor de analyse en verwerking van financiële data binnen jouw specifieke strategische business areas (SBA’s). In deze rol richt je je op de financial control activiteiten voor HZPC Holland B.V. de grootste werkmaatschappij van de Royal HZPC Group. De uitdaging ligt er om de business controllers en business leiders te voorzien van heldere, correcte en tijdelijke managementinformatie. In dit proces is ruimte voor verbetering en daar kunnen we jouw kennis en expertise goed bij gebruiken.

Concreet heb je de volgende hoofdtaken:

 • Verantwoordelijk voor het tijdelijk opleveren van de financiële managementinformatie van HZPC Holland B.V. aan de diverse stakeholders.
 • Analyseren en rapporteren van de financiële resultaten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wekelijkse voortgangsrapportages en maandelijkse kostenrapportages.
 • Zorgen voor de juiste input ter voorbereiding van de uitbetaling richting telers.
 • Meewerken aan de financiële jaarafsluiting.
 • Voorbereiden en analyseren van de afdelings- en organisatiebudgetten binnen jouw strategische business area’s.
 • Deelnemen aan verschillende Finance projecten.


Jouw profiel
Jij bent een zelfstandige Financial Controller die energie krijgt van het verwerken en analysen van data ter ondersteuning van de business. Communicatief ben je sterk en je bouwt actief aan de relaties met collega’s binnen en buiten Finance.

Daarnaast heb/ben je:

 • Hbo- /wo-werk- en -denkniveau ondersteund door een relevante opleiding richting Finance & Control.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als financial controller.
 • Kennis van Oracle Netsuite is een pre.
 • Analytisch sterk en detailgericht.
 • Proactief in het verkrijgen van de nodige informatie.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Wat wij bieden
Bij HZPC hechten we veel waarde aan eigen inbreng en het continu blijven groeien. Zowel als organisatie als individueel. Je krijgt dan ook de kans om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast bieden wij:

Een voltijdbaan voor - in eerste instantie - een jaar. Daarna gaan we graag verder met je in gesprek over de mogelijkheden en jouw wensen.

 • Een groep enthousiaste en ervaren collega's van gespecialiseerde afdelingen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand, premievrij pensioen, reiskostenvergoeding en een collectieve variabele bonus.
 • Een positie in een internationale omgeving in een gezonde en groeiende organisatie.
 • De mogelijkheid om flexibel te werken. We verwachten je gedeeltelijk op kantoor, maar je hebt de vrijheid om ook vanuit andere locaties te werken.


Over HZPC
HZPC, vanuit Nederland opgericht in 1898, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in innovatieve veredeling, pootaardappelhandel en conceptontwikkeling. Onze ambitie is duurzame groei. We bieden innovatieve aardappelrassen die zijn aangepast op lokale teeltomstandigheden. We delen kennis en bieden oplossingen die dynamisch anticiperen op de klimatologische, culturele en commerciële uitdagingen waar de voedselketen mee te maken heeft. Met 400 werknemers in 19 landen en exporterende naar meer dan 90 landen, dragen wij bij aan de beschikbaarheid van verantwoord voedsel voor het welzijn van miljoenen mensen wereldwijd.

Meer informatie vind je op onze website: www.hzpc.com.

Jouw reactie
Wij kijken uit naar je reactie! Solliciteren is mogelijk tot en met 10 november 2023 via het sollicitatieformulier op onze website

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Rudolf Visser (Group Controller; rudolf.visser@hzpc.com of +31 6-51 18 04 12)

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Groothandel/Detailhandel, Friesland, Financial Controller