Teammanager Inkomensbeheer

Teammanager Inkomensbeheer

Leid een team, versterk klantrelaties, stuur verandering en inspireer groei. Als teammanager inkomensbeheer creëer je impact!

De afdeling Inkomensbeheer van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is op zoek naar een teammanager. De afdeling is verantwoordelijk voor het beheer van uitkeringen van Haagse burgers (Participatiewet en IOAW). Wij werken in 8 multidisciplinaire teams die zorgen voor de tijdige en rechtmatige uitbetaling van de uitkeringen, rekening houdend met de individuele omstandigheden van de burger.

Wat ga je doen?
Als teammanager voor inkomensbeheer ben je verantwoordelijk voor het versterken van de klantbetrokkenheid, het verbeteren van presentatieaspecten en het faciliteren van medewerkers bij veranderingen. Samenwerking staat hierbij centraal.

Je hebt de dagelijkse leiding over een team van 20 tot 25 inkomensconsulenten. Naast het uitvoeren van diverse afdelingsbrede projecten, neem je deel aan het managementteam (MT) en geef je richting aan de koers en ontwikkeling van zowel de afdeling als het bredere domein. Je begeleidt jouw team in het werken ten behoeve van de inwoners van Den Haag. Hierbij ligt de nadruk op het rechtmatig, doelmatig, effectief en dienstverlenend uitvoeren van taken, en indien nodig, het bieden van maatwerk.

Verder bestaat de functie uit:

 • Een van de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren is, samen met je collega-teammanagers en de afdelingsmanager, de organisatievisie binnen jouw team vorm te geven, te vertalen en te implementeren.
 • Het internaliseren van kernprincipes, deze uitdragen, concretiseren in acties en integreren in de dagelijkse dienstverlening. Hierbij stuur, begeleid en ontwikkel je ook je medewerkers.
 • Je past diverse leiderschapsstijlen toe, zowel voor je eigen groei als voor de groei van je medewerkers.
 • Deze rol vraagt om moed en doorzettingsvermogen, en vereist het vermogen om beslissingen te nemen.
 • Je voert Persoonlijk Vakbekwaamheid Beoordeling (PVB)-gesprekken en legt deze correct vast.
 • Door je team verantwoordelijkheid te geven, creëer je een omgeving waarin medewerkers zich op hun gemak voelen en de vrijheid ervaren om eigen beslissingen te nemen.

Wat vragen wij?
Jij bent een energieke en assertieve leidinggevende met een goed gevoel voor de omgeving. Je bent analytisch ingesteld en focust op het behalen van resultaten. Tegelijkertijd draag je een heldere visie uit, breng je medewerkers samen en weet je ze te inspireren en te ontwikkelen. Je handelt op een authentieke manier en staat voor wat je doet. Wat je aanpakt, rond je af binnen de afgesproken grenzen, zonder het belang van medewerkers en klanten uit het oog te verliezen. Je hebt altijd oog voor mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren en zoekt actief naar verbindingen om processen optimaal te laten verlopen. Je wordt verwacht mee te denken op tactisch en operationeel niveau en je treedt daadkrachtig en positief-kritisch op. Zelfs te midden van de drukte van alledag, weet je het overzicht te behouden en blijf je gefocust op resultaatgericht werken.

Daarnaast:

 • Je beschikt over een hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ten minste 2 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, of minstens 3 jaar ervaring als leidinggevende in een veranderende omgeving.
 • Je hebt ervaring met datagedreven werken.

Wat bieden wij?

 • een 32- tot 36-urige werkweek met een salaris van minimaal €3.396,- en maximaal €5.009,- bruto per maand (schaal 10) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 12 maanden met optie tot verlenging;
 • ruimte om compensatieverlof op te bouwen;
 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof of salaris;
 • de ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden: er zijn diverse voorzieningen mogelijk;
 • opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • deelname aan verschillende medewerkersnetwerken zoals JongDenHaag, een netwerk voor jonge en zich jong voelende medewerkers, die de organisatie, stad en elkaar beter willen leren kennen. Iedere maand zijn er verschillende activiteiten;
 • veel aandacht voor cultuur, wat begint bij het stadhuis, waar in het centrale deel culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaatsvinden;
 • en nog veel meer. Bekijk onze overige arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij?
De dienst SZW

De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) heeft ongeveer 4000 medewerkers (inclusief doelgroep-collega’s) in dienst en is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet (o.a. verstrekking bijstandsuitkeringen), Wet sociale werkvoorziening, de nieuwe Wet Inburgering, schuldhulpverlening en het gemeentelijk minimabeleid. De dienst SZW bestaat uit de directies Inkomen, Participatie en Voorzieningen (IPV), Den Haag Werkt (DHW) en Dienstverlening & Kwaliteit (D&K). SZW begeleidt burgers naar werk, biedt ondersteuning en voorzieningen om mee te doen in de samenleving en verstrekt financiële bijstand voor mensen met een laag inkomen.

Het domein Inkomensondersteuning van SZW zorgt ervoor dat iedere inwoner van Den Haag de juiste inkomensondersteunende voorziening krijgt. We stellen het recht, de hoogte en de duur van deze voorzieningen vast. Door het bieden van de juiste voorzieningen vormt Inkomensondersteuning hét Haagse financiële vangnet. Binnen het domein werken de afdelingen Inkomensbeheer, Debiteuren & Zelfstandigen, Inkomensverstrekking & Armoederegelingen en Handhaving & Fraude samen om dit voor elkaar te krijgen.

Meer weten
Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met René Werkhoven, manager Inkomensbeheer, telefoonnummer 06-5383 5493.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Extra informatie

 • Solliciteer nu op jouw nieuwe baan! Als we onze nieuwe teammanager inkomensbeheer hebben gevonden, sluit de vacature.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is bij externe sollicitanten een onderdeel van de selectieprocedure.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Manager, Overheid