Medewerker operationeel risicomanagement en interne controle

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Monitor de circulatie van bankbiljetten en munten als medewerker operationeel risicomanagement en interne controle bij DNB.

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Om te functioneren heeft de economie een zekere hoeveelheid contant geld nodig. Jij adviseert de divisie Chartaal Betalingsverkeer op het gebied van proces- en risicomanagement en interne controle. Daarmee draag je bij aan een kwalitatieve, betrouwbare en goed georganiseerde circulatie van bankbiljetten en munten in Nederland.

Zo doe je dat als medewerker operationeel risico management bij DNB

Als inhoudelijk expert op het gebied van risicomanagement en interne controle stelt je risico’s en beheersingsmaatregelen vast. Hierbij heb je veelvuldig overleg met de uitvoerende afdelingen en secties. Verder doe je operationele onderzoeken met een brede procesgerichte scope en voer je periodieke controles voor de jaarrekening uit. Je rapporteert over je werkzaamheden; binnen de divisie en eventueel in bredere context. Daarnaast ben je betrokken bij projecten. Een mooi voorbeeld is het nieuwe DNB Cashcentrum in Zeist voor de opslag van goud en geld. De nieuwe processen, inclusief de daarbij behorende risico’s en beheersingsmaatregelen ga jij in kaart brengen.

Wat ga je precies doen?
 • Je controleert de werking/naleving van procedures en stelt daarvoor toetsingskaders op.
 • Je voert verificaties uit op de goud-, bankbiljetten- en muntenvoorraden.
 • Je bent het contact voor de extern accountant waar het gaat om de chartale processen in relatie tot de jaarrekening van DNB.
 • Je maakt jaarplanningen voor de uitvoering van controles en stemt deze af met het management.


Hier doe je dat

De divisie Chartaal Betalingsverkeer bestaat uit de afdelingen Cash Operations en Chartaal Beleid & Strategie. De divisie heeft maar één doel: de circulatie van bankbiljetten en munten in Nederland optimaal regelen en faciliteren. Ook sporen we bijvoorbeeld vals geld op. Cash Operations omvat drie secties: Logistiek & sortering, Chartaal toezicht en Procesondersteuning. Jij gaat aan de slag in deze laatste sectie, waar je achttien trotse en enthousiaste collega’s met een diversiteit aan vaardigheden en achtergronden. Minimaal twee dagen per week werk je in het gloednieuwe DNB Cashcentrum in Zeist, daarnaast in het Toorop Gebouw in Amsterdam, of vanuit je thuiskantoor.

Dit breng je mee

Je versterkt het team met je expertise en innemende persoonlijkheid. Cijfers, grafieken en tekstuele informatie analyseer je met groot gemak. Je hebt een natuurlijk talent voor contact, denkt proactief mee met anderen en durft ook zelf anderen in te schakelen. Uiteraard is het behalen van resultaten voor jou van groot belang, waarbij zorgvuldigheid boven alles gaat.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je beschikt minimaal over een afgeronde bachelor, bijvoorbeeld in bedrijfskunde, accountancy of bedrijfseconomie.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van operationeel risicomanagement en/of interne controle, bijvoorbeeld vanuit de consultancy of op een AO/IC- of ORM-afdeling.
 • Je weet wat er komt kijken bij het opstellen en uitvoeren van een auditplan.
 • Je eerdere functie(s) in de financiële sector is/zijn een pre.
 • Je drukt je zowel mondeling als schrijvend uitstekend uit in het Nederlands.


Dit bieden we je

Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Benieuwd hoe wij dat doen en wat onze collega’s hiervan vinden? Lees en bekijk hier meer.

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.280,-- en maximaal € 5.200,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,68%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer óf vergoeding van je reiskosten met eigen vervoer, in 2023 tegen € 0,21 per km en vanaf 2024 tegen € 0,22 per km.
 • Een internetvergoeding van € 50,-- netto per maand.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 8 of 9 uur te werken.


Zo solliciteer je bij DNB

01 - Verstuur je sollicitatie

Na het versturen van je sollicitatie ontvang je direct een ontvangstbevestiging per e-mail. Binnen twee weken ontvang je een inhoudelijke reactie op je sollicitatie.

02 - E-assessment

Voor de meeste vacatures vragen wij je om een online assessment te maken voorafgaand aan het eerste gesprek. Het assessment bestaat uit cognitieve testen en/of een persoonlijkheidsvragenlijst, en kun je gewoon thuis uitvoeren.

03 - Eerste gesprek

Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen. Dit gesprek vindt meestal plaats met de manager of een ervaren teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat en een recruiter.

04 - Tweede gesprek

Wanneer zowel jij als wij positief zijn na het eerste gesprek zien we je graag nogmaals terug. Bij dit vervolggesprek zijn meestal een andere manager uit dezelfde divisie en een (senior) teamlid van de afdeling waar jouw vacature uitstaat aanwezig.

05 - Casus, derde gesprek en/of assessment

Solliciteer je op een functie als toezichthouder of beleidsmedewerker? Dan wordt het eerste of het tweede gesprek vaak gecombineerd met het maken van een schrijfopdracht of een case study. Dit hoor je uiteraard ruim van tevoren. Afhankelijk van het niveau van de functie kan er nog een derde gesprek met de divisiedirecteur en/of een functiegericht (extern) assessment plaatsvinden.

06 - Arbeidsvoorwaardengesprek

Past DNB bij jou? En ben jij de juiste persoon voor de functie? Dan doet de recruiter je een contractaanbod tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. DNB valt als overheidswerkgever onder de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Dit bekent dat medewerkers van DNB de ambtenarenstatus krijgen. Dit wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek toegelicht.

07 - Screening

Na de arbeidsvoorwaardelijke overeenstemming volgt een screening. Het specifieke screeningsprofiel vind je terug in de vacaturetekst. Hier kun je meer informatie vinden over de screening.

08 - Welkom bij DNB

Na het ondertekenen van je contract heten wij je van harte welkom bij DNB! Dit doen we met een introductieprogramma, waarin je kennismaakt met onze organisatie en je nieuwe collega’s. Het interactieve programma bestaat onder andere uit twee introductiedagen.

Solliciteer nu!

Wil jij als medewerker operationeel risicomanagement werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 8 oktober 2023 een motivatiebrief en je complete cv.

Wil je ons nog wat beter leren kennen? Bekijk hier de video's en testimonials van collega's en luister naar onze podcasts. Heb je eerst nog vragen? Hieronder staan onze contactgegevens, we vertellen je graag meer! Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 3. Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Amsterdam, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, Banken, € 5.000 - € 7.000, Compliance, € 7.000 - € 10.000, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Risk Management, Risk Analist, Risk consultant, Risk Manager