Strategisch Financieel AdviseurAls strategisch financieel adviseur adviseer je collega’s bij complexe financiële vraagstukken. Je overziet de meerjarige financiële gevolgen van beleidsontwikkelingen en de bijbehorende bestuurlijke opgaven en adviseert hierover. Een uitdagende job voor een ervaren, gemeentelijk financieel adviseur!


De gemeente Westland te Naaldwijk is voor het cluster Bedrijfsvoering op zoek naar een

Strategisch financieel adviseur

32 - 36 uur | maximaal € 6.470,00 bruto per maand (bij 36 uur
 

Functieomschrijving:

Deze strategische functie draagt bij aan de meerjaren strategie met betrekking tot de financiën en het beleid binnen het werkveld van een bepaald cluster. Je weet lastige casussen in de juiste (politieke) context te plaatsen en concrete voorstellen te doen.

 

Trends en nieuwe ontwikkelingen herken je vroegtijdig. Je betrekt de juiste collega’s en zet de nodige acties op touw. Je werkt hierbij samen met de programmamanagers, teammanagers, directie, beleidsmedewerkers en andere strategisch adviseurs.

 

Daarnaast ondersteun en adviseer je de clusters bij de totstandkoming van de complexere producten uit de planning & control cyclus van de gemeente, zoals het college werkprogramma, de (programma)begroting en de jaarstukken. Je werkt nauw samen met en bent sparringpartner van de andere strategisch adviseurs van het cluster bedrijfsvoering, de accounthouders en de financieel adviseurs.

 

Je levert een bijdrage aan verandermanagement en je krijgt de ruimte om verder (mede) vorm te geven aan de strategische rol binnen het cluster Bedrijfsvoering.

Voor de verbonden partijen ben je onderdeel van het strategisch kernteam en adviseer je over zowel financieel strategische vraagstukken, als over beleid, zoals de planning & control cyclus.

 

Functie-eisen:

 • Een HBO of WO-diploma
 • Je beschikt over actuele praktijkkennis van overheidsfinanciën, financiële wet- en regelgeving en specifiek de toepassing van het Besluit Begroten en Verantwoorden (BBV)
 • Je bent communicatief sterk en oplossingsgericht
 • Verder ben jij te omschrijven als een coördinator en regisseur, een verbinder en vernieuwer. Je bent in staat vanuit een constructieve en professionele samenwerking je doel te bereiken.

 

Arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris van maximaal € 6.470,00 bruto per maand (bij 36 uur);
 • Flexibele werktijden en -plek, passend bij eigentijds werken.
 • Laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • Een pensioenregeling via het ABP en een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een werkgeversbijdrage in de kosten van de zorgverzekering.
 • Goede faciliteiten op het gebied van opleiding (waaronder de Westlandse School).
 • Een individueel keuzebudget met o.a. de mogelijkheid tot koop van vakantie-uren en aanschaf van een fiets.
   

Over gemeente Westland:

De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

 

Taakveld Financiën:

Het team Financiële Concerntaken is adviseur en partner voor de gemeentelijke organisatie en verbindt deze met de bestuurlijke opgaven. Het team van 35 collega’s bestaat uit financieel adviseurs, P&C-advies, treasury, verbonden partijen, VIC (Verbijzonderde Interne controle) en medewerkers financiën. Hun gezamenlijke ambitie is om blijvende meerwaarde te leveren aan de organisatie en het bestuur. Essentieel hierin is het politiek sensitief invullen van het adviseurschap, integraal denken en werken met oog voor het samenbrengen van verschillende belangen, opgavegericht werken en verbinden en het stimuleren van goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap.

 

Contactinformatie:

Word onze nieuwe strategisch financieel adviseur en maak een verschil voor onze gemeente!

 

Meer weten?
Neem contact op met Jeffrey Mesker Recruiter: bel 0683297417 of stuur een bericht via WhatsApp.

Procedure: 
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina.  

  
Zodra we je CV hebben ontvangen nemen we zo snel mogelijk contact met je op!   

  

Een datum voor de eerste gesprekken wordt nader bepaald.  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Gemeente, Zuid-Holland, Financieel Adviseur