Sanctions Analist

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.
Wat ga je doen?

Detecteren en onderzoeken van sanctierisicos. Je analyseert of transacties van zakelijke klanten zijn toegestaan binnen wet- en regelgeving en het Sanctiebeleid van de organisatie. Als sanctions analist ben je ook alert op overige signalen die kunnen spelen bij zakelijke klanten, zoals bijvoorbeeld witwassen, fraude, corruptie of financiering van terrorisme.

Je voert onderzoek uit naar nieuwe en bestaande zakelijke klanten op basis van het Know your Client principe. Dit doe je onder andere door het in beeld brengen en ontrafelen van bedrijfsstructuren, het onderzoeken van de herkomst van het (zakelijke) vermogen en het analyseren van transacties. Je stelt een waterdicht en stevig rapport van je bevindingen op. Jouw advies is hierin leidend.

Binnen deze rol heb je met meerdere stakeholders te maken, je moet dus sterk in je schoenen staan om dit advies uit te dragen. Daarnaast signaleer en initieer je verbetervoorstellen binnen de afdeling.

Top verantwoordelijkheden:

  • Uitvoeren van complex event gedreven of periodieke onderzoeken naar zakelijke klanten waar een sanctierisico speelt en waar eventueel andere afdelingen bij betrokken zijn;
  • Alert zijn op verschillende signalen, de juiste informatie boven tafel krijgen en gedegen analyses maken;
  • Vastleggen van jouw onderzoeksresultaten;
  • Coachen en begeleiden van junior analisten.


  • Afgeronde HBO/WO opleiding;
  • Minimaal 1 á 2 jaar ervaring sancties en substantiële CDD ervaring;
  • Ervaring met analysetechnieken, cijferanalyse, bedrijfsanalyse en het voeren van (telefonische) klantgesprekken;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Sterk in het aanvoelen van behoeften;
  • Streven naar resultaat.


Voor deze functie is er een salaris range tussen de €3500 en €5500 bruto per maand, afhankelijk van de ervaring en kennis dat je meebrengt. Je krijgt een opleidingstraject, waarin je het vak zal gaan leren. Je zult zowel vanuit huis als op kantoor (1 a 2 dagen per week) kunnen werken.

Hoe nu verder? Binnen vier werkdagen laten wij je weten of je in aanmerking komt voor de positie. We plannen een kennismakingsgesprek in, digitaal of live. In dit gesprek informeren we jou zo volledig mogelijk over de vacature, het bedrijf en het vervolg van de procedure. In overleg met jou introduceren we je bij onze opdrachtgever om je vervolgens te blijven begeleiden in het sollicitatieproces. De Independent Recruiters Groep beschikt over een groot team met gespecialiseerde recruiters. Iedere recruiter heeft een zeer sterke focus op zijn eigen vakgebied. Hierdoor zijn zij de ideale sparringpartner voor zowel de kandidaat als de opdrachtgever.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, 1-3 jaar, Parttime, Audit, Detachering, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Banken, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Randstad, Horeca, Controller, Financial Controller, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Heel Nederland