Financieel administratief medewerker Participatiewet m/v ( 24uur)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

De gemeente Midden-Delfland is op zoek naar een

Financieel administratief medewerker Participatiewet (24uur)

Omschrijving
Kom jij onze mooie, sociaal georiënteerde en kleinschalige gemeente versterkten? Als financieel administratief medewerker Participatiewet voer je diverse administratieve werkzaamheden uit met betrekking tot de uitvoering van de Participatiewet. Je draagt onder andere zorg voor de uitbetaling van bijstandsuitkeringen en debiteurenbeheer.

Taken en verantwoordelijkheden
Jouw taken bestaan onder andere uit het:

 • De aanvragen en mutaties verwerken van de PW, bijzondere bijstand, IOAW en IOAZ;
 • Het maken van herberekeningen;
 • Fiatteren van beschikkingen en rapportages;
 • Het verwerken van mutaties en aanvragen zoals energietoeslag;
 • Het controleren van gegevens op volledigheid, correcte verwerking, gedane betalingen etc.
 • Het opstellen van betaalruns

Naar wie zijn wij op zoek?
Onze ideale kandidaat is een echte administratieve duizendpoot. Je bent open, gedreven, collegiaal en houdt van een uitdaging. Je hebt een sterke affiniteit met (digitale) administratieve processen en applicaties en werkt nauwkeurig en accuraat. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je bent proactief en doortastend en zoekt uit jezelf de verbinding met jouw collega’s. Heb je al ervaring als administratief medewerker bij een gemeente of zorgaanbieder, dan is dat een pré.

Wij vragen verder:

 • minimaal een diploma op MBO-niveau 4 in een financieel/administratieve richting;
 • minimaal twee jaar ervaring in de laatste 10 jaar binnen de uitkeringsadministratie;
 • Kennis van Suite voor Sociaal Domein;

Welk vergezicht bieden we jou?
Hebben we een goed gevoel bij elkaar? Dan bieden we je:  

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 3.612,= bij een 36-urige werkweek (schaal 7, periodiek 11);
 • de mogelijkheid om door te groeien naar uitloopschaal 8, periodiek 11, (maximaal € 4052,= bij een 36-urige werkweek)
 • een individueel keuzebudget van ruim 17% van je brutosalaris. 

Ben je ambitieus of ‘gewoon’ nog niet uitgeleerd? Wij geven je de ruimte om je verder te ontwikkelen. 

Jouw ontwikkeling als collega is een speerpunt voor ons, omdat wij staan voor kwalitatief goede medewerkers die met plezier hun werk uitvoeren. 

Dit zijn wij
Midden-Delfland is niet zomaar ‘een gemeente’. Het grijze pak past ons niet. We hebben oog voor onze inwoners, het landschap, de karakteristieke dorpen en elkaar.

We zijn geïnteresseerd in jou

Bij ons werken mensen met idealen, goede ideeën, empathie, kennis en kunde. Inwoners en medewerkers voelen zich begrepen, geholpen, betrokken en thuis. We zijn benaderbaar, tonen oprechte belangstelling en luisteren écht. Naar elkaars verhalen, wensen en vragen. We kijken naar het geheel en zoeken naar een passend antwoord. Ook als we daarvoor van de gebaande paden af moeten wijken.

We staan open voor ideeën
Wij worden enthousiast van inwoners, ondernemers en collega’s met ideeën. Onze insteek is: ‘Ja, tenzij’. We denken graag samen na over onze gemeente. En we houden ervan als iemand een andere kijk heeft op de zaken. Zo blijven we ons ontwikkelen.

Dit is jouw nieuwe team
Je werkt binnen de afdeling Samenleving en Dienstverlening in het team Uitvoering in een dynamische omgeving. In dit team zijn de volgende disciplines ondergebracht: Werk en Inkomen, Inburgering, Schuldhulpverlening, Administratie sociaal domein, Applicatiebeheer sociaal domein, Bedrijfsvoering sociaal domein.

Het Team Uitvoering is flink in beweging. Momenteel ligt onze focus op het optimaliseren van onze dienstverlening door de bedrijfsvoering in het sociaal domein op onderdelen te vernieuwen en opnieuw in te richten. Daarnaast ligt de focus op het versterken van de samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen het sociaal domein.

Als collega binnen Team Uitvoering ben je een kameleon. Je werkt binnen een kleinschalige gemeente waardoor je generalistisch werkt. Hierdoor is je werkgebied dynamisch en afwisselend.

Meer weten over Midden-Delfland?
Meer weten over Midden-Delfland? Blader door ons Welkom in Midden-Delfland boekje (link: www.middendelfland.nl/kennismaking) en verwonder je over onze prachtige plek tussen de steden. Bekijk ook ons filmpje https://www.youtube.com/watch?v=LZc9YDy2ppk met streekondernemers en voel hun passie voor onze Cittaslow.

Midden-Delfland wacht op jou!
Gaat jouw groene hart sneller kloppen? Dan nodigen wij je uit om jezelf aan ons voor te stellen. Doe dat wel vóór 18 oktober via onze sollicitatiepagina.

Informatie
Misschien heb je nog wat vragen over de functie of de sollicitatieprocedure. Aarzel niet te bellen of stuur een mail.

 • Voor meer informatie over de functie kan je terecht Mark Olsthoorn, teamleider, telefoonnummer (015) 380 41 11 of (06) 82 04 40 71. E-mailadres: molsthoorn@middendelfland.nl.
 • Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met Liselore Elbers, P&O-adviseur via 06 45 90 40 39 of E-mailadres: lelbers@middendelfland.nl.

We stellen het niet op prijs als andere bedrijven op deze advertentie reageren om hun diensten aan te bieden.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker