Business Controller

Wil jij bijdragen aan het financiële resultaat van Nederlandse Loterij, zonder het maatschappelijk belang uit het oog te verliezen? Kom dan in beweging en versterk Nederlandse Loterij als Business Controller.

Jouw speelveld
Dankzij jouw inzet als Business Controller zorg je ervoor dat wij als organisatie inzicht hebben in onze commerciële en financiële performance en scherp sturen op waarde. Werven en behouden wij de juiste spelers tegen de juiste kosten? En halen wij, samen met onze partners, het maximale uit onze overeenkomsten, waaronder sponsorcontracten en overeenkomsten met marketingbureaus? Ook werken wij aan ons toekomstig verdienvermogen door projecten gericht op transformatie en innovatie.

Denk hierbij aan personalisatie waarbij wij op het juiste moment op een voor de klant relevante manier kunnen communiceren. Kortom, naast de standaard werkzaamheden van een business controller binnen de planning & control cyclus zijn er voldoende onderwerpen om je tanden in te zetten en het verschil te maken.

Jij scoort als Business Controller door het:

 • geven van invulling aan de rol als stevige gesprekspartner voor de multidisciplinaire teams en afdelingen
 • proactief doen van verbetervoorstellen en het gevraagd en ongevraagd adviseren van het management met betrekking tot het financieel economische beleid
 • tijdig en foutloos verstrekken van periodieke managementinformatie aan het managementteam (o.a. financiële rapportages, -analyses en beslissingscalculaties), zodat je samen met het managementteam kunt sturen op de KPI’s
 • realiseren van (verbeter)projecten, zowel gericht op de business als op controlling zelf

En ook dit wil je vast weten: Als Business Controller bij Nederlandse Loterij werk je in een team met 7 andere collega Business Controllers. Jij rapporteert aan de Manager Business Control, die in lijn onder de CFO valt, maar zal ook nauw samenwerken met de Business Controller Staatsloterij.

 

Samen werken, samen winnen
Nederlandse Loterij is dé betrouwbare kansspelorganisatie van Nederland met 7 sterke merken. We zijn marktleider, expert en staan voor verantwoord, eerlijk en veilig spelen. Bijna alles wat we verdienen geven we weg voor een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Naast een kansspelorganisatie met een maatschappelijke insteek zijn we een werkgever. Binnen onze organisatie werken we samen met ruim 450 toptalenten.

Door samen te werken en samen te winnen, is er altijd reden om te juichen. Binnen het team Business Control Team helpen we elkaar presteren en gaan we niet voor het eigen succes. Onze verschillen maken ons samen sterk. Sport verbindt ons. We zijn kritisch, maar bovenal helpen we elkaar. Initiatief nemen wordt gewaardeerd en humor vinden wij belangrijk.

Jouw talent
De verschillende mensen die hier werken zijn graag in beweging, ontwikkelen zichzelf continu en gaan voor de winst. Dat maakt iedereen binnen Nederlandse Loterij een toptalent. Jouw talent is een optelsom van:

 • een afgeronde Master opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie, Technische Bedrijfskunde of Economie
 • ongeveer 5 - 8 jaar finance ervaring in een brede commerciële Business Control functie waarbij omzet en rendement centraal hebben gestaan
 • resultaatgericht, focus op ‘getting things done’

Daarnaast ben je een prettig persoon in de omgang en werk je graag zelfstandig als in teamverband.

 

Jouw score
Als Business Controller bieden we jou:

 • een salaris dat ligt tussen €4.950,- en €7.100,- bruto per maand, afhankelijk van jouw ervaring
 • een interessante bonusregeling.
 • een fulltime functie voor 40 uur per week.
 • voor €3,00 geniet je van een gezonde en gevarieerde lunch in ons bedrijfsrestaurant.

Ons kantoor in Rijswijk is in principe de plek waar jij je werk doet, maar je werkt vooral op een plek die het beste past bij wat je doet.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze functie? Solliciteer dan snel via de onderstaande link. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Charissa Broekhuis, recruiter bij de Nederandse loterij. Te bereiken via charissa.broekhuis@nederlandseloterij.nl.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO+, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Randstad, ICT/Communicatie/Media, Sport/Cultuur