Programmacontroller Vastgoed

Programmacontroller Vastgoed
Rotterdam, 0.8-1.0 fte

Introductie
Ben jij graag betrokken bij het opleveren van managementinformatie omtrent het thema vastgoed, en krijg jij energie van het verder optimaliseren van werkprocessen? Lees dan snel verder, want wij zoeken jou!

Functie-omschrijving
De Dienst Real Estate & Facilities (RE&F) speelt een belangrijke rol in de omvangrijke initiatief-, voorbereidings-, tender-, uitvoering- en nazorgfasen van vastgoed en facilitaire projecten. In de functie van Programmacontroller Vastgoed ben je werkzaam binnen RE&F en verantwoordelijk voor de interne planning & controlcyclus, budgetbewaking en financiële procesbesturing van de programma’s en projecten van vastgoed en facilities.

Als programmacontroller heb je vastgoed- en facilitaire expertise op het gebied van nieuw- en verbouwprojecten, onderhoudsprogramma's en exploitatie. Je denkt kritisch mee en adviseert over de opzet, inrichting en bewaking van de programma- en projectadministratie en andere (financiële) zaken en processen van zowel (meerjarige) investeringen als onderhoud. Daarnaast lever je een bijdrage aan het actualiseren van het vastgoedbeleidskader, (meerjarige) investerings- en onderhoudsplannen. Daarbij ondersteun je het verantwoordelijk management en werk je nauw samen met de business controller van RE&F inzake de interne- en externe rapportage.

Je adviseert, signaleert en ondersteunt de projectleiders bij het analyseren en bewaken van budgetten en projectdoelen en bij het identificeren, monitoren en inperken van de vastgoedrisico's. Je helpt mee bij opstellen van businesscases en het beoordelen van grote contracten vanuit financieel perspectief. Binnen het team lever je ook een bijdrage aan de verdere professionalisering van de projectadministratie en projectcontrol (met bijbehorende processen en informatievoorziening). Je bent een sparringpartner voor zowel de projectleiders als het vastgoedmanagement.

Als lid van het team van vastgoed heb jij ook de bedrijfsprocessen voor ogen en kun je deze afstemmen op de organisatiebelangen. Zo kom je samen met jouw team tot een transparante verwachting op lopende projecten. Je bent hierbij het klankbord en adviseur voor het projectteam en andere interne -en externe stakeholders voor alle financiële zaken. Uiteraard analyseer, signaleer en rapporteer je risico's en kansen over de financiële situatie. Maar vooral ook vooruitkijken, adviseren en tijdig bijsturen.

Functie-eisen

  • Minimaal hbo-denk- en -werkniveau middels het hebben van een diploma in de richting van bijv. Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Controlling of Accountancy.
  • Minimaal drie jaar werkervaring binnen een projectmatige vastgoedomgeving of vastgoed organisatie.
  • Kennis van MS-Word, MS-Excel, Planon (of vergelijkbare software voor vastgoedbeheer en facilitymanagement) en SAP.
  • Een goede beheersing van Nederlands (C-1) en Engels (niveau: B-2 overeenkomstig Common European Framework - CEF), zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent een stevige gesprekspartner en staat stevig in je schoenen als het gaat om het overbrengen van je financiële kennis aan vastgoedexperts.
  • Verder ben je resultaatgericht en kun je goed plannen en organiseren.


Arbeidsvoorwaarden
Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

De startdatum wordt in nader overleg bepaald. De functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Finance (FIN). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 5.247 en € 6.737 bruto per maand (Schaal 12), conform de cao-NU.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!


Werkgever
Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek; onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst

Afdeling
Als programmacontroller ben je de schakel tussen de Dienst Finance en de Dienst Real Estate & Facilities.

Je wordt onderdeel van de afdeling Programma- en projectcontrol van de Dienst Financial Services. Het team van Programma- en projectcontrol bestaat uit vijf medewerkers: een manager/programmacontroller, projectcontrollers- en administrateurs die vanuit hun eigen ambitie, talent en ervaring werken voor projecten en programma's van strategie, onderwijsinnovatie en Convergentie Eramus MC, TU-Delft en EUR. Binnen het team staan een prettige sfeer en samenwerking voorop. Ondanks onze verschillende werkvelden kun je altijd op het team terugvallen voor advies, reflectie of een informeel gesprek.

Je dagelijkse werkzaamheden vinden echter grotendeels plaats op locatie bij de Dienst Real Estate & Facilities. Inhoudelijk rapporteer je ook aan het management van deze Dienst.

Solliciteren
Is deze rol jou op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en reageer via het sollicitatieformulier op onze website.

De sollicitatieprocedure bestaat in totaal uit twee gesprekken. Wil je meer weten over de procedure, neem dan contact op met onze Corporate Recruiter, Steef Arends. Hij is te bereiken op 06 - 389 508 14 of via steef.arends@eur.nl. Heb je vragen over de rol zelf? Neem dan contact op met onze collega Eleonora Dekkers - van Rijsbergen via vanrijsbergen@eur.nl of 06 - 281 985 08.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, > 10 jaar, Controlling, Zuid-Holland, Rotterdam, Controller, Financial Controller, Onderwijs/Training